reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny proszę pomóżcie. Zaczęła mi się teraz @. Mam zacząć brać anty i w kolejnym cyklu też anty i umówić się na 21wszy dzień na pierwszą wizytę in vitro. To mam rozumieć że wszystko będzie się działo dopiero w kwietniu? Dlaczego akurat 21wszy dzień? Załamuje mnie ile to wszystko trwa

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

A czekasz na jakieś wyniki jeszcze? Ja miałam tylko miesiąc na antkach i stymulacja....

Do iui bedzie jeszcze ze mna mąż. Chodzi mi o in vitro, bo wtedy bylabym juz sama. [emoji20]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

A gdzie leży problem waszej niepłodności? Mrożenie zawsze wiąże sie z pewnym ryzykiem, a jesli nasienie jest słabe to odcEkalabym miesiąc [emoji846]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Ja już po wizycie! mam euthyrox 50 przez 5 dni i 75 na weekend. Babka powiedziała, że czarno to widzi bo tak po 6 tygodniach spada znacznie tsh

Nie prawda ja miałam przed transferem 3,75 dostałam 50 euthyrox raz dziennie i w ciągu tygodnia miałam już 1,45 i dopuścili mnie do transferu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A czekasz na jakieś wyniki jeszcze? Ja miałam tylko miesiąc na antkach i stymulacja....

A gdzie leży problem waszej niepłodności? Mrożenie zawsze wiąże sie z pewnym ryzykiem, a jesli nasienie jest słabe to odcEkalabym miesiąc [emoji846]

Pixie a jakie masz AMH? Ja nie pamiętam cyfry ale mam bardzo dobrze moja gin obawia się że jajniki się nie wyciszą szybko. Poza tym wit d3 mam niską i nie dała nam jeszcze skierowania na badania te hiv itd. Moje zmartwienie jest takie czy jeśli wszystko będzie ok to stymulacja będzie w tym cyklu co wizyta czy dopiero w kolejnym...

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

U nas było kiepsko z męża nasieniem, ale po witaminach jest nawet w porządku. Do tego dochodzą moje słabo rosnące pęcherzyki. W lutym i marcu iui. Potem chcielibyśmy spróbować in vitro, ale mąż wtedy wyjeżdża. A czy są tu może dziewczyny z Lublina? My leczymy się w Ovum i tam chcielibyśmy podejść do procedury.

Hehe to teraz ja już nic nie wiem. Myślałam że to się liczy normalnie od pierwszego dnia cyklu [emoji23] w piątek się wszystkiego dowiem [emoji16]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Dalam kalendarz z ciekawosci [emoji13]Ale mi tez mowiono przy pierwszym usg serduszkowym ze liczy Sue jak ostatnia miesiaczke,cyrki zaczelam szukac jak pixie napisala czy inaczej Sue liczy wiek ciazy Po crio niz w przypadku swierzakow ;), w sumie mi wyszlo ze jestem 30t3d o 2 dni riznicy [emoji102],Ale to normalne najlepiej zapytaj lekarza [emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas było kiepsko z męża nasieniem, ale po witaminach jest nawet w porządku. Do tego dochodzą moje słabo rosnące pęcherzyki. W lutym i marcu iui. Potem chcielibyśmy spróbować in vitro, ale mąż wtedy wyjeżdża. A czy są tu może dziewczyny z Lublina? My leczymy się w Ovum i tam chcielibyśmy podejść do procedury.

Hej dawno mnie tu nie było :-) ja jestem z lublina i z ovum :p

Dziewczyny mam pytanie. Zaczynamy z mężem myśleć o in vitro. U mojego lekarza podejdziemy jeszcze do dwóch iui, bo powiedział, ze doradza trzy przed in vitro. Ale jest problem, bo mąż musi wyjechać najpóźniej na początku kwietnia. Rozważamy możliwość zamrożenia jego nasienia. Stąd wynika moje pytanie, czy mrożone nasienie obniża prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Warto próbować??

Mrozone sa ok. Nie wplywa to zle... wszystkie moje blastki z mrozonego. Dziecko tez. Zle jest jak z biopsji sa plemniki.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Zaczynamy z mężem myśleć o in vitro. U mojego lekarza podejdziemy jeszcze do dwóch iui, bo powiedział, ze doradza trzy przed in vitro. Ale jest problem, bo mąż musi wyjechać najpóźniej na początku kwietnia. Rozważamy możliwość zamrożenia jego nasienia. Stąd wynika moje pytanie, czy mrożone nasienie obniża prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Warto próbować??

Ja do in vitro podchodzilam na mrozonym nasieniu bo meza nie bylo. Zanim embriolog zaplodnil kom to mrozenie pewnie zabilo slabiutkie plemniczki. Tak sobie mysle. Udalo sie

Do góry