ema51
Fanka BB :)
Kreatola mam nadzieje ze pappa rozwieje ryzyko...Przepraszam za późny kalendarz, trochę zaspaliśmy i trzeba było baaaardzo szybko wszystko pomieścić i do lekarza...
Jestem już po badaniach. Kość nosowa jest, serce pięknie bije, rączki, nóżki, wszystko jest, pępowina dwunaczyniowa. Dzidziuś ma aż 7,2 cm i się termin porodu o tydzień przyspieszy. Ale.... NT 3,4. Lekarka dość spokojna z uwagi na wszystkie inne dobre parametry. Ja się trochę denerwuję, choć i tak nie ma na nic wpływu. Miałam od razu krew pobraną do papp-a i środa czwartek będą wyniki. Jeśli złe - dzwonią, jeśli ok - e-mail. Pozostaje mi czekać i mieć nadzieję, że telefon się nie odezwie.
Miłego dnia i samych dobrych wiadomości dla wszystkich!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze ze kosc nosowa widoczna. A mialas przeplyw w przewodzie zylnym badany? Nie kazdy lekarz mierzy ale podobno jest to dosc istotny parametr.
A budowa serca? Nerki i pecherz?
A jak wyszly prawdopodobienstwa z usg? Przeliczali ci?
Te stresy... U mnie widzisz niby usg ok za to cos nie tak z pappy wynikami a szczegoly poznam dopiero w czwartek...
Trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo dobrze. Wczytalam sie troche w rozne wypowiedzi i bardzo czesto sama przeziernosc podwyzszona nie oznacza choroby, nawet bardzo czesto przy zlych wynikow pappy i usg dalsze badania sa ok, wiec trzeba sie dobrze nastawiac i czekac niestety...
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom