reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny poratujcie .. sprawdzałam na stronie juz są moje wyniki z wczoraj , jednak do lekarza mam dzwonić w poniedziałek po południu. Wszystkie wyniki wzorowe kwas foliowy wit b d tsh jednak mam wysoki wynik homocysteiny bo prawie 18 ! Czy któraś z was tak miala ? Czy to może mieć wpływ na procedurę in vitro?

reklama
To straszne! Jak mozna komukolwiek tak powiedziec...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisalam wtedy owej Pani ze to straszne slowa i ze nawet wrogowi nie powinno sie tak mowic;(I tym bardziej ktos jak ona starajaca z czwartym transferem , niektore osoby chyba JuZ na mozg im siada Z bezsilnosci pogoni za posiadaniem dziecka ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poratujcie .. sprawdzałam na stronie juz są moje wyniki z wczoraj , jednak do lekarza mam dzwonić w poniedziałek po południu. Wszystkie wyniki wzorowe kwas foliowy wit b d tsh jednak mam wysoki wynik homocysteiny bo prawie 18 ! Czy któraś z was tak miala ? Czy to może mieć wpływ na procedurę in vitro?
Poziom homocysteiny kazala mi zrobic pani genetyk po wyniku dodatniej mutacji mthfr
Moj poziom homocysteiny za 1 razem byl 8.8 niby w normie ale do ciazy podobno najlepiej zeby bylo ponizej 8 a nawet mniej.
Proponoealabym zrobic badanie na mthfr mutacje v- leiden i mutacje genu protrombiny.
Podwyzszona homocysteina prowadzi do zakrzepicy zawalu udaru. A przy staraniach moze powodowac krwiaki i utrudnic zagniezdzenie
Zbija sie ja witamina b6 b12 i kwasem foliowym ale dobrze byloby zbadac czy nie ma sie zaburzen metylacji czyli mthfr wlasnie. Wowczas trzeba brac metylowane formy witamin. I raczej ciaza na heparynie

Kochane pochwale sie bo tak sie ciesze ze antybiotyki poprawily jakosc ilosc i ruch plemnikow
smile.gif
huraa
I tak mamy morfologie 18%
Prawidlowy akrosom w 54% plemnikow
Pojawilo sie troche plemnikow o ruchu postepowym wolnym hehe wolne plywaki
A to dopiero 2 tygodnie po antybiotyku licze na dalsza poprawe do czasu punkcji
Poprawa jest moze nie wielka w porownaniu do nasienia w ktorym nie ma problemu ale dla nas jest duza
smile.gif

A mowia ze z nasieniem niewiele da sie zrobic
Odliczam dni do wtorku i uruchamiam machine czas start stymulacji
smile.gif

Cudzie trwaj :)

Kochana ciesze Sue bardzo i trzymamy mocno

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję:*
Na razie chciałabym jeszcze próbować na swoich, z tym że stymulacja letrozolem, nie gonadotropinami ( dużo tańsza a efekt podobny). W ostateczności zdecyduję się na adopcję jajek.
Bardzo mi przykro że tym razem sie nie udalo[emoji20]. Ja tez mam bardzo niskie amh bo ledwo 0,2 i tez ze stymulacji dwie komorki z czego jedna tylko sie zaplodnila u nas dochodzi jeszcze bardzo slabe nasienie i szanse marne zarodek nie dotrwal do transferu. Sama procedura plus leki do stymulacji wyniosla 15tys w tej kwocie nie ma badan za same badania zaplacilismy kolejne 5 tys. Lekarz stwierdzil ze mamy oboje wielki problem i u mnie nie da sie zrobic wiele, aby dac szanse na wieksze powodzenie ivf zaproponowal biorstwo komorek a dla męża leki na polepszenie nasienia. Sa dni ze zapominam ze ide z programem KD i jestem nastawiona pozytywnie pelna nadziei z wielkim poczuciem ze sie uda ale gdzieś powraca mysl czy dobrze zrobilam czy moze mozna bylo probowac i probowac z wlasnymi komorkami ale poprzednia porażka tak bardzo bolala ze nie wiem jak bym zniosla kolejną. Życzę Ci dużo wytrwałości bo mi chyba trochę zabrakło i niech kolejne podejscie bedzie tym szczesliwym dla ciebie. Cos kiedys pisalas ze program biorstwa jest drogi ogolnie np. invimed posiada dwa programy biorstwa "biorstwo zwenetrzne" koszt 17tys i "biorstwo wewnętrzne" koszt nie pamietam dokladnie kwoty ale ok 11-12tys mam nadzieje ze nie bedziesz musiala kozystac z tej opcji i ze sie UDA[emoji4] tego Ci życzę.

A mogę zapytać co to za antybiotyk i jaką macie ilość w milionach?
Recepte od gina dosralismy na doxycykline i biseptol. Ale poniewaz biseptol jest bardzo silnie dzialajacy a nie chcielismy zeby wszystkie plemniki zostaly nim wybite :) co wiazaloby sie z odroczeniem wszystkiego na 3 miesiace. Po konsultacji z urologiem zdecydowalismy ze zostaniemy przy samej doxycyklinie przez 3 tygodnie
Ilosc w mln 58 a w ejakulacie 52

reklama
Kochane pochwale sie bo tak sie ciesze ze antybiotyki poprawily jakosc ilosc i ruch plemnikow
smile.gif
huraa
I tak mamy morfologie 18%
Prawidlowy akrosom w 54% plemnikow
Pojawilo sie troche plemnikow o ruchu postepowym wolnym hehe wolne plywaki
A to dopiero 2 tygodnie po antybiotyku licze na dalsza poprawe do czasu punkcji
Poprawa jest moze nie wielka w porownaniu do nasienia w ktorym nie ma problemu ale dla nas jest duza
smile.gif

A mowia ze z nasieniem niewiele da sie zrobic
Odliczam dni do wtorku i uruchamiam machine czas start stymulacji
smile.gif

Cudzie trwaj :)

Gosiu super wieści trzymam [emoji110] [emoji110] [emoji110] za wasze podejscie [emoji4]

Do góry