reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Z tego calculatora liczę od dnia miesiączki i jest inaczej niż od dnia transferu, a ta moja miesiączka to była na sztuczny a transfer chyba w 13 dc a normalnie to tak nawet owulacji nie mam... ale masz racje lekarz wyliczy jak zobaczy, CIERPLIWOŚĆ Pixi!!!!

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Hej,po ivf też liczysz od dnia ostatniej miesiączki :) więc 2 tyg po transferze jesteś w 4 tc :)
Potem na usg prenatalnym w 12 tyg wylicza Ci lekarz termin porodu itp na podstawie pomiarów inż tego co się orientuję ta datę biorą pod uwagę :)
Ja miałam transfer 19.10 a mam 19 tc :)
Tak to szybko Kochana czas leci ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wychodzi różnica 5 dni to dość sporo jak na taki wczesny etap, No ale zobaczymy co doktorek wyliczy [emoji6]

Dokladnie,wyszukalam kalkulator by sprawdzic Ale to lekarz powie prawde i JuZ ,dasz znac jak wyliczyl .czy liczy jako dzien ostatniej miesiaczki ...najwazniejsze ze macie Sue dobrze ;)

choc roksi Z tym tsh to mnie podlamala ze przed punkcja miala pisala niecale 3 ...i lekarze nic ,,,,dopoero teraz jej pisze ze najlepiej 1.2[emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie z jednej strony tak... A z drugiej nie ma sie pewności czy cokolwiek dotrwa do piątego dnia. Nigdy nie zapomnę jak strasznie sie czułam kiedy z 15 dojżałych oocytow udało sie zapłodnić 13, po dniu było 10
a ja spokojna, miałam sie pojawić 5tego dnia i podpisać zgodę na mrożenie i biopsje. I wtedy mi powiedzieli ze hodowla stanęła i kiepsko to wyglada, ze blastki wykształconej nie ma ani jednej. I ze potrzymaja dzień dłużej i może coś ruszy ale nie dają gwarancji na nawet jeden. I w dodatku konieczność zamrożenia co tez może sie nie udać. Na szczęście zarodeczki ruszyły i w 6 dniu do blastki dotrwało 5. Ale co ja przeżyłam miedzy tym 5 a 6 dniem to tylko ja wiem. Jak kąpiel w przerębli, zupełnie nie byłam na to przygotowana.

Tez Sue martwilam co Ja zrobie z 17 komoreczkami ...6 zarodkami w wieku 37 lat a kogo mam tylko jedna;)
I zle Sue dzielily podali mi dwa najlepsze 3dniowe ,myslalam serio ze koniec ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie! mam euthyrox 50 przez 5 dni i 75 na weekend. Babka powiedziała, że czarno to widzi bo tak po 6 tygodniach spada znacznie tsh

U mnie wychodzi różnica 5 dni to dość sporo jak na taki wczesny etap, No ale zobaczymy co doktorek wyliczy [emoji6]

To tak jak u mnie . Jeśli od dnia ostatniej miesiączki do zaraz wchodzimy w 6 tydz [emoji173][emoji110]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Dziewczyny proszę pomóżcie. Zaczęła mi się teraz @. Mam zacząć brać anty i w kolejnym cyklu też anty i umówić się na 21wszy dzień na pierwszą wizytę in vitro. To mam rozumieć że wszystko będzie się działo dopiero w kwietniu? Dlaczego akurat 21wszy dzień? Załamuje mnie ile to wszystko trwa

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Dziewczyny mam pytanie. Zaczynamy z mężem myśleć o in vitro. U mojego lekarza podejdziemy jeszcze do dwóch iui, bo powiedział, ze doradza trzy przed in vitro. Ale jest problem, bo mąż musi wyjechać najpóźniej na początku kwietnia. Rozważamy możliwość zamrożenia jego nasienia. Stąd wynika moje pytanie, czy mrożone nasienie obniża prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Warto próbować??

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Zaczynamy z mężem myśleć o in vitro. U mojego lekarza podejdziemy jeszcze do dwóch iui, bo powiedział, ze doradza trzy przed in vitro. Ale jest problem, bo mąż musi wyjechać najpóźniej na początku kwietnia. Rozważamy możliwość zamrożenia jego nasienia. Stąd wynika moje pytanie, czy mrożone nasienie obniża prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Warto próbować??

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Do iui raczej lepiej świeże wydaje mi się

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Do góry