reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przepraszam za późny kalendarz, trochę zaspaliśmy i trzeba było baaaardzo szybko wszystko pomieścić i do lekarza...

Jestem już po badaniach. Kość nosowa jest, serce pięknie bije, rączki, nóżki, wszystko jest, pępowina dwunaczyniowa. Dzidziuś ma aż 7,2 cm i się termin porodu o tydzień przyspieszy. Ale.... NT 3,4. Lekarka dość spokojna z uwagi na wszystkie inne dobre parametry. Ja się trochę denerwuję, choć i tak nie ma na nic wpływu. Miałam od razu krew pobraną do papp-a i środa czwartek będą wyniki. Jeśli złe - dzwonią, jeśli ok - e-mail. Pozostaje mi czekać i mieć nadzieję, że telefon się nie odezwie.
Miłego dnia i samych dobrych wiadomości dla wszystkich!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Kreatola mam nadzieje ze pappa rozwieje ryzyko...
Dobrze ze kosc nosowa widoczna. A mialas przeplyw w przewodzie zylnym badany? Nie kazdy lekarz mierzy ale podobno jest to dosc istotny parametr.
A budowa serca? Nerki i pecherz?
A jak wyszly prawdopodobienstwa z usg? Przeliczali ci?
Te stresy... U mnie widzisz niby usg ok za to cos nie tak z pappy wynikami a szczegoly poznam dopiero w czwartek...
Trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo dobrze. Wczytalam sie troche w rozne wypowiedzi i bardzo czesto sama przeziernosc podwyzszona nie oznacza choroby, nawet bardzo czesto przy zlych wynikow pappy i usg dalsze badania sa ok, wiec trzeba sie dobrze nastawiac i czekac niestety...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kreatola mam nadzieje ze pappa rozwieje ryzyko...
Dobrze ze kosc nosowa widoczna. A mialas przeplyw w przewodzie zylnym badany? Nie kazdy lekarz mierzy ale podobno jest to dosc istotny parametr.
A budowa serca? Nerki i pecherz?
A jak wyszly prawdopodobienstwa z usg? Przeliczali ci?
Te stresy... U mnie widzisz niby usg ok za to cos nie tak z pappy wynikami a szczegoly poznam dopiero w czwartek...
Trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo dobrze. Wczytalam sie troche w rozne wypowiedzi i bardzo czesto sama przeziernosc podwyzszona nie oznacza choroby, nawet bardzo czesto przy zlych wynikow pappy i usg dalsze badania sa ok, wiec trzeba sie dobrze nastawiac i czekac niestety...

Dzięki!
Badanie było bardzo szczegółowe, wszystko (w tym przepływ) w normie poza tym NT. U nas papp-a w pakiecie, bo inaczej (przy dobrym usg) bym nie robiła.
No i teraz znowu czekanie...
Trzymaj się, Kochana. Damy radę.

Dzięki!
Badanie było bardzo szczegółowe, wszystko (w tym przepływ) w normie poza tym NT. U nas papp-a w pakiecie, bo inaczej (przy dobrym usg) bym nie robiła.
No i teraz znowu czekanie...
Trzymaj się, Kochana. Damy radę.

No wlasnie u nas tez w pakiecie...
A moglabys zerknac na fotke z przeplywu zylnego? Bo zastanawiam sie czy jest roznica czy jest na skali w wartosciach plusowych czy ujemnych... Bo niewłaściwy jest chyba jak przechodzi z + na - ?
Kurcze ten lekarz nic prawie nie mowil przy badaniu i tylko to co mam na opisie wiem. No co prawda mam opis ze przeplyw prawidlowy.

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj u mnie 4 dzień po transferze. Trochę się stresuję tym wszystkim... Do tego dzisiaj dzwoniłam do kliniki co z resztą moich zarodków, bo zapłodniło się wszystkie 6 komórek, jeden zarodek podali i 5 zostawili do obserwacji. I wiem tylko tyle, że 3 zarodki zamrożone, a 2 jeszcze obserwują (chyba hodują do stadium blastocysty). W sumie niczego konkretnego się nie dowiedziałam, bo podobno jeszcze protokół nie jest uzupełniony i mam dzwonić jutro. Do tego objawów nie mam żadnych tylko bolą mnie piersi, szczególnie w nocy i nad ranem.

No wlasnie u nas tez w pakiecie...
A moglabys zerknac na fotke z przeplywu zylnego? Bo zastanawiam sie czy jest roznica czy jest na skali w wartosciach plusowych czy ujemnych... Bo niewłaściwy jest chyba jak przechodzi z + na - ?
Kurcze ten lekarz nic prawie nie mowil przy badaniu i tylko to co mam na opisie wiem. No co prawda mam opis ze przeplyw prawidlowy.

Właśnie widzę, że nie dostałam opisu... Na zdjęciach nic nie widzę, takie "zwykłe" z usg. Zobaczę, co mam na płycie i jeśli tam coś będzie to dam Ci znać.

Właśnie widzę, że nie dostałam opisu... Na zdjęciach nic nie widzę, takie "zwykłe" z usg. Zobaczę, co mam na płycie i jeśli tam coś będzie to dam Ci znać.

Ok dzieki...
Kurcze najpierw tyle walczymy zeby w ciaze zajsc a potem w stresie i panice prawie o zdrowie babla pewnie z pol ciazy... Kolejne pol juz stres przed porodem...
Tylko kobiety tak maja... Moj maz juz mowi zebym nie sprawdzala sama niczego i nie wymyslala na sile.... I pewnie ma racje...

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj u mnie 4 dzień po transferze. Trochę się stresuję tym wszystkim... Do tego dzisiaj dzwoniłam do kliniki co z resztą moich zarodków, bo zapłodniło się wszystkie 6 komórek, jeden zarodek podali i 5 zostawili do obserwacji. I wiem tylko tyle, że 3 zarodki zamrożone, a 2 jeszcze obserwują (chyba hodują do stadium blastocysty). W sumie niczego konkretnego się nie dowiedziałam, bo podobno jeszcze protokół nie jest uzupełniony i mam dzwonić jutro. Do tego objawów nie mam żadnych tylko bolą mnie piersi, szczególnie w nocy i nad ranem.

Nie martw Sue o objawy bo czasem kobiety ich wogole nie maja!! Doslownie

Trzymam[emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry