reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Za wysoka beta to przyrostyv5-6x wieksze. Na samym poczatku hcg moze wzrastac nawet 3-4 krotnie. Potem powinno zwolnic ale I tak nie ma. Ja mialam bete 6dpt blastki 46 9dpt 206 11dpt 306 I mialam bardzo silne mdlosci. Moja beta podwajala sie potem powoli a u nie ktorych caly czas 2x w ciagu 48 I dzieci Sa. Paradoksalnie idealne przyrosty bety okazywaly sie pustym jajem a Te niebidealne idealna ciaza:-)
Statystyke Te macie dobra:-) po pieresze 5 na 6 zaplodnionych to super wynik! Niestety z 6 czesto jest jedno dziecko. Na 10 zaplodnionych komorek jest 1-2 blastocysty srednio 1 dziecko. A prawdodobienstwo poronienia po ivf jest wyzsze biz przy naturalnych staraniach. Do samego potwierdzenia USG jest 30%. Konczac elaborat wszystko z toba wporzadu:-)

No troszkę mnie pocieszyłas, z tymi statystykami ale z drugiej strony jednak mamy pecha , ze poroniłam [emoji6]

Dziewczyny czy któraś z was miała usg w 18 dpt i był tylko pęcherzyk u nas ma 7mm? Pixie wczoraj pisała że usg najlepiej jak najpóźniej ale jak już wczoraj zrobiłam to się teraz denerwuje czy wszytko jest ok...

No właśnie przed tym chciałam Cię ustrzec.... masz potwierdzona prawidłowa ciąże? masz! Plamisz, bóle? Nie! Nakazuje ;zakaz martwienia sie na ZAPAS, krótki detox od forum, przytulanki z mężem i spacery w słońcu! [emoji6]
Wszystko bedzie dobrze a zamartwianie sie tylko pogorszy Twoje samopoczucie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trochę wbijanie igły boli i po, ale już się przyzwyczaiłam , ja po mału wstrzykuję ten roztwór i jest ok. Siniaków jeszcze nie mam po nim, ale Ty jesteś dalej odemnie i mam taką oponkę jeszcze to się łatwiej mi wstrzykuje .A zmienili Ci zamiast luteiny ?

Wczoraj jak mi mąż robił, to myślałam że zejdę. Nie, luteina też została tylko 6 tabletek mniej.
Teraz tylko 6 dopochwowo i 12 pod jezyk.

Robił mi transfer,ale nic nie wiem o nim w poprzedniej ciąży pozamacicznej trafiłam na niego w szpitalu i mało sympatyczny się mi wydawał ,ale może tylko mi się tak wydaje.

On mi robił punkcie no fakt niezbyt przyjemny:)transfer robił mi dr Zieliński to dopiero gbur., no chyba że akurat taki dzień miał. Reasumując dr Glodek ma jednak szczęśliwa rękę bo u Ciebie transfer pozutywny a u mnie punkcja owocna :)hihi ważne żeby widział to co ma widzieć :)ja już zaczynam świrowac., wczoraj naczytalam się tu o tych za szybko rosnących betach i spać nie mogłam.Robiłam dziś powtórkę na jutro i się boję wyniku jak przed pierwszą beta., masakra., tymbardziej że nie wymiotuje jak inne dziewczyny., jedynie mam lekkie mdłości., ehhh każdy inny ale jak człowiek się nakręci to później wariuje..

Zidentyfikowano mutacje 20210G>A w jednym allelu ceny F2 w układzie heterozygotycznym.

Czy ktoś miał takie wyniki ? Jak powinno sie postępować?

reklama
On mi robił punkcie no fakt niezbyt przyjemny:)transfer robił mi dr Zieliński to dopiero gbur., no chyba że akurat taki dzień miał. Reasumując dr Glodek ma jednak szczęśliwa rękę bo u Ciebie transfer pozutywny a u mnie punkcja owocna :)hihi ważne żeby widział to co ma widzieć :)ja już zaczynam świrowac., wczoraj naczytalam się tu o tych za szybko rosnących betach i spać nie mogłam.Robiłam dziś powtórkę na jutro i się boję wyniku jak przed pierwszą beta., masakra., tymbardziej że nie wymiotuje jak inne dziewczyny., jedynie mam lekkie mdłości., ehhh każdy inny ale jak człowiek się nakręci to później wariuje..
Napewno będzie wszystko ok. A betę możesz mieć wysoką,bo miałaś podane 2 Kropeczki :):)

Do góry