reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zastanawiam się dziewczyny nad tym po co się bierze estrofem przed transferem? Jakie on ma zadanie i jakie mogą być skutki uboczne?
Ja biorę 3x1 od pierwszego dnia cyklu tak jak zalecił lekarz. Wizytę mam w 15 dniu cyklu we wtorek aby podejrzeć czy nadaje się do transferu mrozaczka. Tak może późno trochę ta wizyta prawda?
Lekarz mi kazał się pojawić między 12 a 15 dniem cyklu i akurat wraca z urlopu na mój 15 dzień.
15 dc to trochę późno ale wszystko zależy jak zareagujesz na lek. Ja przy 2x1 w 7dc miałam już przerosniete endo, a chyba Pixie_Dixie w 10 już dobre

reklama
A czy brałyście któraś gonapeptyl i Ovaleap? Czy one jakoś przyspieszają owulację? Zazwyczaj mam ja późno, bo ok 19 dnia cyklu. A chciałabym mniej więcej wiedzieć kiedy byłaby punkcja, bo muszę sobie znaleźć kierowcę.

Ojej to ja coś pomieszalam, nawet fotkę Twojej dzidzi gdzieś widziałam, hmmm to po prostu dobry znak musi być...
Kiedy zaczynasz 3 procedure?
Narazie leczymy oparzenia nog emka. Mialam juz zaczac ale wole odczekac przynajmniej 1 miesiac mam nadzieje ze w kwietniu sie uda rozpoczac procedure wszystko zalezy od wynikow badan nasienia

Hej dziewczyny :) pisalam ze podchodzimy do 2 proby. Tak wiec wczoraj punkcja pobranych 9 komorek... jak czytam o waszych 20 to sie troche martwie ze tak malo moich mam. Dzisiaj dzwonie do labo zeby sie dowiedziec mniej wiecej co sie z nimi dzieje. Najpozniej w srode transfer. Za pierwszym razem zostal podany 1 blastus 1aa poniewaz wiecej nie dotrwalo :( Powiedzcie mi jesli bede miala wiecej tym razem zarodkow do podania to czy ja decyduje o tym ile podac czy lekarz?

Hej dziewczyny :) pisalam ze podchodzimy do 2 proby. Tak wiec wczoraj punkcja pobranych 9 komorek... jak czytam o waszych 20 to sie troche martwie ze tak malo moich mam. Dzisiaj dzwonie do labo zeby sie dowiedziec mniej wiecej co sie z nimi dzieje. Najpozniej w srode transfer. Za pierwszym razem zostal podany 1 blastus 1aa poniewaz wiecej nie dotrwalo :( Powiedzcie mi jesli bede miala wiecej tym razem zarodkow do podania to czy ja decyduje o tym ile podac czy lekarz?
Ja decydowalam wspolnie z lekarzem...a co do ilosci...to lepiej mniej kom ale wartosciowych i nie pustych niz wiecej a np o gorszej jakosci...nie martw sie tym...wazne zeby sie zaplodnily i przezyly...

Hej dziewczynki, dzisiaj dzień po punkcji, czuję się o niebo lepiej, ale jajniki i brzuch nadal bolą; ( w środę wizyta, i chyba czekam na @ ...nikt z labo jeszcze nie dzwonił, jest sobota, może dlatego; ( a ja mam pytanko, bralyscie jakieś leki w cyklu przed transferem? Bo transfer jest po owulacji, w jakim dc? I od czego to zależy?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki, dzisiaj dzień po punkcji, czuję się o niebo lepiej, ale jajniki i brzuch nadal bolą; ( w środę wizyta, i chyba czekam na @ ...nikt z labo jeszcze nie dzwonił, jest sobota, może dlatego; ( a ja mam pytanko, bralyscie jakieś leki w cyklu przed transferem? Bo transfer jest po owulacji, w jakim dc? I od czego to zależy?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ci fajnie, że już po punkcji. Ja dopiero drugi dzień stymulacji...

reklama

Ponawiam odp
Nie ilosc wazna a wartosc !!! Ty z tych 9 mozesz miec 9 zarodkow zajsc w ciaze z dwoma bobasami plus 8 miec mrozaczkow

Czas pokaze i trzymam!!!!!
Ja Z 17 zero mrozakow dwa podane a tylko Nicolusia w brzuchu (na szczescie ) dowiedzialam sie poprzez forum ze to wina plemnikow skoro tylko ona Zostala ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry