reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

TSH w naszym przypadku powinno byc kolo 1
Ja przez ostatnie pół roku badałam ze 3 razy i wynik zawsze w okolicy 2. Mój lekarz jest też endokrynologiem i jakoś nie zwrócił na to uwagi lub stwierdził, że jest ok - nie wiem, nie komentował tego :D Powinnam go o to zapytać? Jest sens teraz ładować następne hormony? A jeśli sie coś rozchwieje...?

reklama
No dobra mam wyniki.
Witamina D - 31.19 więc bardzo dolna granica normy
TSH - 2.01 czyli dokładnie w środku normy. Co to dokładnie oznacza nie wiem ale chyba że z tarczycą wszystko ok

Wydaje mi sie ,ze tsh koło 1 powinno być .

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

No dobra mam wyniki.
TSH - 2.01 czyli dokładnie w środku normy. Co to dokładnie oznacza nie wiem ale chyba że z tarczycą wszystko ok

Moka,bylas o 15 u tej lekarki?
moze przeoczylam ,a pisalas
Twoje TSH jest w gornej granicy normy,do ciazy najlepiej pomiedzy 1-1.5 mozesz troche zbic.Twoj wynik jest dobry do zycia:)do ciazy powiniwn byc troche nizszy.Tragedii nie ma;)

Gratuluję !!
Dla przypomnienia czytałam Twojego pierwszego posta i mam pytanie : po biopsji U Twojego M mrozili te plemniki czy zapladniali komórki ze świeżych ?
Która to była wasza procedura ze zapładniali wszystkie komórki ? Wystarczył fakt że plemniki były z biopsji i dlatego wszystkie od razu ??

Tak z biopsji nasienie zamrozili ale komórki zaplodnili świeżymi bo nie było tak że wogóle ich nie było, a stwierdzili że te świeże miały lepszą morfologie. Ja miałam 44 pęcherzyki z których było 25 komórek do zapłodnienia i wszystkie zaplodnili. Mam jeszcze 7 blastocyst które czekają w rezerwie. Ale miałam transfer mrożonego kropka :);) to nasze pierwsze podejście. U nas problem jest po stronie męża :(
Ale to już mało ważne cieszymy się i czekamy na przyrost, w poniedziałek powtarzam hCG:)

Dziewczyny dalej czekam na drugi wynik bety... leze caly czas bo jak tylko wstane to boli.

Powiedzcie mi jeszcze jak sie liczy tyg ciazy po ivf? Jezeli @mialam 4.07 punkcje 14.07 a transfer 19.07 to jak to licze?

reklama
No dobra mam wyniki.
Tsh przy staraniach o dziecko podobno powinno być poniżej 2 (no ale lekarzem nie jestem :))?Ile jednostek witaminy D bierzesz?

Do góry