reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny właśnie znajoma napisała mi, ze jest w ciąży i wyć mi się chce. Wszyscy na około tylko się dotknął i ciąża!! A Ty się człowieku męcz i licz na cud!!! A jeśli in vitro też się nie powiedzie???? Ja już mam dość wszystkiego!!!
To jest ciężki temat. Chyba już to pisałam ale nie zaszkodzi powtórzyć. My z mężem zaczęliśmy starać się o dziecko, gdy inni znajomi nawet o tym nie myśleli. Ciąża pojawiła się szybko bo po 4 miesiącach starań. Radość trwała niecałe dwa tygodnie. Krwawienie i po sprawie. Potem jeszcze kolejne i kolejne a i żeby było mało to jeszcze jedno poronienie. Oczywiście w miedzy czasie koleżanki w ciąży, zdążyły urodzić i zajść nawet jeszcze raz. Odcielam się od wszystkich dzieciatych znajomych. Nie zupełnie ale jednak kontakt rzadszy. Resztę pewnie wiesz, in vitro się udało. Najbardziej zaawansowana ciąża. Oby się udało utrzymać do polowy października i będzie super [emoji9]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jest ciężki temat. Chyba już to pisałam ale nie zaszkodzi powtórzyć. My z mężem zaczęliśmy starać się o dziecko, gdy inni znajomi nawet o tym nie myśleli. Ciąża pojawiła się szybko bo po 4 miesiącach starań. Radość trwała niecałe dwa tygodnie. Krwawienie i po sprawie. Potem jeszcze kolejne i kolejne a i żeby było mało to jeszcze jedno poronienie. Oczywiście w miedzy czasie koleżanki w ciąży, zdążyły urodzić i zajść nawet jeszcze raz. Odcielam się od wszystkich dzieciatych znajomych. Nie zupełnie ale jednak kontakt rzadszy. Resztę pewnie wiesz, in vitro się udało. Najbardziej zaawansowana ciąża. Oby się udało utrzymać do polowy października i będzie super [emoji9]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
My tez dwa lata starań i szczescie, ktore odeszlo w 4. miesiacu. W miedzyczasie urodzila moja siostra i bratowa meza. Teraz bratowa meza jest w drugiej ciazy, a moja druga siostra oczekuje bliźniąt... ciezko jest. Czasami nadzieja to to czego najbardziej brakuje.

Dziewczyny, 7 dzien cyklu i 6 dzien na esteofemie, okres skonczyl sie jak nigdy w życiu po 4 dniach. Dzis czuje ze mam owulacje ! Kuzwa. To możliwe? Czy jak zrobię test owulacyjny to to bedzie miarodajny po tym estradiolu? Kurde , nie mam możliwości teraz iść gdzies na podglad. Dopiero we środę i specjalnie lecę do Pl... jesli juz po ptokach to bym nie leciała... kurde nie wiem co robić ....;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Strasznie sie czułam, wczoraj juz w miarę, tylko kilka zawrotów głowy miałam, a dzis póki co ok.
Wcześniej strasznie , wymiotowałam nawet, prawie zemdlałam i ciagle słabo i mdłości i wirowanie w głowie.

Ja po transferze bezpośrednio po stymulacji w ogole nie brałam estrofemu... a wykupiony miałam. Aa juz pamietam, kazał mi nie brać, po punkcji kiedy miałam objawy hiperki.

Boshe, bo czuje ze i u mnie cos bedzie nietak. Moze powinnam to skontrolować wcześniej. Wizytę mam dopiero we środę. Tak sie zastanawiałam, czy przed podaniem dawki nie powinno sie zbadać poziomów hormonów, nie znam sie, nie wiem czy to cokolwiek mogłoby dać. Od czego zalezy , ze niektóre dziewczyny dostaja 2x dziennie Estrofem, a niektóre 3x...

Tak sobie teraz myślę że trochę zwrotów też miewam ale nic jakiegoś uciążliwego na razie.
Ja też nie miałam żadnych badań no ale lekarz ma już może moja historie po pierwszym ivf... ? U mnie estrofem 3x 1.
Ciekawa jestem jak mój organizm reaguje na ten estrofem czy to endo nie szaleje. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i że będzie możliwy transfer w tym cyklu. Jeszcze 3 dni i będę coś wiedzieć.

Dziewczyny, 7 dzien cyklu i 6 dzien na esteofemie, okres skonczyl sie jak nigdy w życiu po 4 dniach. Dzis czuje ze mam owulacje ! Kuzwa. To możliwe? Czy jak zrobię test owulacyjny to to bedzie miarodajny po tym estradiolu? Kurde , nie mam możliwości teraz iść gdzies na podglad. Dopiero we środę i specjalnie lecę do Pl... jesli juz po ptokach to bym nie leciała... kurde nie wiem co robić ....;(

A ja też tak miałam. Krótszy niż zwykle cykl for estrofemie i też mi się wydaje że ta owulka to już już a to dopiero 12 dzień cyklu :/ już sama nie wiem i też do Polski lecę dopiero w Pon a wizyta we wtorek po południu. Ale ja już się nie stresuje. Co ma być to będzie. Co prawda wszystko dziwne to strasznie.
Będę pisać co i jak u nas. X

Podczas brania estrofemu nie ma owulacji tylko endo rośnie owulacja jest blokowana

Stymulacja w porządku. Tylko ten gonapeptyl boli bardzo. I brzuch mam jak balon przez te wszystkie leki. Powiedzenia w poniedziałek. [emoji8] A wiesz ile jajeczek udało się wyhodować?
Nadal Cie boli podawanie gonapeptylu? kurcze mnie nie boli jakos bardzo... mega powolutku wstrzykuję roztwór i jest ok. troche tylko piecze...

reklama
Do góry