reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie w ten zimowy poranek (przynajmniej w Łodzi), wrocilam wlasnie z usg, pani dr wszystko pomierzyla, posprawdzala i wszystko wyglada na zdrowiuśkie [emoji4] jesZcze bede czekac do 2 tyg na wyniki krwi, ale na teraz na 80% jest dobrze.

Termin porodu ok 25.10, ale nie moge wpisac sie do kalendarza, bo mam zawalony tel i mam za malo miejsca zeby sciagnac program do edycji

A oto dzisiejsza fota
9e73e5b0d45d95b49357da34fd1c8f23.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękności! Ja dziś polowalam w lidlu na ciuszki i wydałam 200 pln [emoji52] hehe

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny może to głupie pytanie ale co wykrywa to badanie kariotypow i kiedy się zaleca je robić? mi nic lekarz o tym badaniu nie mówił :( wszystkiego dowiaduje się od Was z tego forum za co jestem Wam bardzo wdzięczna :*

Karotyp to badanie zestawu chromosomów.
To jest takie pierwsze weryfikacyjne badanie genetyczne, mające na celu ustanenie czy chromosomy u ciebie ani u męża nie są uszkodzone (na pewno wiesz, że człowiek ma 22 pary chromosomów XX + parę chromosomów odpowiadających za płeć XX lub XY). Badanie to sprawdza, czy te X nie są uszkodzone, mają prawidłową budowę itd. Nie jest to badanie pod kątem konkretnych mutacji w genach. Jednak pozwala już conieco ustalić, choćby, czy konieczne są dokładniejsze badania.

Opis poniżej wzięłam ze strony swojej kliniki:

"Badanie kariotypu

Badanie ma na celu wykluczenie nieprawidłowości w budowie i liczbie chromosomów, które mogą być przyczyną niepłodności lub nawracających poronień. Wczesna diagnostyka partnerów zapobiega przenoszeniu wad genetycznych na potomstwo. Badanie kariotypu powinni przeprowadzić oboje partnerzy.

Badanie kariotypu wykonuje się
  • u osób, które bezskutecznie starają się o dziecko,
  • przy nawracających poronieniach,
  • w przypadku występowania chorób genetycznych w rodzinie. "

Dziewczyny mam AMH 7,71 a Inhibinę B tylko 5 i o to się strasznie obawiam :( czy któraś jakoś podobnie podchodziła? Do Warszawy do Kliniki dopiero pod koniec kwietnia lub na początku maja jadę, zależy kiedy @ dostanę po luteinie bo odstawiam 25-04

Hej dziewczyny!!!!
Ja dziś znowu oczywiście pół nocy nie spałam tak mnie brzuch bolał mocno!!! Ale po no spie przeszło. Teraz jak leżę i się nie ruszam to nic nie boli... Leż i ryczę bo czuję że jutro beta mnie załamie!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
N8e martw się mnie też tak bardzo bolał brzuch miałam gorączkę i nie wiedziałam co mi jest w dodatku miałam jednorazowe plamienie i teraz jestem w ciąży w 8 tygodniu

reklama
Do góry