reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiem, że niedawno był to u nas głośny temat... Ale wiadomo - zapamiętujemy tylko część z tego co czytamy :p Raczej już nie dogrzebię się do tego tematu, dlatego proszę Was o pomoc:)
Nie ukrywam - @gosia321 ekspercie mam nadzieję głównie na Twoja wypowiedź :) Robiłam dziś badania (chyba się już uzależniłam, jak nie wizyta, to przynajmniej się ukłuję, a co! :p) Wit D3 wyszła w normie ale niziutko, na dolnej granicy, ale najważniejsze - kwas foliowy grubo ponad normę - 27,7 (przy normach 4,6-18,7). Zażywam OVARIN - tu jest dawka Wit D 500 IU (250%RWS) w jednej tabletce i kwasu foliowego 0,2mg. Biorę tego 2x1 lub czasem jak zapomnę to tylko 1 dziennie... Z tego wychodzi, że mam chyba jakieś upośledzone przyswajanie jednego i drugiego... A w ogóle badałam poziom Wit D3, a tu na opakowaniu jest, że Ovarin zawiera wit D. Czy to jest coś innego? :D I co z tym kwasem foliowym...???

Ja dziś z jednej strony załamanie z powodu negatywnej bety (Mąż właśnie wraca z pracy, żeby mnie pocieszać) a z drugiej już wiem że prywatnie histeroskopie mogę zrobić (u polecanego doktora) już w nadchodzącym cyklu . Koszt niestety prawie 1900zl ale jeśli na NFZ będe musiała dużo dłużej czekać (skierowanie mogę dostać dopiero za poltora tygodnia więc w sierpniu pewnie się nie uda) to pewnie się skuszę.

reklama
Ja dziś z jednej strony załamanie z powodu negatywnej bety (Mąż właśnie wraca z pracy, żeby mnie pocieszać) a z drugiej już wiem że prywatnie histeroskopie mogę zrobić (u polecanego doktora) już w nadchodzącym cyklu . Koszt niestety prawie 1900zl ale jeśli na NFZ będe musiała dużo dłużej czekać (skierowanie mogę dostać dopiero za poltora tygodnia więc w sierpniu pewnie się nie uda) to pewnie się skuszę.
Ja w tamtym roku za histero z usunięciem polipa płaciłam 2500, więc 1900 to dobra cena :D Jak się człowiek niecierpliwi to pieniądze zaczynają schodzić na drugi plan... A na NFZ zależy na kogo trafisz...

Do góry