reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W Pl tez się opłaca np w medicower. Tzn. Jak ktoś ma sprawdźonych lekarzy na NFZ to jasne ale ja nie trafiłam. Ja akurat mam pakiet przez firmę męża trochę taniej ale wiem, ze można kupić taki tylko na ciąże. Można się elegancko przez stronkę zapisywać potem, jak nawet nie ma terminu to z rana dużo osób się odwołuje i zawsze miejsce się znajdzie, można się mailem dopytać o rożne sprawy. A usg prenatalne wykonuje nie lekarz prowadzący a specjalista od usg w szpitalu medicower (w Warszawie przynajmniej). Solowiej - polecam. U mnie zauważył nieprawidłowości i wysłał na dodatkowe badania mimo ze niby wszystko było w normie i zwykli ginekolodzy nie widzieli żadnych przesłanek. No i wyniki na platformie od razu z opisem lekarza prowadzącego.

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

reklama
No wiem. Tyle ze z zapłodnionych 15 zapłodniło się 13, przetrwało 5. A w 3 dniu mało która była jeszcze zlana. Tylko 3, pozostałe dwie zdegradowały, lepiej rozwinięte zdegradowały. No i ta jedna podniosła się z popiołów i dotrwała do 6 dnia mimo wszystko, przyspidowala i teraz jest najmocniej rozwinięta ze wszystkich. Mały kropek zuch.

Ty prawie jak ja ,
c900025ad94b2999473e8ca8ca4470e0.jpg
4069a662394caec9711e9abc3cdc1b83.jpg
ty 15 ja 17
Ty 5 zarodkow a ja 6 zaplodnilo

No I zostal .....jeden .... zobsczymy ja w kwietniu;)))
Julitko niestety wyniki pierwszego ivf udanego to 20%,30% za 3 ,4 razem wzrasta do 40%, 50%
Wierze ze bedziesz jedna z takich jak ja ze od razu !!!!!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała robione badania immunologiczne ? Chodzi Mi o koszty takich badań bo mam wizytę 31.01 i nie wiem na jakie wydatki się nastawić .

Dziewczyny, byłam dziś na becie. Negatyw. 9dpt.
Pewnie przy 3 dniowych zarodkach juz cos by się pokazało prawda? Coś by drgneło?
Teoretycznie miałam badać bete 11dpt, ale że to sobota, to zaplanowałam sobie na poniedziałek 23.01.
No i się zastanawiam, czy jest sens brac dalej leki i przedłużać cykl...
Co myślicie?
A moze powtórzyc te bete 11dpt i wtedy w sobote juz nie brac?

No wiem. Tyle ze z zapłodnionych 15 zapłodniło się 13, przetrwało 5. A w 3 dniu mało która była jeszcze zlana. Tylko 3, pozostałe dwie zdegradowały, lepiej rozwinięte zdegradowały. No i ta jedna podniosła się z popiołów i dotrwała do 6 dnia mimo wszystko, przyspidowala i teraz jest najmocniej rozwinięta ze wszystkich. Mały kropek zuch.

Tak moze byc Husan miala morule w 5 i 6 dniu jeszcze a w 7 byla piekna blastka :) z ktorej teraz jest piekny chlopczyk :)

Ale to ci przy kolpo robili tez histero? Znaczy był materiał pobrany do histpatu? Bo u mnie akurat nie, histpat poźniej w szpitalu a po kolpo wynik dostałam od razu do łapy.
Przy kolposkopi zrobili mi biopsje szyjki i pobrali wycinki.
Na histero mam sie umowic jak dostane okres do 10 dnia cyklu czyli gdzies za 2 tygodnie. Chociaz jak narazie @ ani widu ani slychu a juz czas na nia :)

Cześć dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała robione badania immunologiczne ? Chodzi Mi o koszty takich badań bo mam wizytę 31.01 i nie wiem na jakie wydatki się nastawić .

Duze to na pewno immunologia jest droga
Podstawy to ok 800 zl a calosc moze dojsc do 4-5 tys jeszcze nie robilam nic ale juz wstepnie podliczylam sobie podstawowe badania

reklama
Jo_asia
ja tez robilam bete 9 dpt i mialam negatyw ludzilam sie ze cos drgnie no ale niestety :-( :( moze poczekaj jeszcze moze u ciebie bedzie inaczej czego ci bardzo zycze

Do góry