reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymamy kciuki za udaną wizytę oraz za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już marzec - kobietki, to będzie nasza wiosna. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Marzec
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

31.03 - Jasani - wizyta przed in vitro

03.04 - Emilianka6966 - transfer
03.04 - jaskolcia - wizyta u gina prowadzącego ciążę
03.04 - Sol - criotransfer
04.04 - ambicja1987 - USG "połówkowe"
04.04 - karolina1984 - betowanie 1
05.04 - jaskolcia - badanie echa serca płodu
05.04 - adunnnia90 - wizyta kontrolna przed crio
07.04 - tulipanka1988 - USG serduszkowe 2 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
07.04 - Roksii89 - betowanie
10.04 - tusiaczzek1988 - betowanie
10.04 - Agamisi - betowanie
11.04 - M@gda - betowanie
12.04 - yplocka - USG genetyczne
18.04 - Kikuli - USG genetyczne
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja się jeszcze ujawnię, to dr.Dziadecki podrasowal mojego męża że czekamy na naturalsa 26tc mimo że leki do ivf czekały już w lodówce. Polecielismy do niego na Łucka jak mąż odebrał wyniki z invicty że 0 plemnikow. Potem chodziliśmy do szpitala na Starynkiewicza do niego i teraz tam prowadzę ciążę. Wybrałam go bo wyglądał na swojego chłopa w necie i to był strzał w 10. Bardzo fajny lekarz.
Widzę że dużo nowych startujących z ivf, trzymam kciuki za wszystkie, musi się w końcu udać.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
A co emek bral na podrasowanie armi ?

Sol ale Polsce zdrowa ciąża po ivf tez nie jest inaczej traktowana. Ja mam standardowe badania do wykonania, jeśli chodzi o poród to też niczym się nie różni opieka okoloporodowa. A jak ciąża jest zagrożona to czy z ivf czy naturalna to opieka jest bardziej wzmozona.

[emoji127] 28.10.2017
U mnie to samo, 26 tc i wszystkie badania są zalecane zgodnie z kalendarzem badań w ciąży. Lekarze wiedza,że jestem po ivf (usg robię u innego,super specjalisty) i oboje mówią,że prowadzenie ciąży jest takie samo,bo przecież dziecko nie rozwija się inaczej jak jest poczęte naturalnie czy ivf :)
Jedyna różnica,żele przy porodzie można zdecydować się na CC dużo łatwiej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Sprawdziłam, na pierwsze usg poszłam w 20 dpt i lekarz zobaczył 1mm zarodki tylko dlatego ze ma super sprzęt [emoji4]

[emoji127] 28.10.2017

Dzięki Anetko.,czytałam gdzieś że zarodek może pojawić się z dnia na dzień.,lekarz mówi że trzeba cierpliwości ale wiesz jak to jest...myślałam też że będzie 2 a tu 1 ...ale co tam ważne żeby rosło zdrowo

Cześć Dziewczyny jestem trochę przybita , strzelcie mi w łeb bo chyba schizuje. Wczoraj byłam na pierwszym USG, 17dpt. a więc pecherzyk jest 1 nie 2 i ma 12 mm , lekarz kazał zrobić usg za 10 dni .Czy nie uważacie że już powinien być zarodek lub serduszko a tu narazie pecherzyk ciazowy
Lekarz mówił że wszystko dobrze i że teraz znów trochę czekania, ale ja się martwie że tam jeszcze nic nie było., napiszcie proszę jak to było u Was ? ?
Nie martw się :) troszkę za wcześnie na coś więcej :)
Ja miałam pierwsze usg ok 25dpt :) i było maleńkie serduszko :)
Będzie dobrze :)

reklama
U mnie to samo, 26 tc i wszystkie badania są zalecane zgodnie z kalendarzem badań w ciąży. Lekarze wiedza,że jestem po ivf (usg robię u innego,super specjalisty) i oboje mówią,że prowadzenie ciąży jest takie samo,bo przecież dziecko nie rozwija się inaczej jak jest poczęte naturalnie czy ivf :)
Jedyna różnica,żele przy porodzie można zdecydować się na CC dużo łatwiej.

Dokładnie, ja mam jeszcze wizyty co 2 tygodnie ale to z racji ciąży bliźniaczej.

[emoji127] 28.10.2017

Do góry