reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, postanowiłam przenieść się z forum inseminacji na in vitro. Niestety po 4 IUI straciłam już nadzieję. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i napawają mnie optymizmem. Dobra passa trwa tutaj w najlepsze :) 31.03 mam wizytę w klinice i wtedy dowiem się co moja lekarka ma mi do zaoferowania. Gratuluje wszystkim, którym się udało. Może i dla mnie w końcu zaświeci słońce.

jasani, witamy w naszym gronie :) Zobaczysz że sporo nas już tu jest po IUI :p

Ja właśnie zaczynam antyki w kwietniu. Może równolegle będziemy szły :) Powodzenia, na pewno w końcu się uda!

reklama
Dziewczyny kochane, powiedzcie mi proszę czy w długim protokole zaczyna się brać leki antykoncepcyjne na początku cyklu i ile trwa cała kuracja? Co prawda nie wiem jakim trybem będę prowadzona (doktor kazał zgłosić się w połowie cyklu poprzedzającego stymulację, więcej mi nie zdradził, a ja gapa nie zapytałam), wolę wiedzieć ile trwa "długa przeprawa". Startuje z in vitro na początku maja. Do tego czasu zamierzam zadbać o siebie, dużo ruchu i dieta, no i wszelkie badania, które tracą niebawem ważność. Cały czas śledzę Wasze historie i mocno trzymam kciuki za kropki :);)

Ja mam brać od 1 dc 1 dziennie całe opakowanie czyli 21 tabletek.

Kurde nie wiem o co chodzi. Od piątku wstrzykuje Puregon600 po 125 j. I dziś ustawiłam na 100 i wstrzyknelam i przełożylam na nowy żeby wstrzyknac 25 a tu patrzę a jeszcze jest w fiolce która miała być pusta. Ja pierdziele co to kurde ma być?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz powiedział, że w puregonie600 tak naprawde jest 700 j. To pewnie dlatego.

Dzień dobry i powodzenia dzisiaj!

Przepraszam za późny kalendarz, ale od rana musiałam odwiedzić lekarza, bo się okazało, że mam niestety spore niedobory żelaza.
Kryzys zażegnany :-)

Miłego wiosennego dnia, kochane!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Oho, to mam nadzieję, że wracając kupiłaś wątróbkę, szpinak i bardzo kakaowa czekoladę na deser! [emoji478] [emoji515] [emoji3]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zaczynam w maju krotki to moze sie jakos zrównamy!! :) teoretycznie @ powinnam dostać 4.03, wiec jesli bierzesz pełny cykl antyki to będziemy szły równo :)

Vinszka, mutacja genu który ci wyszedł bądź v-Leiden, który masz zrobić (czyli trombofilia) to wpływa tylko na krzepliwość i nie musisz wg mnie badać z tego powodu zarodków, tylko brac cała ciąże porządna dawkę clexane i acard. Obowiązkowo. Tylko tak sie leczy trombofilie. W zasadzie odkrytą trombofilie łatwo sie "leczy" w ciąży bo wlasnie wdraża sie clexane + acard i gotowe.

I ja jestem z wątku IUI :)
Ja tu pierwsza wpadłam a ostatnia ruszam ze stymulacja. Niespodziewane niestety kłody pod nogi ciagle jakies mogą nas spotkać. Takze mam nadzieje ze w maju to juz na 100% ruszę ze stymulką!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Antyki biorę 21 dni także pewnie blisko będziemy mieli punkcję i transfer :)

Do góry