reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U nas na wizyte panstwowo czeka sie jakies 3-4 miesiace wiec wiesz :)) w szpitalach jest taki mlyn, ze szkoda gadac. Coz - uroki Catalunii. Ja sie zdecydowalam na mutue jak tylko zaczelismy myslec o dziecku i to byla dobra decyzja. Wszytsko szybko, tylko AMH nie wchodzilo w pakiet - reszta badan za free. No i teraz tez wizyty co 3-4 tyg, badania, szkola rodzenia - wszytsko za darmo, wiec oplaca sie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niby ten sam kraj a takie różnice.
Ja nie czekam nic na wizytę ( 1-2 tydzień ) chciałam histero to dostałam po 1 @
Wymyśliłam immunologie ze chce zbadać z kliniki dali mi kartkę poszłam do państwowej i dali skierowanie prawie wszystko z kartki :).
W państwowej mam teraz kontrolę co jakieś 2 -3 tygodnie.
Tez myślę a dodatkowym ubezpieczeniu ale coś nie mogę się wybrać by się dowiedzieć od kiedy zaczyna działać i ile się płaci.
Sanitas mam koło pracy może dziś wejdę. Ile płacisz ?

Przereklamowane ;)
U mnie na 1 wizycie po wprowadzeniu mojej historii system wylicza %

U mnie może i coś wyliczył ale doktorek nie jest skory do informowaniu o sprawach zbędnych :) On z tych, ze powinnam wiedzieć jakie leki brać i kiedy termin kolejnej wizyty a resztą to on się zajmie ;)

Ale mimo wszystko nawet go polubiłam :) Przywykłam. No i bombarduje biedaka pytaniami wykorzystując każda chwile nawet buty zawiązuje przy biurku a nie w przebieralni żeby móc z nim gadać dłużej hahaha

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

Niby ten sam kraj a takie różnice.
Ja nie czekam nic na wizytę ( 1-2 tydzień ) chciałam histero to dostałam po 1 @
Wymyśliłam immunologie ze chce zbadać z kliniki dali mi kartkę poszłam do państwowej i dali skierowanie prawie wszystko z kartki :).
W państwowej mam teraz kontrolę co jakieś 2 -3 tygodnie.
Tez myślę a dodatkowym ubezpieczeniu ale coś nie mogę się wybrać by się dowiedzieć od kiedy zaczyna działać i ile się płaci.
Sanitas mam koło pracy może dziś wejdę. Ile płacisz ?

Ja mam Sanitas wlasnie. Nie musisz isc - policzy Ci na stronie ile bedziesz placic i przez strone moze zakontraktowac. Zero chodzenia :) My mamy oboje z M, placimy zdaje sie 115e za dwie osoby miesiecznie z czego jakies 65-70e jest moje. Nie wiem dokladnie, bo te stawki sie podnosza o pare € co roku, ale jak chcesz wiedziec wszystko to wejdz sobie na strone i wylicz.
Biorac pod uwage, ze jkbym chciala ciaze prywatnie prowadzic to kazda wizyta ok 100€ to wychodze na tym dobrze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak patrzę na moja dokumentację z przebiegu hodowli to tam właśnie klasy I -II albo info że zlane. W czwartym dniu nie mam ocen, pewnie przez niedziele a w piątym i szóstym pojawiła się ta kwalifikacja na Np 4ab. To dotyczy blastek dopiero :)

W 4 dobie nie obserwuja dlatego nke masz informacji

Zlana to morula wszystkie przechodza to stadium a nkektore sie na nim zatrzymuja niestety

No wiem. Tyle ze z zapłodnionych 15 zapłodniło się 13, przetrwało 5. A w 3 dniu mało która była jeszcze zlana. Tylko 3, pozostałe dwie zdegradowały, lepiej rozwinięte zdegradowały. No i ta jedna podniosła się z popiołów i dotrwała do 6 dnia mimo wszystko, przyspidowala i teraz jest najmocniej rozwinięta ze wszystkich. Mały kropek zuch.

reklama
A ja siedze w stresie dzis mial byc wynik z kolposkopi a tu dupa ni ma :(
Juz prawie cale mieszkanie ze stresu posprzatalam :p masakra

Ale to ci przy kolpo robili tez histero? Znaczy był materiał pobrany do histpatu? Bo u mnie akurat nie, histpat poźniej w szpitalu a po kolpo wynik dostałam od razu do łapy.

Do góry