reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aha... Dzięki za informacje
Malowałas się tzn mam na myśli podkład i tusz do rzęs niby nic ale jakoś w makijażu raźniej... Zwłaszcza że w mojej klinice jest zawsze masa ludzi...
Jedni sie maluja inni nie niby mowia zeby sie nie malowac ale przez 3 procedury widzialam nie jedna pomalowana dziewczyne do punkcji wiec chyba nie ma reguly :)
Jesli sie pomalujesz to wazne zebys miala niepomalowane paznokcie bo jesli cos sie dzieje w trakcie znieczulenia to anestezjolog po paznokciach to zobaczy poniewaz plytka paznokcia sinieje

reklama
Praktycznie wcale .
Też jestem w gyn w Katowicach
Przychodzisz 30 min przed punkcja dostajesz jednorazowa koszule i kapcie.
Nic ze sobą nie musisz zabierać ewentualnie wkładki higieniczne
Jeśli chodzi o make-up to nikt mi nic nie mówił ( używałam tuszu i pudru) a paznokcie też mam hybrydowe i tez mi nikt nie kazał ich zdejmować .
Kto robił Ci punkcję ,? Ile osób przy tym jest?

Witam Was dziewczyny. Nie wracam jeszcze na forum gdyż postanowiłam sobie zrobić długa przerwę od kolejnej próby. 2 gie podejście nieudane. Trzeba zaczynać wszystko od nowa. Tak więc w międzyczasie chciałabym się przygotować i moje pytanie do Was moje Drogie Panie :) tylko tu od doświadczonych mogę dostać jasne odpowiedzi. Mąż ma problemy z nasienie od morfologia po ruchliwość itp. Musimy zrobić także badania genetyczne itp. I tu pole dla Was. Wymiencie mi nazwy badań co powinien zrobić paczka wszy od kariotypu konczywszy nawet na test Mar czy jakoś tak. Błagam o pomoc. Bez tego nie zacznę kolejnej próby za dużo zdrowia mnie to kosztuje. Pozdrawiam Was

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Kariotyp
Azf
Cftr
Defragmentacja dna plemnikow
Moze tez zrobic hormony testosteron fsh lh prolaktyne tsh ft3 ft4

Polecam mace u nas tez problem z nasieniem co prawda tylko z ruchem ale po miesiacu brania macy morfologia poprawila nam sie z 4% na 18% przy antybiotykoterapii miesiecznej. Wiec jak zobaczylismy wynik tak maca pozostala na stale w suplementacji :D

Dziewczyny mam trudny temat ale decyzja bardzo ważna !! Powiedzcie ile korek zapładniałyscie ? Max to 6
My z mężem chcemy 4 ale się wahamy...
Chce uniknąć oddawania ich do adopcji ... A wiadomo jeśli jakimś cudem udało mi się za pierwszym razem to nie damy rady wrócić np po 4 zarodki gdyby wykorzystać jednak te 6.... Jak to u WAS wygląda?

Jedni sie maluja inni nie niby mowia zeby sie nie malowac ale przez 3 procedury widzialam nie jedna pomalowana dziewczyne do punkcji wiec chyba nie ma reguly :)
Jesli sie pomalujesz to wazne zebys miala niepomalowane paznokcie bo jesli cos sie dzieje w trakcie znieczulenia to anestezjolog po paznokciach to zobaczy poniewaz plytka paznokcia sinieje
Dzięki

Dziewczyny mam trudny temat ale decyzja bardzo ważna !! Powiedzcie ile korek zapładniałyscie ? Max to 6
Chce uniknąć oddawania ich do adopcji ... A wiadomo jeśli jakimś cudem udało mi się za pierwszym razem to nie damy rady wrócić np po 4 zarodki gdyby wykorzystać jednak te 6.... Jak to u WAS wygląda?
Ja zapładniałam 6 zostały tylko albo aż2 blastocysty a nie mamy problemów z nasieniem. Jakbym miała tylko 4 to nie chce myśleć co by było...

Jestem w szoku :rofl2:
Aż nie wiem co mam powiedzieć A zdarza mi się to niezwykle rzadko! Jutro przeanalizuje to sobie wszystko na spokojnie a w razie niepewności będę Cię prosiła o pomoc :happy:
Hehe a mowilam :) ze troche teho jest
Ale nie ma co sie przerazac wit c, e bierze sie jako antyoksydanty poprawiaja jakosc komorek i nasienia wit e to witamina plodnosci
Witamina d musi byc dla starajacych sie na poziomie 40-50 jest bardzo wazna przy zajsciu w ciaze jej niedobory moga to utrudnic
Magnez tez jest wazny przy staraniach
Troszke tego jest wiec dlatego wlasnie zrobilam sobie urlop od lekow :) zeby moja watroba odetchnela :)

Kochana to ze zapłodniłsz 6 nie oznacza ze wszystkie przetrwają . Szczerze to rzadkość . U Mnie z 6 dotrwały 3 a są dziewczyny na forum gdzie był 1 albo wcale . Nikt ci nie da takiej gwarancji ze chcesz 4 i będziesz miała 4 . Rozwój zarodka to złożona sprawa zależna od jakości twojego jajeczka plemnika i doświadczeni embriologa . To nie takie chop siup .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas z 6 zapładnianych wszystkie się rozwinęły do blastocysty, początkowo trochę aż się przestraszyłam bo wszystko szło tak książkowo i myślałam, że 6 mogłabym nie zdążyć urodzić i wtedy trzeba byłoby rozważać oddanie do adopcji, ale dziś wiem, że to była dobra decyzja, bo pierwsze podejście zakończyło się niestety tylko ciążą biochemiczną... :( zobaczymy co dalej... porażka boli niesamowicie ale mam jeszcze 5 prób... zawsze chciałam mieć czwórkę dzieci i mam nadzieję, że to był tylko jednorazowy "wybryk" mojej macicy... Nie chciałabym kolejny raz przeżywać porażki :( Dla mnie to już strata dziecka ;(

Do góry