reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

3 miesiace wcześniej miałam usuwanego polipa.Miesiąc temu leżałam w szpitalu bo znowu polip i mięśniak miałam robioną histeroskopie i laparoskopie,dlatego ten praktycznie ostatni etap ciotransfer mi się przesunął o prawie 4 miesiące...;/ ale jestem już po wizycie dostałam leki do przygotowywania się do criotransferu

No to super [emoji6]ja tak czekam od marca(poronienie) i mam nadzieje,ze w końcu sie doczekam [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Jesli papa wyszla dobrze to co on ci tu kuzwa teraz o ryzyku gada. Kochaba biegnij gdzies do dobrego ginekologa od prenatalnych z wynikami papy i zeby ci zrobil dokladne usg i inne badania. To moze byc tez wywolane infekcja w twoim organizmie roznymi rzeczami.
A do tej pory tetno malej bylo dobre ? Moze niech poslucha go pare dni a nie po jednym badaniu kieruje na amnio to nie jest takie o sobie badanie
pappa daje 85 %wiec niestety nie wyklucza wad dokonca...ja juz po amnio...bardzo nieprzyjemne badanie...uczucie wbijania igly do pecherza plodowego okrrrropne!malutka przestala dobrze rosnac bo jeszcze 3 tygodnie temu wszystko bylo w normie...

Dokladnie.
Niestety lekarze czesto do amino podchodza rutynowo, a dla nas przeciez ten 1% prawdopodobienstwa poronienia to ogromnie duzo.
Jesli tylko masz mozliwosc - skonsultuj to jeszcze. Chyba, ze ufasz lekarce i wiesz, ze na podstawy, zeby podejmowac taka decyzje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
lekarce bardzo ufam...skonsultujemy sie z innymi lekarzami.na razie czekamy na wynik...koszmar jakis...

Ania, fakt że taka jest kolejność u lekarzy,że jak pappa wychodzi coś źle lub z lekkim ryzykiem sugerują amniopunkcje. Stąd zapewne skierowanie Cię przez Twoja dr.
Ja mam pytanie, czy w ogóle lekarka skierowała Cię w pierwszej kolejności na ktg?? Który to tc?
Przede wszystkim pamiętaj, i wszystkie musimy pamiętać,że nie każdy lekarz ma certyfikat do wykonywania usg prenatalnego. Trzeba zwracać na to szczególną uwagę,bo czasami idzie się do ginekologa który nie posiada certyfikatu FMF i niepotrzebnie straszy.
Tu możesz sprawdzić czy Twój lekarz ma uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych:

Link do: The Fetal Medicine Foundation /

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
certyfikat ma i jest wychowanka roszkowskiego...ufam lekarzowi...

pappa daje 85 %wiec niestety nie wyklucza wad dokonca...ja juz po amnio...bardzo nieprzyjemne badanie...uczucie wbijania igly do pecherza plodowego okrrrropne!malutka przestala dobrze rosnac bo jeszcze 3 tygodnie temu wszystko bylo w normie...
Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Uwierz,że wszystko będzie dobrze, Twoja Malutka czuje, że się martwisz. My w Was wierzymy i mocno trzymamy kciuki,że wszystko wróci do normy i córcia będzie zdrowa!

Kiedy spodziewasz się wyników? Biedna, nawet nie umiem sobie wyobrazić co przechodzisz.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Do góry