reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane pochwale sie bo tak sie ciesze ze antybiotyki poprawily jakosc ilosc i ruch plemnikow
smile.gif
huraa
I tak mamy morfologie 18%
Prawidlowy akrosom w 54% plemnikow
Pojawilo sie troche plemnikow o ruchu postepowym wolnym hehe wolne plywaki
A to dopiero 2 tygodnie po antybiotyku licze na dalsza poprawe do czasu punkcji
Poprawa jest moze nie wielka w porownaniu do nasienia w ktorym nie ma problemu ale dla nas jest duza
smile.gif

A mowia ze z nasieniem niewiele da sie zrobic
Odliczam dni do wtorku i uruchamiam machine czas start stymulacji
smile.gif

Cudzie trwaj :)
Super wieści, uda Wam się! Nie ma co [emoji4]

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Dziewczyny poratujcie .. sprawdzałam na stronie juz są moje wyniki z wczoraj , jednak do lekarza mam dzwonić w poniedziałek po południu. Wszystkie wyniki wzorowe kwas foliowy wit b d tsh jednak mam wysoki wynik homocysteiny bo prawie 18 ! Czy któraś z was tak miala ? Czy to może mieć wpływ na procedurę in vitro?
No niestety tak. Ale dasz rade w miarę szybko ją zbić. Ogranicz kofeinę, jedz pieczywo pełnoziarniste i staraj się ograniczyć gluten. Do tego dużo folianow z naturalnych produktów czuli awokado, szpinak, brokuły itd a od lekarza dostaniesz kw. foliowy pewnie 15 mg I będzie dobrze.

[emoji127] 28.10.2017

Gosiu pierwszy raz ból głowy poprawia mi nastrój, bo dzisiaj mogę być seryjnym zabójcą jeśli ktoś coś to biorę każde zlecenie, mojemu kazałam schodzić z drogi, doprowadza mnie do szału - oddam w dobre ręce!

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja po udanym crio tez caly czas sie meza czepialam o wszystko takze kochana [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

właśnie uśmiech mi z twarzy nie schodzi, jestem mega pzrezszcześliwa, nigdy nie miałam takiego odczucia do tej pory.Ta chwila otwierania wyników bety online najwspanialszy moment w życiu jak do tej pory. Jeszcze nikomu nie mówiliśmy, czekamy na trzecia weryfikacje.
Super gratulacje [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@kate_p7, czy doradzisz mi coś?
Mam amh >3, plemniki morfologia 2%, ruchliwość 26%, żywych 80% (rok temu była jeszcze ruchliwość 6% i żywych 25%), mam 35 lat. Raz byłam naturalnie w ciąży 2 lata temu, poronienie zatrzymane w 7tc (krwiak).
Dlaczego po pierwsze urosło mi tylko 3 pecherzyki przy menopurze 225j (przy zwykłym clo mi tez rosły 2-3..) i dlaczego moje zarodki nie dotrwały do 3 doby? Napisali dokładnie "oba zarodki nie wykazują podziału".
Czy myślisz ze to problem jakości komórki jajowej czy plemnika?
Co zbadać, co zmienić..?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
odpisałam:-)

No niestety tak. Ale dasz rade w miarę szybko ją zbić. Ogranicz kofeinę, jedz pieczywo pełnoziarniste i staraj się ograniczyć gluten. Do tego dużo folianow z naturalnych produktów czuli awokado, szpinak, brokuły itd a od lekarza dostaniesz kw. foliowy pewnie 15 mg I będzie dobrze.

[emoji127] 28.10.2017
Przeszukalam internety [emoji4] i wyszło mi ze jeżeli kwas foliowy i B12 są Oki to nie jest to mutacja a właśnie zła dieta [emoji53] hmm mam 165/58 , nie jem wogole mięsa za to nie żałuję sobie słodyczy w każdej postaci.. myślałam że dopóki trzymam dobra wagę wszystko jest ok, ale najwyraźniej nie... narazie cierpliwie czekam do poniedziałkowej rozmowy z lekarzem. Mam tylko nadzieje ze procedura nie zostanie przez to odwołana [emoji54]

Bardzo mi przykro że tym razem sie nie udalo[emoji20]. Ja tez mam bardzo niskie amh bo ledwo 0,2 i tez ze stymulacji dwie komorki z czego jedna tylko sie zaplodnila u nas dochodzi jeszcze bardzo slabe nasienie i szanse marne zarodek nie dotrwal do transferu. Sama procedura plus leki do stymulacji wyniosla 15tys w tej kwocie nie ma badan za same badania zaplacilismy kolejne 5 tys. Lekarz stwierdzil ze mamy oboje wielki problem i u mnie nie da sie zrobic wiele, aby dac szanse na wieksze powodzenie ivf zaproponowal biorstwo komorek a dla męża leki na polepszenie nasienia. Sa dni ze zapominam ze ide z programem KD i jestem nastawiona pozytywnie pelna nadziei z wielkim poczuciem ze sie uda ale gdzieś powraca mysl czy dobrze zrobilam czy moze mozna bylo probowac i probowac z wlasnymi komorkami ale poprzednia porażka tak bardzo bolala ze nie wiem jak bym zniosla kolejną. Życzę Ci dużo wytrwałości bo mi chyba trochę zabrakło i niech kolejne podejscie bedzie tym szczesliwym dla ciebie. Cos kiedys pisalas ze program biorstwa jest drogi ogolnie np. invimed posiada dwa programy biorstwa "biorstwo zwenetrzne" koszt 17tys i "biorstwo wewnętrzne" koszt nie pamietam dokladnie kwoty ale ok 11-12tys mam nadzieje ze nie bedziesz musiala kozystac z tej opcji i ze sie UDA[emoji4] tego Ci życzę.
Kochana jeśli mogę coś ci poradzić. . Nie myśl i nie zadreczaj się tym jakim programem idziesz.. fakt komorka nie twoja ale to w tobie będzie rozwijał się maluszek, z ciebie będzie czerpał wszystko niezbędne do życia, to ciebie będzie kopał, aż wkoncu to ty wydasz go na świat i będziesz się o niego troszczyć juz do końca życia [emoji4] to będzie absolutnie w każdej mierze TWOJE dziecko [emoji3] najważniejsze by wszystko poszło jak najlepiej [emoji3]

reklama
Przeszukalam internety [emoji4] i wyszło mi ze jeżeli kwas foliowy i B12 są Oki to nie jest to mutacja a właśnie zła dieta [emoji53] hmm mam 165/58 , nie jem wogole mięsa za to nie żałuję sobie słodyczy w każdej postaci.. myślałam że dopóki trzymam dobra wagę wszystko jest ok, ale najwyraźniej nie... narazie cierpliwie czekam do poniedziałkowej rozmowy z lekarzem. Mam tylko nadzieje ze procedura nie zostanie przez to odwołana [emoji54]
Ja mialam te witaminy w normie jeszcze rok temu takze mysle ze nie jest to wskaznik zlej diety

Do góry