reklama
Roksii89
Fanka BB :)
Też jestem wiecznie zmęczona mąż mówi, że ja tylko jak wracam z pracy to idę prosto do łóżka. Dobrze też wiedzieć, że mam nie brać przed badaniem tabletki. Maskara vit. b6 też ja takich badań nie miałam. Brałam podczas stymulacji omega i vit 6 vit b12 vit e, d 3 ale później już nie było o tym mowy, więc teraz już nie biorę i nie wiem czy dobrze, czy źleRoksii
co do tsh to ja gdy miałam niby w normie czyli ok 3,30 czułam się strasznie byłam cały czas zmęczona i nic mi się nie chciało teraz mam euthyrox 50 i tsh 1.1 to jest ok. mi lekarz mówił że tsh należy dopiero badać po 4 tygodniach dopiero wtedy się unormuje po lekach i oczywiście krew na badania oddaje się bez porannej tabletki . w mojej klinice wit. B6 badali odrazu i to było pierwsze pytanie czy był dobry poziom po nieudanym transferze
Rustynka
Wlasnie rozmawiałam o tym z mężem i zdecydowaliśmy sie na in vitro. Teraz juz podejdziemy do iui, bo zaczęliśmy stymulacje, a potem jeśli sie da to in vitro. Czy jesli zaczniemy id pierwszego dnia nastepnego cyklu to da sie to wszystko w jednym cyklu ogarnac? Podpisanie umowy, stymulacje i transfer? Badania juz mamy, bo były potrzebne do iui.
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Zależy jaki protokół jeśli krótki to powinniście się wyrobić
Może głupie pytanie, ale co to jest krótki protokół?Zależy jaki protokół jeśli krótki to powinniście się wyrobić
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ewunka
Usg bez zmian nie jest gorzej czyli jest dobrze 2 krok do przodu
G
gość 5
Gość
Tutaj pierwsze lepsze dwa artykuły:Nawet nie wiedziałam, że można zrobić badania na witaminę D3 na co dokładnie ona wpływa przed transferem i już w ciąży. Może też zrobię
Link do: Misja: ciąża: Witamina D a płodność
Link do: Witamina D a Twoje szanse na ciążę - JestemPlodna.pl
o badaniu wit.b6 też nie pomyslałam. No ale wydaje mi się, że po prostu szanse zawsze są wieksze jak w organiźmie wszystko jest zbalansowane a u mnie jest dwa razy niższy poziom witaminy D niż dolna granica normy :/. Ponoć sporo osób ma z tym problem zwłaszcza jak nie ma słońca . Bada się 25 (oh)
Roksii89
Same dobre wiadomości :-)Usg bez zmian nie jest gorzej czyli jest dobrze 2 krok do przodu
karolina1984
09.03 kontrola przed transferemTrzymamy kciuki za same dobre wiadomości w czasie kontroli naszej tańcującej Ewunki!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami forum odczarowane ciąg dalszy pozytywnych wiadomości
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout
Będzie sie działo
08.02 - Ewunka - kontrola
09.02 - koniczyna82 - kontrola przed transferem
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
10.02 - kreatola - badania prenatalne 2
10.02 - sunrisea - wizyta przed podejściem
11.02 - Milagors - transfer
13.02 - Peeggy - wizyta kwalifikująca do criotransferu
13.02 - ambicja - badania prenatalne
14.02 - Pixie_Dixie - USG pęcherzykowe / serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę / badania prenatalne
17.02 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23.02 - Rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.02 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
07.03 - Żanka1410 - wizyta przed podejściem
13.-16.03 - Rybka14 - termin porodu
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu
Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Usg bez zmian nie jest gorzej czyli jest dobrze 2 krok do przodu
I supcio
reklama
Roksii89
. Wg amerykańskich badań, bezpieczna dawka wynosi nawet 10000 j.m. dziennie przez kilka miesięcy, aby wyjść z niedoboru, musielibysmy przyjmowac kilkukrotnie więcej, aby zaryzykować toksyczność. Niestety nie dowiemy się o cudownych właściwościach D3 z mediów, gdyż tam aż huczy od reklam leków na wszystko co popadnie. Polecam książkę "Witamina D kluczem do zdrowia". Otworzą Wam się oczy, że zima to wcale nie jest sezon dla grypy i przeziębienia, tylko my mamy niedobory D3. Swoją drogą, wczoraj zrobiłam sobie badanie na 25(OH), czyli witD i pielęgniarka sama zagadywała mnie, że mamy wielki problem z niedoborami, że kiedyś ludzie pracowali w większości na zewnątrz, a teraz w większości w budynkach. Co ciekawe - wit D3 ze słońca dostępna jest tylko z fal UVB, te natomiast docierają do nas tylko od kwietnia do sierpnia i w godzinach 11-14.00, czyli....? Wtedy, kiedy zakazuje nam się ekspozycji na śłońce i kiedy siedzimy w pracy. Wystarczy tylko 15-20min na słońcu w tych godzinach, aby " wyłapać" dawkę ok.20000 wit D3, co jest kompletnie bezpieczne, bo naturalne, ze słońca nigdy nie przedawkujemy D3, gdyż naturalną obroną jest rozpoczęcie procesu opalania. Poczytajcie, na zdrowie i podajcie dalej!
OD DZISIAJ WITAMINA D3
OD DZISIAJ WITAMINA D3
Podziel się: