reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejka dziewczyny:-)
Słabo się tu udzielam ale czasem coś napiszę.
A teraz mam takie pytanie do swojej kliniki.mam 600km wiem wiem.dosc daleko ale nie żałuję. Pytanie mam czy po transferze mogę jechać dłuższy czas samochodem ? Czy jednak zostać w hotelu? Wolałabym wracać do domu

My wracaliśmy do domu - a do kliniki w jedną stronę jedziemy 5godzin...

reklama
Ja bym została na noc w hotelu. Ja np. na transfer chcę, żeby mąż jechał moim autem bo on ma niskie zawieszenie i tak telepie, że masakra, a do domu mamy godzinę.

No ja po transferze skoczyłam na obiad, a potem leżałam z tyly(100km do domu)

Nie stresuj sie Roksi bedzie dobrze,założą wenflon a potem błogie spanko [emoji847]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Mam dzisiaj wziąć sumamed antybiotyk i w opakowaniu są 2 tabelki każda ma po 500 mg. Kiedyś ten antybiotyk brałam i, wiem, że jedna bierze się tylko dziennie co 24 godziny. A tu mam zapisane tylko sumamed 2 tabletki może chodziło, że dzisiaj jedna i jutro po punkcji druga kurde nie pamiętaj już Boję się wziąć dwie bo to będzie końska dawka chyba.

Załączniki

• IMG_20170129_123000.JPG
    IMG_20170129_123000.JPG
    162,6 KB · Wyświetleń: 80
Śledzinka89 u mnie w klinice mówili, że jak podróż po transferze trwa więcej niż 3h to lepiej przenocować na miejscu.

Koniczyna82 Trzymaj się... :* Już niedługo kolejny transfer, już trzymam kciuki!

Roksii89 ja bardzo miło wspominam punkcję <3 wydawało mi się, że spałam 100 godzin, w ogóle czułam się taka wypoczęta. Gorzej potem, bo jajniki trochę dokuczały, pewnie dlatego, że pobrali 21 pęcherzyków...

Mi po punkcji ( Szwecja) powiedzieli, że mogę sobie polezec a jeśli dobrze się ( tutaj nie usypiaja, a podają jedynie morfine i paracetamol) czuje to mogę jechać od razu do domu. Po transferze, który trwał 5 minut kazano mi się ubrać i jechać do domu. Następnego dnia miałam wg niej już iść do pracy. Pani dr powiedziała że mogę robić wszystko oprócz: dźwigania, kąpieli w morzu [emoji23] i sauny.
Zazdroszczę Wam , że możecie robić dodatkowe badania , i lekarze inaczej podchodzą. Tutaj niestety nawet jak chcesz to bez skierowania nic nie zrobisz. Dla przykladu: moje problemy z tarczyca zostały kompletnie zignorowane. A powiększone wole widać gołym okiem.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny ! Od środy mam duży i napęczniały brzuch jakbym była w siódmym miesiącu ciazy. Byłam u lekarza, ale stwierdził
ze pewnie malo pije, fakt jednego dnia nie wypiłam 2,5-3 litrów tak
jak kazał tylko 1,5 ale to był tylko jeden dzien , mam powiększone jajniki bo pobrano mi 21 pęcherzyków w tym 13 zamrożono. Dzis w nocy tak mnie bolały jajniki ze nie mogłam spać , wiecie moze kiedy mi zejdzie mi ten wielki brzuch . Miał
Ktoś tez taki przypadek ??? Jutro jest tydzien od transferu. Pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny ! Od środy mam duży i napęczniały brzuch jakbym była w siódmym miesiącu ciazy. Byłam u lekarza, ale stwierdził
ze pewnie malo pije, fakt jednego dnia nie wypiłam 2,5-3 litrów tak
jak kazał tylko 1,5 ale to był tylko jeden dzien , mam powiększone jajniki bo pobrano mi 21 pęcherzyków w tym 13 zamrożono. Dzis w nocy tak mnie bolały jajniki ze nie mogłam spać , wiecie moze kiedy mi zejdzie mi ten wielki brzuch . Miał
Ktoś tez taki przypadek ??? Jutro jest tydzien od transferu. Pozdrawiam

Raczej to wyglada na hiperstymulacje a nie na brak wody.... a usg robił? Estradiol miałaś robiony?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Do góry