reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie prawda ja miałam przed transferem 3,75 dostałam 50 euthyrox raz dziennie i w ciągu tygodnia miałam już 1,45 i dopuścili mnie do transferu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mam taką nadzieję,co tydzień będę robić teraz wyniki i będę sprawdzać! Sama jeszcze nie wiem kiedy będzie transfer @ jak nie było tak nie ma, więc nie wiem kiedy dostanę później 2 @ żeby podejść do transferu

reklama
Pixie a jakie masz AMH? Ja nie pamiętam cyfry ale mam bardzo dobrze moja gin obawia się że jajniki się nie wyciszą szybko. Poza tym wit d3 mam niską i nie dała nam jeszcze skierowania na badania te hiv itd. Moje zmartwienie jest takie czy jeśli wszystko będzie ok to stymulacja będzie w tym cyklu co wizyta czy dopiero w kolejnym...

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Moje Amh dwa lata temu wynosiło 11,Jeśli nie na początku cyklu to w następnym bo leki zaczyna sie brać koło 2dc

Mrozone sa ok. Nie wplywa to zle... wszystkie moje blastki z mrozonego. Dziecko tez. Zle jest jak z biopsji sa plemniki.

Link do: nOvum - Przychodnia Leczenia Niepłodności | IVF; czy lepiej użyć nasienie "świeże" czy mrożone?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Ja już po wizycie! mam euthyrox 50 przez 5 dni i 75 na weekend. Babka powiedziała, że czarno to widzi bo tak po 6 tygodniach spada znacznie tsh
W teorii może tak, ja po 2 tyg w badaniu miałam już znaczny spadek.
Pamiętaj żeby brać lek rano na czczo i odczekać ok godzinę zanim coś zjesz :)
Czasami mówią,że zaczekać ok 30 min,ja zawsze czekam godzinę żeby lepiej się wchlonal :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Pixie a jakie masz AMH? Ja nie pamiętam cyfry ale mam bardzo dobrze moja gin obawia się że jajniki się nie wyciszą szybko. Poza tym wit d3 mam niską i nie dała nam jeszcze skierowania na badania te hiv itd. Moje zmartwienie jest takie czy jeśli wszystko będzie ok to stymulacja będzie w tym cyklu co wizyta czy dopiero w kolejnym...

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Ja też mam niedobór D3. Robiłam niedawno badanie i zaczęłam suplementację. Tak w ogóle to muszę przycisnąć lekarza, żeby już dokładnie określił jakie badania robić i jakieś terminy. Czasami mam wrażenie, że przesadzam bo wiele badań robię na własną rękę no ale z drugiej strony chcę jak najbardziej zminimalizować ryzyko porażki...
Dziewczyny bierzecie też koenzym q10?

Ja też mam niedobór D3. Robiłam niedawno badanie i zaczęłam suplementację. Tak w ogóle to muszę przycisnąć lekarza, żeby już dokładnie określił jakie badania robić i jakieś terminy. Czasami mam wrażenie, że przesadzam bo wiele badań robię na własną rękę no ale z drugiej strony chcę jak najbardziej zminimalizować ryzyko porażki...
Dziewczyny bierzecie też koenzym q10?
Nawet nie wiedziałam, że można zrobić badania na witaminę D3 na co dokładnie ona wpływa przed transferem i już w ciąży. Może też zrobię :p

Dziewczyny mam pytanie. Zaczynamy z mężem myśleć o in vitro. U mojego lekarza podejdziemy jeszcze do dwóch iui, bo powiedział, ze doradza trzy przed in vitro. Ale jest problem, bo mąż musi wyjechać najpóźniej na początku kwietnia. Rozważamy możliwość zamrożenia jego nasienia. Stąd wynika moje pytanie, czy mrożone nasienie obniża prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Warto próbować??

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Zamiast wkładać kasę w IUI zróbcie in vitro od razu.
Ja byłam taka głupia tylko 7 tyś. wydalam a za 6500 cała procedurę in vitro zrobiłam. Jeżeli chodzi o nasienie do IUI i in vitro za każdym razem miałam mrożone, mąż w trasie przez 26 dni w miesiącu.

Zamiast wkładać kasę w IUI zróbcie in vitro od razu.
Ja byłam taka głupia tylko 7 tyś. wydalam a za 6500 cała procedurę in vitro zrobiłam. Jeżeli chodzi o nasienie do IUI i in vitro za każdym razem miałam mrożone, mąż w trasie przez 26 dni w miesiącu.
Wlasnie rozmawiałam o tym z mężem i zdecydowaliśmy sie na in vitro. Teraz juz podejdziemy do iui, bo zaczęliśmy stymulacje, a potem jeśli sie da to in vitro. Czy jesli zaczniemy id pierwszego dnia nastepnego cyklu to da sie to wszystko w jednym cyklu ogarnac? Podpisanie umowy, stymulacje i transfer? Badania juz mamy, bo były potrzebne do iui.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Roksii
co do tsh to ja gdy miałam niby w normie czyli ok 3,30 czułam się strasznie byłam cały czas zmęczona i nic mi się nie chciało teraz mam euthyrox 50 i tsh 1.1 to jest ok. mi lekarz mówił że tsh należy dopiero badać po 4 tygodniach dopiero wtedy się unormuje po lekach i oczywiście krew na badania oddaje się bez porannej tabletki . w mojej klinice wit. B6 badali odrazu i to było pierwsze pytanie czy był dobry poziom po nieudanym transferze

Do góry