reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny :)
Moje postanowienie o nie czytaniu wpisów legło w gruzach bo itak zaglądałam co u was :)
Ja byłam na wizycie i od 1dc zaczynam stymulacje. Niestety lekarz już mi powiedział, że mam bardzo duże jajniki i na 99% będę miała hiperstymulacje... dlatego wszystko przesunie się znowu o miesiąc :(
na dodatek znalazl w prawym jajniku pęcherzyk z poprzedniej stymulacji i przez to muszę jechać na dodatkową wizyte...
Druga sprawa to to, że lekarz odradza nam podanie dwóch zarodków bo mówi, że ciąża blizniacza to duże zagrożenie tym bardziej że według niego mamy duże szanse na powodzenie bo jestem całkowicie zdrowa( mi coraz bardziej podobała się wizja bliźniaków ;) )
Co wy o tym myślicie ? Jakbie było zdanie waszych lekarzy na ten temat ? Dodam, że leczymy się w Gamecie w Rzgowie.

Ja tez z Gamety w rzgowie i tez dr odradzal dwa ze wzgledu na moj wiek ponizej 35 i dlatego ze jestem zdrowa, ale to bylo przed punkcja, a po okazalo sie, ze do 5 doby dotrwal tylko 1. zarodek wiec nie mielismy problemu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wiem, że jak trzeba to lepiej poczekać ale ja się juz tak cieszyłam że to tak blisko :( jestem bardzo niecierpliwa...
Lekarz powiedział, że to jest nasz wybór ile zarodków mi podadzą ale on odradza bo jeśli będzie dobrze to bedzie dobrze ale jeśli będą jakieś problemy to z ciążą bliźniaczą będzie ciężej je rozwiązać no i że grozi przedwczesnym porodem.
Mam mieszane uczucia...

U mnie tez transfer przesunal sie o 2 m-ce, bo mialam jakies smieci w macicy i musialam miec histeroskopie, ale czas szybko Ci na pewno uplynie

Dostalam skierowanie juz ponad miesiac temu na caly pakiet, lekarz nie mowil nic o konkretnym powodzie, tylko ze warto, a gdyby nie dal mi skierowania to i tak bym zrobila. Na skier mialam napisane wieksze ryzyko wystapienia wady monogenetycznej, ale podejrzewam, ze to tylko dla refundacji.

Dzisiaj pani dr, ktora robila usg powiedziala, ze jak na usg wszystko jest ok to mamy 80% pewnosci, ze dziecko bedzie zdrowe, a usg i krew to ok 96% i wyslala mnie na pobranie.

Wszystko mialam na nfz, ale wiem ze samo usg genetyczne w gamecie w rzgowie kosztuje 180, a krew 220, nie wiem czy to ich cena czy wszedzie tak jest. Refundacja jest powyzej 35 lat lub jezeli jest wieksze ryzyko wystapienia chorob.

Dzięki, ja muszę niestety za cały pakiet ok.450zl zapłacić,ale no cóż,wszystko dla dzidziusia ❤

dreamscometrue pisze:
Dziewczyny pytanie techniczne czy na punkcję można mieć pomalowane pazury?

Ja do obu punkcji musiałam mieć zmyty lakier na paznokciach u rąk. Miałam hybrydy wiec przed zdejmowałam. Podobno potrzebne jest to dla bezpieczenstwa w trakcie znieczulenia. Ale wiem ze nie w każdej klinice jest to wymóg.

Kikuli cudowny widok :D aż Ci go zazdroszczę;)

Dzięki, ja muszę niestety za cały pakiet ok.450zl zapłacić,ale no cóż,wszystko dla dzidziusia [emoji173]

Do mnie dzwonili w tamtym tyg z informacja ze zabraklo im punktow i ze bede musiala zaplacic albo znalezc inne miejsce gdzie nie bede placic, wiec bylam przygotowana na wydatek, ale to stosunkowo niewiele w porownaniu z tym co juz zaplaciclismy, no i oczywiscie spokoj, ze bobasek zdrowy

reklama
Do góry