reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Roksii
co do tsh to ja gdy miałam niby w normie czyli ok 3,30 czułam się strasznie byłam cały czas zmęczona i nic mi się nie chciało teraz mam euthyrox 50 i tsh 1.1 to jest ok. mi lekarz mówił że tsh należy dopiero badać po 4 tygodniach dopiero wtedy się unormuje po lekach i oczywiście krew na badania oddaje się bez porannej tabletki . w mojej klinice wit. B6 badali odrazu i to było pierwsze pytanie czy był dobry poziom po nieudanym transferze
Też jestem wiecznie zmęczona mąż mówi, że ja tylko jak wracam z pracy to idę prosto do łóżka. Dobrze też wiedzieć, że mam nie brać przed badaniem tabletki. Maskara vit. b6 też ja takich badań nie miałam. Brałam podczas stymulacji omega i vit 6 vit b12 vit e, d 3 ale później już nie było o tym mowy, więc teraz już nie biorę i nie wiem czy dobrze, czy źle

Wlasnie rozmawiałam o tym z mężem i zdecydowaliśmy sie na in vitro. Teraz juz podejdziemy do iui, bo zaczęliśmy stymulacje, a potem jeśli sie da to in vitro. Czy jesli zaczniemy id pierwszego dnia nastepnego cyklu to da sie to wszystko w jednym cyklu ogarnac? Podpisanie umowy, stymulacje i transfer? Badania juz mamy, bo były potrzebne do iui.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Zależy jaki protokół jeśli krótki to powinniście się wyrobić ;)

Nawet nie wiedziałam, że można zrobić badania na witaminę D3 na co dokładnie ona wpływa przed transferem i już w ciąży. Może też zrobię :p
Tutaj pierwsze lepsze dwa artykuły:
Link do: Misja: ciąża: Witamina D a płodność
Link do: Witamina D a Twoje szanse na ciążę - JestemPlodna.pl

o badaniu wit.b6 też nie pomyslałam. No ale wydaje mi się, że po prostu szanse zawsze są wieksze jak w organiźmie wszystko jest zbalansowane a u mnie jest dwa razy niższy poziom witaminy D niż dolna granica normy :/. Ponoć sporo osób ma z tym problem zwłaszcza jak nie ma słońca ;). Bada się 25 (oh)

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości w czasie kontroli naszej tańcującej Ewunki!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

08.02 - Ewunka - kontrola

09.02 - koniczyna82 - kontrola przed transferem
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
10.02 - kreatola - badania prenatalne 2
10.02 - sunrisea - wizyta przed podejściem
11.02 - Milagors - transfer
13.02 - Peeggy - wizyta kwalifikująca do criotransferu
13.02 - ambicja - badania prenatalne
14.02 - Pixie_Dixie - USG pęcherzykowe / serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę / badania prenatalne
17.02 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23.02 - Rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.02 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
07.03 - Żanka1410 - wizyta przed podejściem
13.-16.03 - Rybka14 - termin porodu
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
09.03 kontrola przed transferem

reklama
. Wg amerykańskich badań, bezpieczna dawka wynosi nawet 10000 j.m. dziennie przez kilka miesięcy, aby wyjść z niedoboru, musielibysmy przyjmowac kilkukrotnie więcej, aby zaryzykować toksyczność. Niestety nie dowiemy się o cudownych właściwościach D3 z mediów, gdyż tam aż huczy od reklam leków na wszystko co popadnie. Polecam książkę "Witamina D kluczem do zdrowia". Otworzą Wam się oczy, że zima to wcale nie jest sezon dla grypy i przeziębienia, tylko my mamy niedobory D3. Swoją drogą, wczoraj zrobiłam sobie badanie na 25(OH), czyli witD i pielęgniarka sama zagadywała mnie, że mamy wielki problem z niedoborami, że kiedyś ludzie pracowali w większości na zewnątrz, a teraz w większości w budynkach. Co ciekawe - wit D3 ze słońca dostępna jest tylko z fal UVB, te natomiast docierają do nas tylko od kwietnia do sierpnia i w godzinach 11-14.00, czyli....? Wtedy, kiedy zakazuje nam się ekspozycji na śłońce i kiedy siedzimy w pracy. Wystarczy tylko 15-20min na słońcu w tych godzinach, aby " wyłapać" dawkę ok.20000 wit D3, co jest kompletnie bezpieczne, bo naturalne, ze słońca nigdy nie przedawkujemy D3, gdyż naturalną obroną jest rozpoczęcie procesu opalania. Poczytajcie, na zdrowie i podajcie dalej!

OD DZISIAJ WITAMINA D3

Do góry