reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przeszukalam internety [emoji4] i wyszło mi ze jeżeli kwas foliowy i B12 są Oki to nie jest to mutacja a właśnie zła dieta [emoji53] hmm mam 165/58 , nie jem wogole mięsa za to nie żałuję sobie słodyczy w każdej postaci.. myślałam że dopóki trzymam dobra wagę wszystko jest ok, ale najwyraźniej nie... narazie cierpliwie czekam do poniedziałkowej rozmowy z lekarzem. Mam tylko nadzieje ze procedura nie zostanie przez to odwołana [emoji54]
Tak czy inaczej zalecam badania o których pisała Gosiu bo to może być odpowiedź na niepowodzenia. Ja wdrozylam wszystko o czym pisałam plus heparyna i witaminy A homocysteine mam na poziomie 3.3 [emoji6] aaaa i mam mutacje mthfr heterozygotyczna

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Tak czy inaczej zalecam badania o których pisała Gosiu bo to może być odpowiedź na niepowodzenia. Ja wdrozylam wszystko o czym pisałam plus heparyna i witaminy A homocysteine mam na poziomie 3.3 [emoji6] aaaa i mam mutacje mthfr heterozygotyczna

[emoji127] 28.10.2017
Kurcze [emoji22] jakoś ciężko mi przyjąć do wiadomości ze oprócz endometriozy będę miała jeszcze kolejna ścianę do przeskoczenia [emoji22] pocieszam się tylko tym ze wyniki męża są bardzo dobre [emoji5]

[emoji127] 28.10.2017
Ja mam mthfr homozygotyczna. Tu wlasnie chodzi zebys miala podwyzszone te parametry witamin bo to obniza homocysteine akurat przekroczenie kwasu foliowego i wit b 12 nie jest az takie szkodliwe poniewaz sa to witaminy ktorych organizm szybko sie pozbywa.
Jesli jest potwierdzona mutacja mthfr i przed braniem suplementow masz wysoki poziom tych witamin to jest to wtedy wskaznik zaburzonej metylacji. Ale po braniu suplementow nie patrzy sie juz na witaminy tylko na spadek homocysteiny

I tak jak pisalam i potwierdza to anetka polecam zrobienie panelu krzepliwosci nawet dla swojej wlasnej wiedzy bo jesli do podwyzszonej homocysteiny dojdzie ktoras z mutacji o ktorej nie wiesz to musi byc wlaczona heparyna na utrzymanie ciazy

Kochana jeśli mogę coś ci poradzić. . Nie myśl i nie zadreczaj się tym jakim programem idziesz.. fakt komorka nie twoja ale to w tobie będzie rozwijał się maluszek, z ciebie będzie czerpał wszystko niezbędne do życia, to ciebie będzie kopał, aż wkoncu to ty wydasz go na świat i będziesz się o niego troszczyć juz do końca życia [emoji4] to będzie absolutnie w każdej mierze TWOJE dziecko [emoji3] najważniejsze by wszystko poszło jak najlepiej [emoji3]
Dziekuje Ci za słowa które wspierają i podnoszą na duchu [emoji4] Myślę ze im dłużej czekam na transfer tym glowa napełnia się bzdurnymi myślami. Niech ten transfer juz bedzie przynajmniej glowa zapelni sie innymi troskami[emoji4]

Kurcze [emoji22] jakoś ciężko mi przyjąć do wiadomości ze oprócz endometriozy będę miała jeszcze kolejna ścianę do przeskoczenia [emoji22] pocieszam się tylko tym ze wyniki męża są bardzo dobre [emoji5]
W porownaniu do endometriozy to jest to pikus moze utrudnic ale nie wyklucza ciazy. Mutacje mthfr ma wiekszosc spoleczenstwa a dzieci sie rodza i sa zdrowe. Jak juz wspomnialamam homozygote czyli po 1 uszkodzonym genie od kazdego z rodzicow a maja oni 3 dzieci i nie bylo problemu z zajsciem donoszeniem ciazy. Mutacja i podwyzszona homocysteina jest grozniejsza dla nas dla ich posiadaczy bo podwyzsza ryzyko zakrzepicy udaru i zawalu we wczesnym wieku. Moi rodzice obydwoje sa po zawale jak tak sie przyjrzec skoro juz ja mam potwierdzona mutacje to ze strony mojej mamy wszyscy mieli problem czy to z zakrzepica albo sa po zawale. U taty tez u rodzenstwa sa jakies tam problemy.
Jest to tez wazne zeby wiedziec o tej mutacji bo mi genetyczka powiedziala ze jal tylko zajde w ciaze to mam sie stawic do 10 tygodnia i bede pod opieka poradni

Dziewczynki czy któraś z was miała przed in vitro przeciwciała HCV w organizmie.?Wyszly mi z badań i dziś lekarz powiedział,ze nie wie czy nie będziemy musieli przesunąć transferu bo tu chodzi o moje zdrowie.... Ale ja nie chcę ja już tyle czekam.... [emoji21][emoji33][emoji24]zrobilam dokładniejsze badania RNA HCV dziś czekam na wyniki... A mam już fajnych 10 pecherzykow, które pięknie rosną [emoji5]️

Napisane na ZTE BLADE V7 LITE w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny czy przed transferem mrożaczków miałyście robiony wymaz z kanału szyjki macicy?Bo byłam wczoraj w klinice i mam brać estrofem 2x1 i po miesiączce mam zrobić wymaz jeśli coś wyjdzie to transfer znów zostanie przełożony :(

reklama
Do góry