reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dobrze, całodzienne mdłości troszkę mnie męczą wiec mogłabym cały dzień spać. Nie mogę doczekać się sobotniego usg [emoji7]. A co u Ciebie?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dobrze, lekko mnie mdli, szczegolnie wieczorem, ale lepsze to niz w pracy mialabym sie meczyc [emoji4] i tez zaczynam odliczac do usg [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Może tak być:) fajnie by się złożyło. Ja bede cos wiedziec we wtorek.
Ja nie mam żadnych objawów po tym estrofemie tak mi się wydaje. Trochę boli mnie brzuch ale myślę że to owulacja bo zawsze ja odczuwam i mam dużo płodnego śluzu często z krwią. Lekarz powiedział, żeby się tym nie martwić... hmmm.?
A Ty masz objawy?

Strasznie sie czułam, wczoraj juz w miarę, tylko kilka zawrotów głowy miałam, a dzis póki co ok.
Wcześniej strasznie , wymiotowałam nawet, prawie zemdlałam i ciagle słabo i mdłości i wirowanie w głowie.

Dziewczyny mam pytanie. Od dzisiaj mam odstawiony estrofem, a gdzies wyczytalam, ze i progesteron i estrogen bierze sie do 10 tygodnia po transferze. Od czego to moze zalezec?

Ja po transferze bezpośrednio po stymulacji w ogole nie brałam estrofemu... a wykupiony miałam. Aa juz pamietam, kazał mi nie brać, po punkcji kiedy miałam objawy hiperki.

W 7 dc moje endo bylo za duze bo miało 17mm transferu oczywiscie nie bylo, dostalam duphaston na wywolanie okresu.Teraz juz bez kombinowania i lekow miałam krio na moim naturalnym cyklu z owulacja ładnym pecherzykiem i moim naturalnym endo

Boshe, bo czuje ze i u mnie cos bedzie nietak. Moze powinnam to skontrolować wcześniej. Wizytę mam dopiero we środę. Tak sie zastanawiałam, czy przed podaniem dawki nie powinno sie zbadać poziomów hormonów, nie znam sie, nie wiem czy to cokolwiek mogłoby dać. Od czego zalezy , ze niektóre dziewczyny dostaja 2x dziennie Estrofem, a niektóre 3x...

No właśnie się tego obawiam. Zobaczymy czy coś z tego będzie w tym miesiącu.
Tylko tak się zastanawiam jak endo byłoby ok powiedzmy w 12 dniu to już wtedy robi się transfer nawet 5 dniowego blastusia?
Nie jak w 12 dniu lekarz mowi ze jest ok i robimy transfer to po 5 dniach...po tylu jaki masz zarodek zamrozony...

Strasznie sie czułam, wczoraj juz w miarę, tylko kilka zawrotów głowy miałam, a dzis póki co ok.
Wcześniej strasznie , wymiotowałam nawet, prawie zemdlałam i ciagle słabo i mdłości i wirowanie w głowie.

Ja po transferze bezpośrednio po stymulacji w ogole nie brałam estrofemu... a wykupiony miałam. Aa juz pamietam, kazał mi nie brać, po punkcji kiedy miałam objawy hiperki.

Boshe, bo czuje ze i u mnie cos bedzie nietak. Moze powinnam to skontrolować wcześniej. Wizytę mam dopiero we środę. Tak sie zastanawiałam, czy przed podaniem dawki nie powinno sie zbadać poziomów hormonów, nie znam sie, nie wiem czy to cokolwiek mogłoby dać. Od czego zalezy , ze niektóre dziewczyny dostaja 2x dziennie Estrofem, a niektóre 3x...

Od tego czy i jak szybko rosnie ci endometrium...proby i bledy...ja bralam 4x1 i to jeszcze dopochwowo zeby lepiej sie wchlanial...

Ja mialam crio, po stymulacji bylo ok. Tylko zastanawiam sie czy odstawienie estrofemu nie bedzie mialo wplywu na ciaze. Trzeba zaufac specjalistom [emoji848][emoji4]

AniaCh83
ja zawsze mialam ładne endo jednak lekarz stwierdzil ze z estrofemem bedzie prosciej nie trzeba robic co troche usg i czekac na odpowiedni momenti do tego musi byc pecherzyk i peknac ,no ale ja na niego zareagowalam nawet za dobrze.Przy cyklu naturalnym bylam chyba ze 4-5 razy na usg i mialam czesto badane chormony no i zobaczymy co z tego bedzie?..........

Hej Dziewczyny. U mnie dzis 18stopni a wiec wiosna pełna gęba. [emoji85]

Mam pytanie do staraczek którym
Sie udało jak rownież do tych dziewczyn którym sie jednak transfer jak zreszta i mi nie powiódł .
Moje dwa negatywne transfery przebiegały podobnie , zaraz po zejściu z fotela ból jajnika do 8dpt , tym razem jest trochę inaczej .

W środę miałam transfer dwóch blastusiow 5dniowych czyli dzis 3dpt i tylko od czasu do czasu delikatne zaklucie jajnika .

Opowiedzcie jak było u Was? Jakieś objawy potransferowe do pierwszej bety ?

Całuje i życzę miłego weekendu

reklama
Hej Dziewczyny. U mnie dzis 18stopni a wiec wiosna pełna gęba. [emoji85]

Mam pytanie do staraczek którym
Sie udało jak rownież do tych dziewczyn którym sie jednak transfer jak zreszta i mi nie powiódł .
Moje dwa negatywne transfery przebiegały podobnie , zaraz po zejściu z fotela ból jajnika do 8dpt , tym razem jest trochę inaczej .

W środę miałam transfer dwóch blastusiow 5dniowych czyli dzis 3dpt i tylko od czasu do czasu delikatne zaklucie jajnika .

Opowiedzcie jak było u Was? Jakieś objawy potransferowe do pierwszej bety ?

Całuje i życzę miłego weekendu

Takich obiektywnych objawów nie miałam bo byłam na lekach - crio na sztucznym cyklu. W 5 dpt , po wyjściu męża do pracy i juz niestety nie z pierwszego moczu, zrobiłam test ciążowy. Test z ciekawości i kusi mnie bo leżał odlogiem kilka miesięcy i czekał na swój czas
1488639183-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry