reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C. Stwierdzono obecność homozygotycznego wariantu 1298AA, który jest wariantem prawidłowym, nie mającym wpływu na aktywność enzymu MTHFR.

Właśnie dostałam wyniki na maila o co chodzi? :(

A ja sie polozylam spac i obudzilam sie z bolem glowy [emoji30] jak mi przejdzie to tez sie wybiore do lidla [emoji39] teraz czekamy na info od Ciebie? Badanie jutro?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W którym jesteś tygodniu? Też bym już oddała się szalenstwu zakupów dla malutkiej ale boję się zapeszyc. To dopiero 17 tydzień. Po polowkowym usg zacznę nieśmiałe zakupy :)

reklama
Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C. Stwierdzono obecność homozygotycznego wariantu 1298AA, który jest wariantem prawidłowym, nie mającym wpływu na aktywność enzymu MTHFR.

Właśnie dostałam wyniki na maila o co chodzi? :(
Zwiększone ryzyko zakrzepicy (w tym też mikrozakrzepow w naczyniach między matką a dzieckiem) i zwiększone ryzyko wystąpienia niektórych chorób genetycznych u potomków. Nie martw się. Ponad połowa kobiet ma ta mutację - czasami homozygotyczna, czasami heterozygotyczna. W ciąży dostaniesz leki przeciwzakrzepowe

[emoji127] 28.10.2017

Do góry