reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moja mama mówi, że może się jeden kropek ze mną pożegnał ale drugi jest masakra, a było tak cudownie, czy my biedne kobiety które pragniemy dziecka musimy mieć zawsze pod górkę, do jutra do bety oszaleje
Jejuuuu Roksii. Proszę pisz co i jak. Czytam i czytam jakie miałaś dziś koszmary. Przykro mi bardzo. Mam nadzieję, że wszystko ok. Ściskam mocno!

reklama
Kupiłam drugą kuwetę i nic; ( pojadę z nim w następnym tygodniu, myślisz że coś się dzieje

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Posmaruj te miejsca gdzie sika skorka z cytfyny badz pomaranczy, koty cytrusow nie lubia, a miejsce gdzie sie zsikal umyj woda z octem zeby nie czul zapachu bo bedzie tam robil caly czas. A to kot czy kocica?

Ja robilam u nich dwa razy in vitro i nie polecam. Z roznych powodow, nie umieli doprowadzic zarodkow do blastocysty, tylko kiepskiej jakosci zarodki wyhodowali. Zarodki im padaly, to postanowili je takie kiepskie mrozic na sile, w 4ej dobie, co przypadkiem! wyszlo podczas wizyty u innego lekarza. Polecam Salve w Łodzi, maja tez udowodniona wyzsza skutecznosc o bodajze 12%. Gameta 29%, a Salve 41%. W Salve jest przede wszystkim bardzo dobry embriolog, a embriolog, jego doswiadczenie, jest chyba wazniejszy w tym wszystkim od lekarza.
Kurczę a ja mam zupełnie odwrotne odczucia. Byliśmy w Salve i była masakra. Wizyty były straszne. Za każdym razem wychodziłam ze łzami. Miałam tam też droznosc robiona i czułam się okropnie. To było najgorsze doświadczenie mojego życia. Sposób traktowania i rozmowy i podejścia do pacjenta jak dla mnie to masakra. Już tam moja stopa nigdy nie postanie.

Przenieslismy się do Gamety i wszystko od początku było profesjonalnie. Na nic nas nie naciągli. Wszystkie badania były zaakceptowane. I nawet się śmiałam na wizytach i miałam super humor. Do ivf podchodziliśmy raz i udane było od razu. Mieliśmy 7 blastocyst. Teraz czekamy na wyniki crio.

Kurcze nie źle, że możemy mieć aż takie różne opinie. Ale pewnie wszystko zależy na kogo się trafi. Najważniejsze jest ze w koncu obie jesteśmy zadowolone.

Nic złego się nie stanie. Po prostu kropek jest malusi jeszcze, a 5 dni różnicy to często spotykane.Teraz mamusia musi być spokojna, wypoczeta i żadnych zmartwień ! Jesteś w ciąży i to jest najważniejsze ;) reszta sie nie liczy.
Nie 5 , a 2 dni różnicy na szczęście. To niewiele, więc tym się nie niepokoje , tylko tetnem tak niskim. Ja się uciesze jak urodze o czasie zdrowe dziecko.

Zapomniałam zapytać lekarza czy jakis uspokajacz mogę wziąć, bo źle ze mną wewnętrznie. Jeszcze na dodatek brzuch mnie boli cały wieczór, jakieś kłucia, których wcześniej nie mialam.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A jakie koszty ponioslas przy drugim podejsciu ? Koszty pierwszego podejscia są ogromnie...a przy drugim podejsciu nie ma atymulacji i punkcji takze powinny byc chyba mniejsze ? Mąz mial pobierane plemniki poprzez biopsje jądra i dlatego nie chce zmieniac kliniki bo musialby to przechodzic wszystko od nowa...
Wiem Gamecie crio transfer to 1800 zł plus leki. Mnie kosztowały ok 1000 zł ale na 100%

Ja już w domu szef mnie zwolnił powiedziałam mu prawdę, więc mam narazie wolne, chociaż tyle pojechałam do laboratorium zrobić betę będzie wynik o 16 jutro znowu rano pójdę i zobaczymy moja doktor jeszcze nie odpowiedziała wysyłam zdjęcie tych plamień, ta plamka co jest to było coś takiego ale bardziej różowe i więcej tego
Roksii jak dla mnie to jest normalny śluz i pozostałości po Crinone. Sama to biorę.
A jeśli chodzi o śladowe ilości krwi to na serio wcale się tym nie przejmuj.
Dopiero jak mocno zaczniesz plamic to masz pozwolenie na takie podnoszenie ciśnienia.

reklama
Do góry