reklama
gosia321
Fanka BB :)
Hashimoto nie masz bo za male przeciwciala wiec sie cieszSil - <3 oby tak dalej!
A ja mam już wyniki, niby w normie ale poproszę o interpretację:
TSH - półtora tygodnia temu było 2,94 wczoraj zrozumiałam że jest ważne jeszcz a jak Gosia napisała że trzeba razem to kuż w domku byłam...
Ft3 - 5,13 (norma 3,1-6,8)
Ft4 - 17,56 (norma 12-22)
antyTPO - <5. (norma <32)
anty TG nie robiłam, nie zdążyłam doczytać jak ktoś radził żeby je tez robić.
I co myślicie?
Reszta wynikow w normie szkoda ze tsh nie ma z tego samego badania
Nad tsh beda musieli popracowac zeby byl najblizej 1 to jest najlepszy wynik zeby mozna bylo zajsc w ciaze a nawet ciut mniej
Dobrze byloby juz zaczac suplementacje eutyroxem takze proponuje jak najszybciej umowic sie do endokrynologa.
G
Gość
Gość
Gosia nie bylabym taka pewna.Hashimoto nie masz bo za male przeciwciala wiec sie ciesz
Reszta wynikow w normie szkoda ze tsh nie ma z tego samego badania
Nad tsh beda musieli popracowac zeby byl najblizej 1 to jest najlepszy wynik zeby mozna bylo zajsc w ciaze a nawet ciut mniej
Dobrze byloby juz zaczac suplementacje eutyroxem takze proponuje jak najszybciej umowic sie do endokrynologa.
Ja radze dziewczynie zrobic jeszcze anty tg.
Ja mam anty tpo chyba 10, a anty tg w setkach.
Trzeba zrobic jeszcze anty tg zeby wykluczyc hashi.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
gosia321
O widzisz to dobrze radzisz ja nie mialam tego badania bo u mnie hashi wyszlo w anty tpo i pozniej od razu usg i tam mala tarczyca i do tego tzw dziurawa wiec anty tg juz nie robiliGosia nie bylabym taka pewna.
Ja radze dziewczynie zrobic jeszcze anty tg.
Ja mam anty tpo chyba 10, a anty tg w setkach.
Trzeba zrobic jeszcze anty tg zeby wykluczyc hashi.
Ja bym radzila wogole caly panel w jednym dniu zrobic
G
Gość
Gość
Ale przeciecial nie trzeba robic razem z tsh ft3 i ft4, mozna osobno.O widzisz to dobrze radzisz ja nie mialam tego badania bo u mnie hashi wyszlo w anty tpo i pozniej od razu usg i tam mala tarczyca i do tego tzw dziurawa wiec anty tg juz nie robili
Ja bym radzila wogole caly panel w jednym dniu zrobic
Ja tarczyce mam bez zmian na usg.
Hashi wykrylam sama, po poronieniach szukalam info na necie i wpadlo mi w oko ze ktos pisal o hashi, zaczelam czytac objawy i stwierdzilam ze na bank mam hashi. Sama zrobilam badania na wlasna reke i potem z badaniami poszlam pierwszy raz do endokrynologa.
Sil - <3 oby tak dalej!
A ja mam już wyniki, niby w normie ale poproszę o interpretację:
TSH - półtora tygodnia temu było 2,94 wczoraj zrozumiałam że jest ważne jeszcz a jak Gosia napisała że trzeba razem to kuż w domku byłam...
Ft3 - 5,13 (norma 3,1-6,8)
Ft4 - 17,56 (norma 12-22)
antyTPO - <5. (norma <32)
anty TG nie robiłam, nie zdążyłam doczytać jak ktoś radził żeby je tez robić.
I co myślicie?
Bede sie upierac przy swoim masz sporo za wysokie tsh. Przy nim moze byc ci ciezko zajsc. Ft4 jest przyzwoite ale tez nie idealne. Ja bym poszla do endokrynologa. I zrob drugie przeciwciala zeby wykluczyc hashimoto.
Cześć dziewczyny Mam pytanie... orientujecie się jak to jest z przedłużeniem zwolnienia po udanym transferze? Lekarze raczej przedłużają bez problemu czy może być z tym problem? Wydaje mi się, że raczej nie powinno być z tym problemu, ale kto to wie...
Koniczyna82
Hej, dzięki wszystkim. Zrobię to TG, moze powtórzę Tsh. Napisze maila do lekarza z invimedu i spróbuję sie wbić do endo. W ogole myślę, że tsh mogło mi podskoczyć z powodu stresu. Bardzo sie zestresowałam tym pierwszym czytaniem ustaw dwa tygodnie temu, spać nie mogłam, maż mi dawał jakieś ziołowe tabsyna uspokojenie jednej nocy bo odwaliłam taka histerie z wyciem, okres mi sie spożnił o 5 dni a zwykle jest naprawdę co do do dnia zawsze. . I w ogole trwał 2 dni, potem delikatne plamienie i to na papierze a nie wkładce. Normalnie zawsze mam 4-5 dni. Waga mi nawet nie drgnęła od 10 lat, zimno znoszę o niebo lepiej niż gdy byłam 20latka bo i ruszam się wiecej. Jedynie co to łapię nudności i zawroty głowy i takie problemy z zaczerpnieciem powiedzą jak stoję przy garnkach i gotuję, w ogole gorzej duszności znoszę niż kiedyś. A poza tym to zdrowa jestem jak ta ryba i czuję sie dobrze...
Ostatnia edycja:
ewelin86
Bez problemu przedłużają i dają L4Cześć dziewczyny Mam pytanie... orientujecie się jak to jest z przedłużeniem zwolnienia po udanym transferze? Lekarze raczej przedłużają bez problemu czy może być z tym problem? Wydaje mi się, że raczej nie powinno być z tym problemu, ale kto to wie...
reklama
gosia321
Ale dobrze by bylo zeby tsh ft3 i ft 4 byly z tego samego dniaAle przeciecial nie trzeba robic razem z tsh ft3 i ft4, mozna osobno.
Ja tarczyce mam bez zmian na usg.
Hashi wykrylam sama, po poronieniach szukalam info na necie i wpadlo mi w oko ze ktos pisal o hashi, zaczelam czytac objawy i stwierdzilam ze na bank mam hashi. Sama zrobilam badania na wlasna reke i potem z badaniami poszlam pierwszy raz do endokrynologa.
Podziel się: