reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam [emoji5] Dziewczyny mam pytanie. Trochę mi się namieszalo i nie wiem co mam robić? W trakcie przygotowań do criotransferu wyczułam coś w piersi. Na USG okazało się że jest kilka wlokniakow i trzeba zrobić biopsję. Lekarz napisał że są to zmiany łagodne ale kazał dmuchać na zimno. Leków nie przestałam brać i w piątek miałam transfer. Wszystko byłoby ok tylko że teraz w poniedziałek mam mieć tą biopsję cienkoiglowa. Nie wiem czy nie przełożyć tego po wynikach bety, czy to nie zaszkodzi dla zarodka. Pozdrawiam wszystkich
Hej, ja miałam robiona taka biopsje 2 lata temu. Wykonuje się ją bez znieczulenia. Mnie osobiście nic nie bolało, natomiast stres z tym związany miałam dość duży. Jak stałam pod gabinetem to aż mi się ręce pocily :(
Bardziej bym się obawiała że względu na duże nerwy niż sam zabieg.
Natomiast oczywiście musisz koniecznie zrobić jeśli jest wskazanie do biopsji. Może uda Ci się nie denerwować,czego Ci życzę :)
Aha, sam zabieg trwa dosłownie kilka min.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pelna procedura to stymulacjia i wszystkie transfery zarodkow z niej uzyskanych. Mozesz uzyskać 6 ,5,4,3,2,1 lub 0 w najgorszym przypadku.

A czy po 35 roku zycia mogą zapłodnić wiecej niz 6 zarodków? Czy to jest limit niezależnie od wieku?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Eee no, chyba jednak nie jest az tak zle. Ile znacie osob, ktore trafily 6tke w totka, a ile mam dzieci z invitro?
Czytalam niedawno, ze tylko dzieki programowi dofinansowan do ivf urodzilo sie 6% wszytskich dzieci w ciagu dwoch lat - wiec calkiem sporo. Szkoda tylko, ze nastala epoka ciemnogrodu i to troche wyhamowalo...
Dziewczyny trzeba wierzyc, ze sie uda...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja caly czas wierze ze sie uda :)
Juz dwie pelne procedury za mna niestety bez powodzenia. Teraz przede mna 3 podejscie od poczatku i dalej wierze ze w koncu bede sie cieszyc 2 kreskami na tescie i wysoka beta oraz okraglym brzuszkiem :)
Niektorzy niestety musza dluzej walczyc o swoje szczescie :) co jednak nie swiadczy o tym ze ivf nie daje ciazy :)

Ja caly czas wierze ze sie uda :)
Juz dwie pelne procedury za mna niestety bez powodzenia. Teraz przede mna 3 podejscie od poczatku i dalej wierze ze w koncu bede sie cieszyc 2 kreskami na tescie i wysoka beta oraz okraglym brzuszkiem :)
Niektorzy niestety musza dluzej walczyc o swoje szczescie :) co jednak nie swiadczy o tym ze ivf nie daje ciazy :)
A ile uzyskiwałas zarodków?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak t jest z badaniem wit D. Miałyście robione to na formę1,25 czy na 25? Bo ja zrobiłam na własna rękę na 1,25 a teraz wyczytałam ze raczej sie robi na formę nieaktywna czyli ta 25 zeby określić wysycenie organizmu bo ta 1,25 jest wąchająca, ma kurtki okres półtrwania i nie daje informacji jakie ma sie zapasy wit D i jak suplementowac. Co wam zlecali lekarze?

A ile uzyskiwałas zarodków?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej proceduze 6 niestety od 3 doby spowolnily rozwoj i w 5 wszystkie byly kompaktujacymi morulami niestety podana mi nie dala ciazy a pozostale zdegenerowaly :)
W 2 procedurze byl tylko 1 zarodek ale masakryczne wyniki nasienia. Podany w 2 dobie zarodek nie dal ciazy
Walczymy dalej

reklama
Dziewczyny a jak t jest z badaniem wit D. Miałyście robione to na formę1,25 czy na 25? Bo ja zrobiłam na własna rękę na 1,25 a teraz wyczytałam ze raczej sie robi na formę nieaktywna czyli ta 25 zeby określić wysycenie organizmu bo ta 1,25 jest wąchająca, ma kurtki okres półtrwania i nie daje informacji jakie ma sie zapasy wit D i jak suplementowac. Co wam zlecali lekarze?

Kurczę, ja zrobiłam sobie na własna rękę prywatnie i po prostu poprosiłam o wit D.. nie wiedziałam ze sa typy.. na wynikach chyba tez nie ma info ktora to forma wit D...

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Do góry