reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie w ten zimowy poranek (przynajmniej w Łodzi), wrocilam wlasnie z usg, pani dr wszystko pomierzyla, posprawdzala i wszystko wyglada na zdrowiuśkie [emoji4] jesZcze bede czekac do 2 tyg na wyniki krwi, ale na teraz na 80% jest dobrze.

Termin porodu ok 25.10, ale nie moge wpisac sie do kalendarza, bo mam zawalony tel i mam za malo miejsca zeby sciagnac program do edycji

A oto dzisiejsza fota
9e73e5b0d45d95b49357da34fd1c8f23.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękności! Ja dziś polowalam w lidlu na ciuszki i wydałam 200 pln [emoji52] hehe

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny może to głupie pytanie ale co wykrywa to badanie kariotypow i kiedy się zaleca je robić? mi nic lekarz o tym badaniu nie mówił :( wszystkiego dowiaduje się od Was z tego forum za co jestem Wam bardzo wdzięczna :*

Karotyp to badanie zestawu chromosomów.
To jest takie pierwsze weryfikacyjne badanie genetyczne, mające na celu ustanenie czy chromosomy u ciebie ani u męża nie są uszkodzone (na pewno wiesz, że człowiek ma 22 pary chromosomów XX + parę chromosomów odpowiadających za płeć XX lub XY). Badanie to sprawdza, czy te X nie są uszkodzone, mają prawidłową budowę itd. Nie jest to badanie pod kątem konkretnych mutacji w genach. Jednak pozwala już conieco ustalić, choćby, czy konieczne są dokładniejsze badania.

Opis poniżej wzięłam ze strony swojej kliniki:

"Badanie kariotypu

Badanie ma na celu wykluczenie nieprawidłowości w budowie i liczbie chromosomów, które mogą być przyczyną niepłodności lub nawracających poronień. Wczesna diagnostyka partnerów zapobiega przenoszeniu wad genetycznych na potomstwo. Badanie kariotypu powinni przeprowadzić oboje partnerzy.

Badanie kariotypu wykonuje się
  • u osób, które bezskutecznie starają się o dziecko,
  • przy nawracających poronieniach,
  • w przypadku występowania chorób genetycznych w rodzinie. "

Dziewczyny mam AMH 7,71 a Inhibinę B tylko 5 i o to się strasznie obawiam :( czy któraś jakoś podobnie podchodziła? Do Warszawy do Kliniki dopiero pod koniec kwietnia lub na początku maja jadę, zależy kiedy @ dostanę po luteinie bo odstawiam 25-04

Hej dziewczyny!!!!
Ja dziś znowu oczywiście pół nocy nie spałam tak mnie brzuch bolał mocno!!! Ale po no spie przeszło. Teraz jak leżę i się nie ruszam to nic nie boli... Leż i ryczę bo czuję że jutro beta mnie załamie!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
N8e martw się mnie też tak bardzo bolał brzuch miałam gorączkę i nie wiedziałam co mi jest w dodatku miałam jednorazowe plamienie i teraz jestem w ciąży w 8 tygodniu

reklama
Do góry