reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zylwia a ty jesteś pewna, że masz już brać te leki??? Ja miałam wizytę po antykach, lekarz wtedy dopiero zdecydował, że będzie długi protokół (rozisał wstępne dawki leków)- od 21 dc gonapeptyl i w 4dc miałam wizytę i dopiero wtedy na podstawie usg i wyników badań dobrał ostateczną dawkę - inną niż na wstępnej rozpisce (ja miałam mensinorm i ovaleap, zamiast gonalu - ale są różne leki do stymulacji) no i wtedy kazał też brać po 1/2 gonapeptylu, w 9dc miałam monitoring i zwiększyli ovaleap - też na podstawie wyników badań. Potem co 2 dni monitoringi. Ta są chyba za silne leki, żeby tak je brać bez weryfikacji? Może przedzwoń do kliniki i dopytaj czy na pewno niczego nie zrozumiałaś źle...
Tak , taka mam rozpiske.. chciałam wam wstawić zdjęcie ale coś nie mogę:( wszystko mam rozpisane co i jak... oboje z mężem byliśmy on bardziej słuchał niż ja i w ogóle jest bardziej ogarnięty :p wszystko zrozumieliśmy... straszycie mnie :( teraz mam stresa... to profesor chyba wie co robi ?:(

Tak , taka mam rozpiske.. chciałam wam wstawić zdjęcie ale coś nie mogę:( wszystko mam rozpisane co i jak... oboje z mężem byliśmy on bardziej słuchał niż ja i w ogóle jest bardziej ogarnięty :p wszystko zrozumieliśmy... straszycie mnie :( teraz mam stresa... to profesor chyba wie co robi ?:(
Jeśli tak powiedział to oki :) Bo ja po Twoim wpisie kiedyś zrozumiałam, że dopiero w sierpniu jak wróci z tego urlopu czy gdzie on tak wybył to będziecie startować ze wszystkim ale skoro już wszystko macie ustalone to elegancko, jedziesz z koksem :D Jeśli nie jesteś pewna to przedzwoń, dopytaj czy nie trzeba jakichś badań dodatkowych itp. W końcu płacimy za to duże pieniądze, więc łaski nie robią, że coś powtórzą. Nie chciałam Cię nastraszyć, tylko po prostu lepiej o wszystko pytać kilka razy niż popełnić jakiś błąd, bo te leki to jednak jest spora ingerencja w nasze zdrowie.

Powiedzcie mi jak przygotiwałyscie się do punkcji? Tzn.paznokcie ( zdjąć hybrydę)? Makijaż ?
Mi kazali nie mieć pomalowanych paznokci i nie używać perfum - ale na ostatniej wizycie dostałam taką karteczkę jak się przygotować do zabiegu - łącznie z godziną punkcji, godziną podania ovitrell, info co zabrać ze sobą (kapcie, sparpetki, koszula) i kiedy zażyć antybiotyk

Tak ja brałam też
Dostałam 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych i miażadnej przerwy, to normalne?
Dwa opakowania antyków owulastan. W trakcie drugiego opakowania podżąd dostałam plamienia ale to się zdarza.
Dostałam 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych i mam je zjeść bez żadnej przerwy, to normalne?
Tak ja też tak miałam 2 opakowania owulastanu bez przerywania . Podczas brania drugiego dostałam plamienia ale lekarz mówił że to jest możliwe

Mi kazali nie mieć pomalowanych paznokci i nie używać perfum - ale na ostatniej wizycie dostałam taką karteczkę jak się przygotować do zabiegu - łącznie z godziną punkcji, godziną podania ovitrell, info co zabrać ze sobą (kapcie, sparpetki, koszula) i kiedy zażyć antybiotyk

Jaki antybiotyk?
Gdzie miałaś punkcję ?

reklama
Tak ja brałam też

Dwa opakowania antyków owulastan. W trakcie drugiego opakowania podżąd dostałam plamienia ale to się zdarza.

Tak ja też tak miałam 2 opakowania owulastanu bez przerywania . Podczas brania drugiego dostałam plamienia ale lekarz mówił że to jest możliwe

Ja mam Marvelon
Czyli dopiero za 42 dni rusze z stymulacja ?

Do góry