reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Niestety na ta mitacje nie ma refundacji na heparyne. Co prawda jak juz jestes w ciazy to czasami lekarz moze podciagnac to jako profilaktyka przeciwzakrzepowa w ciazy ale to juz decyzja lekarza tu w Pl. Jesli masz clexan to mozesz zamiennie brac neoparin to dokladnie to samo a koszt 80 zl a nie 140 za 10 amp

Ja mam fragmin i kosztuje 108zl za 10 amp ale zapytam czy mozna zmienic na neoparin

reklama
Tak bedzie 10dpt ale boje sie ze jak hiperstymulacja opadla a przy ciazy mialabt wzrosnac to sie nie powiodlo ;( no cuz musze czekac do poniedzialku bo jutro niedziela
A ile miałaś pobranych komórek? Może to nie była hiperka, ja przez cały tydzień po punkcji miałam taki wzdęty, twardy brzuch, potem przeszło. Zarodek się przyjął, beta wyszła w 6dpt ale maluszek niestety nie został - ciąża biochemiczna :(

Dziewczyny ostatnio tu strasznie duzo o mutacji i kwasie foliowym. A czy kwas foliowy mozna przedawkowac? Ja nie mam mutacji (chyba) ale.od.dawna piję inofolic ( to saszetki do rozpuszczania z kwasem.foliowym)a teraz po nieudanyn transferze caly czas biore kwas foliowy czy moge brac jedno i drugie czy powinnam coś odstawić?

Dziewczyny ostatnio tu strasznie duzo o mutacji i kwasie foliowym. A czy kwas foliowy mozna przedawkowac? Ja nie mam mutacji (chyba) ale.od.dawna piję inofolic ( to saszetki do rozpuszczania z kwasem.foliowym)a teraz po nieudanyn transferze caly czas biore kwas foliowy czy moge brac jedno i drugie czy powinnam coś odstawić?
Może najlepiej zbadaj sobie poziom - jak będzie zbyt wysoki to zapytaj lekarza albo naszych specjalistek forumowych :D

A ile miałaś pobranych komórek? Może to nie była hiperka, ja przez cały tydzień po punkcji miałam taki wzdęty, twardy brzuch, potem przeszło. Zarodek się przyjął, beta wyszła w 6dpt ale maluszek niestety nie został - ciąża biochemiczna :(
Ja mialam pobranych 18 komorek zaplodnili 6 jeden zarodek podali 3 zamrozili 2 sie nie zaplodnily prawidlowo. Ginekolog na wizycie w 4 dpt powiedziala ze to lekka hiperka

reklama
Aniu mam pytanie, jak lekarze w uk podchodzą do tej mutacji mthfr dają jakieś leki przeciwzakrzepowe, ja kupilam kilka opakowań z polski, tylko bez refundacji to one sporo kosztują a ja mam brac całą ciaze i nie wiem czy w uk cos mi dadzą czy z polski przywieźć zapas.
Nikt mi się tutaj w leki nie wtraca. Ja procedurę i crio przechodziłam w Polsce. W GP to wiadomo , wysyłają tylko listy do szpitala, niektórzy spoglądali na mnie dziwnie jak recytowalam listę leków, które brałam na poczatku. Położna nic nie mówiła , a usg też nie robi ginekolog tylko jakiś tam specjalista od usg. Chodzę tutaj do polskiego gina, on zna się na MTHFR. Może też wypisać receptę na clexane , ale jest tu droższy i bardziej opłaca się nawet bez refundacji w Pl.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry