reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam Was dziewczyny. Nie wracam jeszcze na forum gdyż postanowiłam sobie zrobić długa przerwę od kolejnej próby. 2 gie podejście nieudane. Trzeba zaczynać wszystko od nowa. Tak więc w międzyczasie chciałabym się przygotować i moje pytanie do Was moje Drogie Panie :) tylko tu od doświadczonych mogę dostać jasne odpowiedzi. Mąż ma problemy z nasienie od morfologia po ruchliwość itp. Musimy zrobić także badania genetyczne itp. I tu pole dla Was. Wymiencie mi nazwy badań co powinien zrobić paczka wszy od kariotypu konczywszy nawet na test Mar czy jakoś tak. Błagam o pomoc. Bez tego nie zacznę kolejnej próby za dużo zdrowia mnie to kosztuje. Pozdrawiam Was

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe oj kochana ja tyle tego biore ze glowa mala
Koenzym q10 na lepsze komorki ale nie bierz jesli masz podwyzszone komorki nk
Witamina b complex
Witamina c1000
L- karnityna na lepsze komorki
Witamina e 200
Magnez dzienna dawka 400 mg czyli albo 6 tabletek dziennie oczywiscie w odstepach albo 1 pastylka rozpuszczalna o takiej dawce
Witamina d 2000 j ale zbadaj sobie poziom
Teraz jeszcze mace bede brac
Dodatkowo pylek pszczeli orzechy brazylijskie migdalt i olej lniany
A narazie zrobilam sobie 2 tygodnie przerwy od czegokolwiek zeby moj organizm odsapnal od tego faszerowania. Czekam wlasnie na paczke z lekami :)
Hehe oj kochana ja tyle tego biore ze glowa mala
Koenzym q10 na lepsze komorki ale nie bierz jesli masz podwyzszone komorki nk
Witamina b complex
Witamina c1000
L- karnityna na lepsze komorki
Witamina e 200
Magnez dzienna dawka 400 mg czyli albo 6 tabletek dziennie oczywiscie w odstepach albo 1 pastylka rozpuszczalna o takiej dawce
Witamina d 2000 j ale zbadaj sobie poziom
Teraz jeszcze mace bede brac
Dodatkowo pylek pszczeli orzechy brazylijskie migdalt i olej lniany
A narazie zrobilam sobie 2 tygodnie przerwy od czegokolwiek zeby moj organizm odsapnal od tego faszerowania. Czekam wlasnie na paczke z lekami :)
Jestem w szoku :rofl2:
Aż nie wiem co mam powiedzieć A zdarza mi się to niezwykle rzadko! Jutro przeanalizuje to sobie wszystko na spokojnie a w razie niepewności będę Cię prosiła o pomoc :happy:

Powiedzcie mi jak przygotiwałyscie się do punkcji? Tzn.paznokcie ( zdjąć hybrydę)? Makijaż ?
Ja sie dowiedzialam ze mozna miec bezbarwnym byle by plytke bylo widac. Wiec jak jeszcze zdaze dzis to zrobie sobie bezbarwne hybrydy i pomaluje je lakierem a na dzien pobrania lakier zmyje[emoji16] bo na tyle dni to moje bym polamala gdybym takie saute miala trzymac.

A z tymi zapachami to kto powiedzial ze tak trzeba? Byly jakies badania albo cos?
Co prawda kazalam kupic mamie aa help do hig int i nim planuje sie cala umyc w dzien pobrania i transferu ale antyperspirantu i chocby lekkiego makijazu nie odmowie[emoji6]

Tak , taka mam rozpiske.. chciałam wam wstawić zdjęcie ale coś nie mogę:( wszystko mam rozpisane co i jak... oboje z mężem byliśmy on bardziej słuchał niż ja i w ogóle jest bardziej ogarnięty :p wszystko zrozumieliśmy... straszycie mnie :( teraz mam stresa... to profesor chyba wie co robi ?:(
Spokojnie to normalna dawka ja mialam 200 gonalu i 150 menopuru w jednej ze stymulacji w polowie stymulacji byla zamiana dawek

Ja sie dowiedzialam ze mozna miec bezbarwnym byle by plytke bylo widac. Wiec jak jeszcze zdaze dzis to zrobie sobie bezbarwne hybrydy i pomaluje je lakierem a na dzien pobrania lakier zmyje[emoji16] bo na tyle dni to moje bym polamala gdybym takie saute miala trzymac.

A z tymi zapachami to kto powiedzial ze tak trzeba? Byly jakies badania albo cos?
Co prawda kazalam kupic mamie aa help do hig int i nim planuje sie cala umyc w dzien pobrania i transferu ale antyperspirantu i chocby lekkiego makijazu nie odmowie[emoji6]
Antyperspirant w kulce też miałam bezzapachowy :D Z zapachami - info z kliniki - mówili, że w dzień punkcji się nie powinno - nie wiem dlaczego. Potem w dzień transferu też raczej nie używać - ale to już nie info z kliniki tylko stąd :D Ponoć zarodki nie lubią - wcale się nie dziwię - takie maleństwo potraktować wodą toaletową to jakby nas do komory gazowej zamknąć :D Może jeśli ma się udać to i tak się uda ale po co potem się zastanawiać co poszło nie tak...

Powiedzcie mi jak przygotiwałyscie się do punkcji? Tzn.paznokcie ( zdjąć hybrydę)? Makijaż ?
Praktycznie wcale .
Też jestem w gyn w Katowicach
Przychodzisz 30 min przed punkcja dostajesz jednorazowa koszule i kapcie.
Nic ze sobą nie musisz zabierać ewentualnie wkładki higieniczne
Jeśli chodzi o make-up to nikt mi nic nie mówił ( używałam tuszu i pudru) a paznokcie też mam hybrydowe i tez mi nikt nie kazał ich zdejmować .

reklama
Do góry