Aniu mam pytanie, jak lekarze w uk podchodzą do tej mutacji mthfr dają jakieś leki przeciwzakrzepowe, ja kupilam kilka opakowań z polski, tylko bez refundacji to one sporo kosztują a ja mam brac całą ciaze i nie wiem czy w uk cos mi dadzą czy z polski przywieźć zapas.Czyli femibion jest dla nas niedobry?!?! Kurde , zaczęłam to brać ostatnio zamiast b-right, bo doszlam do wniosku że będzie lepszy , bo ma więcej witamin. B righttylko te ż grupy b. Do tego biorę solgar metafolin 800... Gosia to.potwierdzone wieści z tym wykluczeniem się metafolinu przez syntetyczny ???
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
G
gość 5
Gość
Stety . Trzymam kciuki bo moj 3 dniowy sie zadomowiłNiestety 3 dniowy
adansonia
Fanka BB :)
Strasznie tępe sa te igły ja miałam ten sam problem, gonal wchodzi jak w masełkoCzy wszystkie menopury mają tak tępe igły? ? nie mogłam się wbić; (
G
gość 5
Gość
Zamówię sobie jutro z neta bo nie wiem czy znajdę stacjonarnie. Polecasz jakaś stronę bo widzę, ze z jedna miałaś problemy.To masz bardzo ladna homocysteine. Ja bym brala 400 metylowanego
gosia321
Niestety na ta mitacje nie ma refundacji na heparyne. Co prawda jak juz jestes w ciazy to czasami lekarz moze podciagnac to jako profilaktyka przeciwzakrzepowa w ciazy ale to juz decyzja lekarza tu w Pl. Jesli masz clexan to mozesz zamiennie brac neoparin to dokladnie to samo a koszt 80 zl a nie 140 za 10 ampAniu mam pytanie, jak lekarze w uk podchodzą do tej mutacji mthfr dają jakieś leki przeciwzakrzepowe, ja kupilam kilka opakowań z polski, tylko bez refundacji to one sporo kosztują a ja mam brac całą ciaze i nie wiem czy w uk cos mi dadzą czy z polski przywieźć zapas.
Ostatnia edycja:
gosia321
Jestes w Pl tak ?Zamówię sobie jutro z neta bo nie wiem czy znajdę stacjonarnie. Polecasz jakaś stronę bo widzę, ze z jedna miałaś problemy.
Jesli tak to na allegro jest pelno aptek ktore sprzedaja kwas foliowy 5-methylohydratetrafolic acid tak musibyc napisane
AniaCh83
Dziś byłam y lekarza, podobno zna się na MTHFR , choć za długo z nim o tym nie gadałam. Powiedziałam że zamieniłam ostatnio B-right na femibion, że wzg na większą ilość witamin. Powiedział, że bardzo dobry suplement znalazłam i żeby do niego wrócić . Także zaopatrz się w ten właśnie , o którym kiedyś rozmawiałyśmy. Do tego biorę 800 metafolinu z solgara.Ja chce kupic jakis kompleks gdzie sa wszystkie te wit b w metylowanej formie
Gosia , A Ty jakie zalecenia, po pozytywnej becie, będziesz miała co do acard i clexane?? Powiedział mi dziś żebym acard odstawiala ok 19-20tc , A clexan do 10 dni przed porodem.
dżoasia
To w pon możesz spokojnie robić przy 5cio dniowych beta już wychodzi 6dpt, więc przy 3 dniowych 8-9dpt też coś powinno być - u Ciebie w pn będzie 10dpt?Niestety 3 dniowy
Tak bedzie 10dpt ale boje sie ze jak hiperstymulacja opadla a przy ciazy mialabt wzrosnac to sie nie powiodlo ;( no cuz musze czekac do poniedzialku bo jutro niedzielaTo w pon możesz spokojnie robić przy 5cio dniowych beta już wychodzi 6dpt, więc przy 3 dniowych 8-9dpt też coś powinno być - u Ciebie w pn będzie 10dpt?
reklama
gosia321
Clexan przez cala ciaze a acard biore dodatkowo woec zawsze mozma odstawic. Poszukam tego b-right moze gdzies w pl znajde a jak nie trudno na iherb juz nie zamowie 200 zl poszlo sie jeb...Dziś byłam y lekarza, podobno zna się na MTHFR , choć za długo z nim o tym nie gadałam. Powiedziałam że zamieniłam ostatnio B-right na femibion, że wzg na większą ilość witamin. Powiedział, że bardzo dobry suplement znalazłam i żeby do niego wrócić . Także zaopatrz się w ten właśnie , o którym kiedyś rozmawiałyśmy. Do tego biorę 800 metafolinu z solgara.
Gosia , A Ty jakie zalecenia, po pozytywnej becie, będziesz miała co do acard i clexane?? Powiedział mi dziś żebym acard odstawiala ok 19-20tc , A clexan do 10 dni przed porodem.
Podziel się: