reklama
witamCześć dziewczyny !
20 czerwca zaczynam przygodę z ivf - ale w uk. Mam refundację i robimy to w klinice w Londynie. Są tu może jakieś dziewczyny które są po albo w trakcie ivf refundowanego ?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
mieszkam w UK i jestem w trakcie pierwszego ivf, jest ono refundowane przez NHS i jest w klinice w Londynie
pozdrawiam
super!!!! w końcu dobre wiadomościblasocysta 5.1.2
dżoasia
Fanka BB :)
Ja bym brała 2!!!Cześć dziewczynki co prawda za wiele się nie udzielam ale codziennie was podczytuję i 3mam mocno kciuki za każdą z was W końcu przyszedł i czas na mnie. Wczoraj wizyta monitorująca przed transferem endo piękne 11 mm w 11 dniu cyklu i jak się okazało działamy już w ten piątek . Mam tylko do podjęcia jeszcze dość ważną decyzję . A mianowicie mamy 4 zarodki i wczoraj poinformowano nas że są mrożone po 2 . Docelowo miałam mieć podanego jednego kropka . Lekarz powiedział że rozmrożą oba podadzą jeden a 2 z powrotem zamrożą. Jakoś ta opcja wgl mnie nie przekonuję obawiam się że zarodek, który będzie kolejny raz zamrażany będzie słabszy i kolejnego rozmrażania nie przeżyje. Proszę doradźcie co mamy zrobić.... Czy któraś z was była może w podobnej sytuacji ?
dżoasia
Mój by się bał Zwłaszcza, że jak ze 2 razy widział jak to robię to widziałam u niego taki grymas, jakby miał zaraz zemdlećPrzynajmniej czują się potrzebni [emoji5]
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
dżoasia
hmmm... też nie wiem może dlatego, że najbardziej odstająNie dałabym się kłuć mężowi, tym bardziej, że mam irracjonalny lęk, że ukłuję dziecko
Ale za to po każdym kłuciu naciera mnie oliwką i to mu się podoba Zupełnie nie wiem dlaczego piersi są najlepiej natarte i błyszczą się jak psu jajca
Wracam z mieszanym uczuciami,
Tak więc z moich 25 zapłodnienia komóreczek zrobiło się 8 blastocyst niestety musiałam poczekać na transfer mrożonego zarodka lekarz powiedział że jak dostanę miesiączkę mam się zgłosić, zła byłam no bo cóż oznaczało to czekanie, a tu niespodzianka 6dni po punkcji miesiączka. Czem prędzej do lekarza zlecił badania i powiedział że jeśli będą ok. to za 20 dni transfer i tak też się stało. Jednak u mnie to tak się przyśpiesza wszystko że transfer był po dniach 17 czyli wczoraj i zaczęło się najgorsze czekanie. Tysiąc myśli i pytań czy się uda czy nie. Raz myślę że musi się udać,a później że tak nie będzie przedemna jeszcze 9 długich dni, bo w następny piątek mam się stawić na hcg...
Tak więc z moich 25 zapłodnienia komóreczek zrobiło się 8 blastocyst niestety musiałam poczekać na transfer mrożonego zarodka lekarz powiedział że jak dostanę miesiączkę mam się zgłosić, zła byłam no bo cóż oznaczało to czekanie, a tu niespodzianka 6dni po punkcji miesiączka. Czem prędzej do lekarza zlecił badania i powiedział że jeśli będą ok. to za 20 dni transfer i tak też się stało. Jednak u mnie to tak się przyśpiesza wszystko że transfer był po dniach 17 czyli wczoraj i zaczęło się najgorsze czekanie. Tysiąc myśli i pytań czy się uda czy nie. Raz myślę że musi się udać,a później że tak nie będzie przedemna jeszcze 9 długich dni, bo w następny piątek mam się stawić na hcg...
Justyna3007
Gratulacje kochanaDzis 9 dn po transferze z mrożaczków zrobiłam bete pozytywna 128.1
dżoasia
Może nie zdążyło sie jeszcze z rana dobrze przeciągnąć nawet dorosły człowiek po porannym przeciąganiu podobno jest wyższy o ok 2 cmU mnie wszystko ok. Tylko sprzęt do du..y, albo lekarka dlatego nie wrzucę zdjęcia bo porazka. Serduszko bije dziecię rośnie mimo że ponoć jest 3 dni młodsze . Trafiłam na zastępstwo za mojego ginekologa. Ta kobieta przemiła ale nawet w liczeniu tygodni musiałam jej pomóc . Niestety musiałam pójść bo w niedzielę na 3 tyg wyjeżdżam do Polski i chciałam być na bieżąco no i recepty pozalatwiac. Po powrocie mam nadzieje ze już mój lekarz będzie. Pozdrawiam cale zgromadzenie
reklama
Podziel się: