reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

15 dc to trochę późno ale wszystko zależy jak zareagujesz na lek. Ja przy 2x1 w 7dc miałam już przerosniete endo, a chyba Pixie_Dixie w 10 już dobre
No właśnie się tego obawiam. Zobaczymy czy coś z tego będzie w tym miesiącu.
Tylko tak się zastanawiam jak endo byłoby ok powiedzmy w 12 dniu to już wtedy robi się transfer nawet 5 dniowego blastusia?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Sol, ja tez na Estrofemie juz prawie tydzień. Zauważyłaś jakieś zmiany w samopoczuciu? Efekty uboczne ?
Mam wizytę w 12 dniu, we środę. Może razem będziemy transferować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Może tak być:) fajnie by się złożyło. Ja bede cos wiedziec we wtorek.
Ja nie mam żadnych objawów po tym estrofemie tak mi się wydaje. Trochę boli mnie brzuch ale myślę że to owulacja bo zawsze ja odczuwam i mam dużo płodnego śluzu często z krwią. Lekarz powiedział, żeby się tym nie martwić... hmmm.?
A Ty masz objawy?

Narazie leczymy oparzenia nog emka. Mialam juz zaczac ale wole odczekac przynajmniej 1 miesiac mam nadzieje ze w kwietniu sie uda rozpoczac procedure wszystko zalezy od wynikow badan nasienia
Oparzenia..., ojej mam nadzieję że szybciutko się wszystko zagoi .
Dobre masz podejście z tym odczekaniem, u nas to zawsze wszystko na wariata jest i 10 rzeczy na raz.

Te 15% to raczej w przypadku twoich zarodków albo statystyka ogółem.. Bo gdy mamy dwa embriony 5AA gdzie szabse na implantacje sa rzędu 70-80% to ryzyko ciąży mnogiej co najmniej 40%- moim zdaniem. A gdy masz dwa zarodki 1AA gdzie współczynnik implantacji to 25% to ryzyko jest duzo mniejsze moze z 10%.
Dla mnie jako analityka 15%, zamiast wyliczonych przez ciebie 40%, moze oznaczac, ze transfer dwoch jest mniej efektywna per embrion niz dwa transfery pojedynczego, co wydaje mi się w miarę logiczne, bo oba muszą konkurować o te same zasoby. Tak ja to odczytałam. Ale moge się mylić.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie. Od dzisiaj mam odstawiony estrofem, a gdzies wyczytalam, ze i progesteron i estrogen bierze sie do 10 tygodnia po transferze. Od czego to moze zalezec?

Dziewczyny mam pytanie. Od dzisiaj mam odstawiony estrofem, a gdzies wyczytalam, ze i progesteron i estrogen bierze sie do 10 tygodnia po transferze. Od czego to moze zalezec?

Nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie. Faktem jest to ze jak estradiol skakał mi dwa tygodnie temu w wynikach to lekarz kazał się nie przejmować bo na tym etapie ważny jest właśnie progesteron i beta

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie. Faktem jest to ze jak estradiol skakał mi dwa tygodnie temu w wynikach to lekarz kazał się nie przejmować bo na tym etapie ważny jest właśnie progesteron i beta

Ja w ogole nie mam badanych poziomow hormonow, tylko kazali zrobic bete po 11 dniach od transferu i usg, to ktore juz mialam i serduszkowe. No ale estrofem jak kazali odstawilam [emoji848][emoji4] a Ty jak sie czujesz? [emoji56]

Ja w ogole nie mam badanych poziomow hormonow, tylko kazali zrobic bete po 11 dniach od transferu i usg, to ktore juz mialam i serduszkowe. No ale estrofem jak kazali odstawilam [emoji848][emoji4] a Ty jak sie czujesz? [emoji56]

Dobrze, całodzienne mdłości troszkę mnie męczą wiec mogłabym cały dzień spać. Nie mogę doczekać się sobotniego usg [emoji7]. A co u Ciebie?

reklama
Ewelin, przerośnięte endo... ale miałas crio? Jakie sa tego skutki ?

W 7 dc moje endo bylo za duze bo miało 17mm transferu oczywiscie nie bylo, dostalam duphaston na wywolanie okresu.Teraz juz bez kombinowania i lekow miałam krio na moim naturalnym cyklu z owulacja ładnym pecherzykiem i moim naturalnym endo

Do góry