reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
1487332563-aaaaaa.jpeg
dziewczyny czy któraś kuma które zarodki mogły przetrwać? Wiem że mam zamrożone 3 zarodki i nie wiem której klasy itp byłam dziś na rozmowie ale był lekarz na zastępstwie i ciężko było z nim rozmawiać. Bardzo jestem ciekawa czy któraś z Was umie to rozszyfrować ? Dziś się dowiedziałam ze nadal woda w brzuchu i wielkie jajniki i transfer o następny miesiąc przekładamy. Zwariuje.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Pani dr [emoji7]
Dzięki niej jestem w ciąży :) Ja ją uwielbiam, choć nie każdy złapie z nią wspólny język bo jest bardzo konkretną, często malomowna, choć zawsze bardzo dokładnie bada i wszystko wyjaśni. Niektórzy opisują ja jako chłodna. Poleciła mi ją moja koleżanka, która dzięki Pani dr ma też 2 dzieci :)
To było nasze drugie podejście (pierwsze w invimed), pierwsze w Novum u dr Obuchowskiej i dziś 20tc.
Zapewne mąż będzie musiał odwiedzic dr Wolskiego (androlog),żeby spróbował mu "podkrecic" nasienie.
Ja szłam u niej długim protokołem, dostałam też encorton że wspomagaczy. Na pewno w standardzie w cenie macie embrioglue, scraching też wykonują.
Kiedy masz wizytę?Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Beatko,
bardzo się cieszę,że to twoja pani dr.
widziałam tą panią dr akurat w recepcji i bardzo wydawała nam się sympatyczna.
8 marca mamy wizytę i w zasadzie wszystkie badania tylko, że wyniki nasienia okropne.
Zadzwonię tam i dr Wolskiego też umówię tylko nie wiem czy trzeba zrobić u nich badanie nasienia DNA plemnika?
chcielibyśmy podejść już w marcu, a czy Ty encorton miałaś przed stymulacją?
Yplocka1, a czy u Was było FAMSI , bo mieliście słabe nasienie? u kogo się leczycie?

pixie_dixie, trzymam kciuki za pozytywne zakończenie.

1487332563-aaaaaa.jpeg
dziewczyny czy któraś kuma które zarodki mogły przetrwać? Wiem że mam zamrożone 3 zarodki i nie wiem której klasy itp byłam dziś na rozmowie ale był lekarz na zastępstwie i ciężko było z nim rozmawiać. Bardzo jestem ciekawa czy któraś z Was umie to rozszyfrować ? Dziś się dowiedziałam ze nadal woda w brzuchu i wielkie jajniki i transfer o następny miesiąc przekładamy. Zwariuje.

Mi woda w brzuchu pojawiła się dopiero przy dużym skoku bety i wylądowałam w szpitalu. Leczenie nie należało do przyjemnych i trwało dwa tygodnie. Nadal jeszcze mam trochę wody, a jajniki nadal mega gigantyczne i bardzo dokuczają..
Gdyby hiperka pojawiła się wcześniej wolałabym przełożyć transfer niż przez to wszystko przechodzić i cierpieć.

Dziewczyny a od czego zależy, czy podają jeden czy dwa zarodki? To wolny wybór każdej z nas czy są może jakieś wytyczne?

milagros
ilu dniowe zarodki? jakiej klasy?
to wszystko z jednej procedury?
co oznacza ciąża była? urodziłaś?
jaki problem jest?

reklama
Dziewczyny a od czego zależy, czy podają jeden czy dwa zarodki? To wolny wybór każdej z nas czy są może jakieś wytyczne?
Lekarz może zarekomendowac ale de facto decyzja należy do Ciebie. U mnie lekarz zalecał podanie jednego, mam 28 lat i zarodki po pgs. Uparlam się na dwa i tyle miałam podanych. Zgodziłam się z innym zaleceniem lekarza - podaliśmy najlepszy i najsłabszych z całej gromadki.

Do góry