reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No tak, zapomniałam ze ty go badalas dodatkowo razem z zarodkami z kolejnej stymulacji i teraz masz kilka mrozaczków, czy czy coś pokręciłam?

A ten mrozaczek zostanie kiedyś rodzinnym Juniorem rozpieszczanym i podszczypywany przez starsze rodzeństwo w zależności od ich humoru :) będzie im zjadał zeszyty z pracami domowymi ;)

Dobrze pamietasz. Super plan, biore go! Junior zjadajacy zeszyty :) nie moge sie doczekac :) po Manku biore Juniora :)

reklama
A tak z ciekawości rzuć tym składem z Austri proszę :)

1486854994-aaaaaa.png

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam ☺ Dziewczyny mam pytanie. Trochę mi się namieszalo i nie wiem co mam robić? W trakcie przygotowań do criotransferu wyczułam coś w piersi. Na USG okazało się że jest kilka wlokniakow i trzeba zrobić biopsję. Lekarz napisał że są to zmiany łagodne ale kazał dmuchać na zimno. Leków nie przestałam brać i w piątek miałam transfer. Wszystko byłoby ok tylko że teraz w poniedziałek mam mieć tą biopsję cienkoiglowa. Nie wiem czy nie przełożyć tego po wynikach bety, czy to nie zaszkodzi dla zarodka. Pozdrawiam wszystkich

Tego to juz nie wiem ivf to troche jak gra w totka

Eee no, chyba jednak nie jest az tak zle. Ile znacie osob, ktore trafily 6tke w totka, a ile mam dzieci z invitro?
Czytalam niedawno, ze tylko dzieki programowi dofinansowan do ivf urodzilo sie 6% wszytskich dzieci w ciagu dwoch lat - wiec calkiem sporo. Szkoda tylko, ze nastala epoka ciemnogrodu i to troche wyhamowalo...
Dziewczyny trzeba wierzyc, ze sie uda...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Eee no, chyba jednak nie jest az tak zle. Ile znacie osob, ktore trafily 6tke w totka, a ile mam dzieci z invitro?
Czytalam niedawno, ze tylko dzieki programowi dofinansowan do ivf urodzilo sie 6% wszytskich dzieci w ciagu dwoch lat - wiec calkiem sporo. Szkoda tylko, ze nastala epoka ciemnogrodu i to troche wyhamowalo...
Dziewczyny trzeba wierzyc, ze sie uda...

Właśnie. W każdym cywilizowanym kraju ivf finansuje państwo a pl cofa się do epoki kamienia lupanego. Mamy w Polsce tylu świetnych specjalistów i ich potencjał nie jest w pełni wykorzystywany. Niech nam wszystkim płacą godne pensje i nie zapierd..ją połowy wypłaty na ZUS to ich dofinansowanie nie będzie potrzebne... Ja jak nie uda się pierwsze ivf to nie mam szans finansowych na drugą procedurę...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie. W każdym cywilizowanym kraju ivf finansuje państwo a pl cofa się do epoki kamienia lupanego. Mamy w Polsce tylu świetnych specjalistów i ich potencjał nie jest w pełni wykorzystywany. Niech nam wszystkim płacą godne pensje i nie zapierd..ją połowy wypłaty na ZUS to ich dofinansowanie nie będzie potrzebne... Ja jak nie uda się pierwsze ivf to nie mam szans finansowych na drugą procedurę...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Finansowane ivf jest to prawda ale np w Austrii płacimy 1000 euro zamiast 4000. I slyszalam ze w innych krajach jest podobnie. Pozdrawiam. A i finansowane są 4 podejścia.

Finansowane ivf jest to prawda ale np w Austrii płacimy 1000 euro zamiast 4000. I slyszalam ze w innych krajach jest podobnie. Pozdrawiam. A i finansowane są 4 podejścia.

Tu przewaznie 3procedury free (stymulacji,punkcjia,transfer,wizyty,usg)
Zalezy od regionu Ja wsch Uk 3podejcia mialabym naszcsesvie skorzystalam tylko z 1 i ostatniego bo teraz JuZ musze placic okolo 6000£ (wizyty,stymulacji,punkcji,transfer)centrum londynu dwa lub jeden a na polnocy slyszalam tylko jedna procedura
I nie placimy nic ,kompletnie nic,zaplata jest wysla nie foto noworodka lub poprostu pojechanie di kliniki pokazac maluszka;)
Mam nadzieje ze tak Sue stanie w kazdym kraju bo cukrzyki wszedzie placa grosze za leki wizyty to ivf tez powinno byc za grosze lub free w Kazdym kraju

reklama
Witam ☺ Dziewczyny mam pytanie. Trochę mi się namieszalo i nie wiem co mam robić? W trakcie przygotowań do criotransferu wyczułam coś w piersi. Na USG okazało się że jest kilka wlokniakow i trzeba zrobić biopsję. Lekarz napisał że są to zmiany łagodne ale kazał dmuchać na zimno. Leków nie przestałam brać i w piątek miałam transfer. Wszystko byłoby ok tylko że teraz w poniedziałek mam mieć tą biopsję cienkoiglowa. Nie wiem czy nie przełożyć tego po wynikach bety, czy to nie zaszkodzi dla zarodka. Pozdrawiam wszystkich
Ja miałam taką biopsję i to nic nr zaszkodzi. Ledwo czujesz ukłucie. Ja sie 3 lekarzy dopytywałam czy mogę 3 dni po niej na basen ( miałam wykupiona naukę pływania) i zero przeciwskazań, wszystko można. I nie stresuj sie, jakto wlokniaczek to nie ma czym sie martwić tylko niech to potwierdza. Poza tym podpytają lekarza co ci będzie ja robił co on widzi z usg bo na pewno bardziej doświadczony jest od zwykłego gina w tych sprawach.

Do góry