reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeśli lekarz Cię widział to nie masz sie czego bać, poczekaj na wyniki daj mu znac i czekaj na rozwój sytuacji... mówią,ze ciąża napędza hiperke... także są i plusy [emoji6] ale gdybys miała problemy z oddychanie to do lekarza/szpital

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Dziekuje Ci bardzo troszke mi lepiej , choć z takim brzucholem ledwo chodzę

reklama
Bol brzucha może być od progesteronu. Ja od punkcji w pn ( transfer byl w srode) , mam tak jak Ty. Brzuch wielki i boli. Mam wrażenie że zaraz moje kropki urodze. Zaczęłam szukać i niestety to może być efekt przyjmowania progesteronu ( Lutinus)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Objawy hiperstymulacji mogą pojawić się już po kilku dniach od pobrania komórek jajowych.

Postać łagodna: wzdęcia i niewielki ból brzucha.

Postać umiarkowana: umiarkowany ból brzucha, nudności i wymioty, wodobrzusze (widoczne na USG).

Postać ciężka: wodobrzusze, trudności w oddychaniu, zmniejszona ilość oddawanego moczu, hipoproteinemia.

Postać krytyczna: wodobrzusze, zbieranie się płynu wysiękowego w otrzewnej, opłucnej i osierdziu, bezmocz, problemy zakrzepowo-zatorowe, niewydolność oddechowa, niewydolność nerek i w konsekwencji w sporadycznych przypadkach śmierć.

Zespół hiperstymulacji w zależności od postaci, jaką przyjmuje wymaga leczenia ambulatoryjnego lub hospitalizacji.

Co robić:

– pić dużo wody;

– stosować dietę lekkostrawną z dużą ilością białka;

– prowadzić oszczędny tryb życia;

– sprawdzać obwód brzucha;

– skontaktować się z lekarzem.

dokladnie,nie chcial cie pewno wystraszyc i troche "spokojniej" to okreslil. Przy 21 , hiperka jest jak najbardziej mozliwa i z twojego opisu wynika ze ja masz.Staraj sie duzo pic,jesc duzo bialka,potrwa pare dni zanim sie uspokoi.Gdybys dodatkowo zaczela np.wymiotowac ,czego ci w zyciu nie zycze,ale przypadki takie tez tu byly ,powinnas poszukac szybko lekarza.Czasami potrzebna jest kroplowka.To ta wersja hardcore;)mam nadzieje ze sie szybko wykaraskasz.Trzymaj sie i powodzenia.

Witam, proszę was o radę, moja beta w 8dpt wynosiła 77,4, po 72h czyli 11dpt wynosiła 205,7 ( wzrost o 166% więc norma), 13dpt o godzinie 16:00 czyli po 54 godzinach wynosi tylko 348,7 ( wzrost tylko 60%). Czuje że coś jest nie tak.
Wiem, że niektórym z was tez mogła beta przyrastać wolniej, ale najczęściej są to przypadki przy becie powyżej 1000 a wtedy wolniejszy wzrost jest normalny. Nie wiem sama czy jest ok:/
Dziubek czy wszystko u Ciebie ok ? Nagle zniknęłas, mam nadzieję że zwyczajnie jesteś zajęta szukaniem wyprawki [emoji173]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli lekarz Cię widział to nie masz sie czego bać, poczekaj na wyniki daj mu znac i czekaj na rozwój sytuacji... mówią,ze ciąża napędza hiperke... także są i plusy [emoji6] ale gdybys miała problemy z oddychanie to do lekarza/szpital

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
A wiesz moze jak długo trwa taki stan ?

jesli nie zajdziesz w ciaze moze trwac do 2 tyg,u kazdego troche inaczej zalezy od tego jak "jest zle" jesli zajdziesz w ciaze trwa to niestety dluzej,nawet do kilku tygodni.Pierwsza opcje przerabialam 2 razy,druga to info od lekarza.

dokladnie,nie chcial cie pewno wystraszyc i troche "spokojniej" to okreslil. Przy 21 , hiperka jest jak najbardziej mozliwa i z twojego opisu wynika ze ja masz.Staraj sie duzo pic,jesc duzo bialka,potrwa pare dni zanim sie uspokoi.Gdybys dodatkowo zaczela np.wymiotowac ,czego ci w zyciu nie zycze,ale przypadki takie tez tu byly ,powinnas poszukac szybko lekarza.Czasami potrzebna jest kroplowka.To ta wersja hardcore;)mam nadzieje ze sie szybko wykaraskasz.Trzymaj sie i powodzenia.
Dzis mija 5 dzien , w nocy nie mogłam spać , bolały jajniki , ale jak wypiłam litr wody na raz odrazu przestało , cały dzien jest ok tylko ten olbrzymi brzuch nawet lezec dobrze nie mozna , ale najważniejsze , ze nie boli

Ja myślałam, że Hiperka może być tylko w dniu punkcji.. Yyyy mam nadzieję, że u mnie będzie Oki, nie mam jutro wolnego, więc po punkcji na 13 idę do pracy dopiero od środy mam wolne.

jajniki beda cie bolaly bo maja wielkosc 2 malych kalafiorow i do tego sa podziurawione po punkcji,wiec troche im sie oberwalo.Ja mozesz staraj sie duzo wypoczywac,pic, i cierpliwosci zycze:)

reklama
Do góry