reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

TSH w naszym przypadku powinno byc kolo 1
Ja przez ostatnie pół roku badałam ze 3 razy i wynik zawsze w okolicy 2. Mój lekarz jest też endokrynologiem i jakoś nie zwrócił na to uwagi lub stwierdził, że jest ok - nie wiem, nie komentował tego :D Powinnam go o to zapytać? Jest sens teraz ładować następne hormony? A jeśli sie coś rozchwieje...?

reklama
No dobra mam wyniki.
Witamina D - 31.19 więc bardzo dolna granica normy
TSH - 2.01 czyli dokładnie w środku normy. Co to dokładnie oznacza nie wiem ale chyba że z tarczycą wszystko ok

Wydaje mi sie ,ze tsh koło 1 powinno być .

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

No dobra mam wyniki.
TSH - 2.01 czyli dokładnie w środku normy. Co to dokładnie oznacza nie wiem ale chyba że z tarczycą wszystko ok

Moka,bylas o 15 u tej lekarki?
moze przeoczylam ,a pisalas
Twoje TSH jest w gornej granicy normy,do ciazy najlepiej pomiedzy 1-1.5 mozesz troche zbic.Twoj wynik jest dobry do zycia:)do ciazy powiniwn byc troche nizszy.Tragedii nie ma;)

Gratuluję !!
Dla przypomnienia czytałam Twojego pierwszego posta i mam pytanie : po biopsji U Twojego M mrozili te plemniki czy zapladniali komórki ze świeżych ?
Która to była wasza procedura ze zapładniali wszystkie komórki ? Wystarczył fakt że plemniki były z biopsji i dlatego wszystkie od razu ??

Tak z biopsji nasienie zamrozili ale komórki zaplodnili świeżymi bo nie było tak że wogóle ich nie było, a stwierdzili że te świeże miały lepszą morfologie. Ja miałam 44 pęcherzyki z których było 25 komórek do zapłodnienia i wszystkie zaplodnili. Mam jeszcze 7 blastocyst które czekają w rezerwie. Ale miałam transfer mrożonego kropka :);) to nasze pierwsze podejście. U nas problem jest po stronie męża :(
Ale to już mało ważne cieszymy się i czekamy na przyrost, w poniedziałek powtarzam hCG:)

Dziewczyny dalej czekam na drugi wynik bety... leze caly czas bo jak tylko wstane to boli.

Powiedzcie mi jeszcze jak sie liczy tyg ciazy po ivf? Jezeli @mialam 4.07 punkcje 14.07 a transfer 19.07 to jak to licze?

reklama
No dobra mam wyniki.
Tsh przy staraniach o dziecko podobno powinno być poniżej 2 (no ale lekarzem nie jestem :))?Ile jednostek witaminy D bierzesz?

Do góry