reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Masz stwierdzina mutacje mthfr bo juz nie pamietam
Tez mam homocysteine na takim poziomie tzn mialam 3 tygodnie przed podejsciem. Teraz mam nadzieje ze juz spadla. Dobrze jak jest ponizej 8
Ale 8.5 to tez jest norma bo chyba do 12 jest ok. Na zajscie w ciaze najlepiej miec jak najnizsza. Ale np dr Suchanek immunolog kolezace powiedziala ze ponizej 10 jest ok na ciaze
Wiec sa rozne opinie

Nie robiłam mutacji wiec nie wiem, kwas foliowy w normach, b12 w normach. Tylko d3 nisko.
A zbić to mogę metylowymi wit? Ktoś tu wcześniej pisał o B right?

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Dziewczyny ile leżałyście po punkcji?Ile średnio spędza się czasu w klinice? Mam wziąć szlafrok,koszulę,skarpetki,kapcie,wkladki....coś jeszcze?

Dziewczyny ile leżałyście po punkcji?Ile średnio spędza się czasu w klinice? Mam wziąć szlafrok,koszulę,skarpetki,kapcie,wkladki....coś jeszcze?
Po samej punkcji ja osobiście leżałam ok 2 h . Kazali mi zabraż ze sobą tylko podkoszulkę i skarpetki resztę dostałam na miejscu :). Ale z tego co tu widzę co klinika to inne zwyczaje :)

Nie robiłam mutacji wiec nie wiem, kwas foliowy w normach, b12 w normach. Tylko d3 nisko.
A zbić to mogę metylowymi wit? Ktoś tu wcześniej pisał o B right?

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Tak zbic mozesz metylami tylko ze b-right jest raczej typowo na mthfr tak mi sie wydaje ale sproboj. Sok z buraka tez zbija homocysteine i wogole buraki.
Ja bym popracowala nad wit d bo ona jest bardzo wazna do zajscia w ciaze

Ponawiam - proszę doradźcie :)
Hej dziewczyny. 31.05 miałam robioną punkcje ogólnie naprodukowałam koło 30 pęcherzyków pobrali 19 jednak transfer został odwołany przez hiperke , niestety mimo braku transferu się rozkręciła więc 2 tygodnie wyrwane z życia .... już było lepiej od tego poniedziałku wróciłam do pracy. Jednak dziś strasznie zaczął mnie okropnie boleć prawy jajnik. Jak myślicie co może być tego przyczyną ? Czy po prostu reszta pęcherzyków których nie pobrali dojrzewa czy przez to że trochę dziś dźwigałam ? Słyszałam że po stymulacjach hormonalnych wzrasta ryzyko powstania torbieli na jajnikach. Martwię się trochę a wizyta dopiero we wtorek.
3 mam za was wszystkie kciuki, tym, którym się nie powiodło mocno tulę :) Pamiętajcie w końcu każda z nas zostanie mamą :D

reklama
Do góry