reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasz cud poczęty dzięki in vitro. Oficjalnie - Wiktor :laugh2:Czyli kolejny chłopiec na forum :laugh2:
Skanowanie20001.JPG

Załączniki

• Skanowanie20001.JPG
    Skanowanie20001.JPG
    187,1 KB · Wyświetleń: 496
reklama
Wrocilam wlasnie ze szpitala .....
Dzis po raz 2 :o
Rano pojechalam bo 3 dzien czułam sie słabo dziwnie ........ dzis rano słabo i takie uderzenia goraca ( kilka razy jak tak mialam ) zrobili mi badania krwi w tym bete dostalam kroplowke no i ku naszemu zdziwieniu beta wyszla 6.5 .....
Pojechalismy do domu z mieszanymi uczuciami ( bo rano mialam brazowe plamienie jak zawsze przed okresem dzis 28 dc wiec dzien okresu )
Poszlam spac wstalam i @ przyszla na calego ......... wiec znow na szpital .
Przyjela mnie akurat babaka ktora mnie prowadzi w in vitro .
Mowi ze beta powyzej 5 swiadczy o ciazy ale ........ mam intensywne krwawienie i ......raczej duzych nadziei mam sobie nie robic ( raczej wywnioskowalam ze zadnych ) Jak robila usg .
W poniedzialek mam powtorzyc .
Na koniec mowi widzimy sie 31 sierpnia ........
Kochana a moze mimo ciazy masz poprostu okres czesto sie tak zdarza ze kobiety miesuaczkuja normalnie bedac w ciazy i dlatego dowiaduja sie o niej w 3 miesiacu. Tak czasami jest :) oczywiscie zycze ci zeby beta rosla i zeby kolejbe usg moze nie te z poniedzialku bo raczej za wczesnie pokazalo piekny zarodeczek :*
znaczy ze przestajesz byc beznadziejnym przypadkiem i masz duze szanse na naturalsa
Suuuper

Rano pojechalam bo 3 dzien czułam sie słabo dziwnie ........ dzis rano słabo i takie uderzenia goraca ( kilka razy jak tak mialam ) zrobili mi badania krwi w tym bete dostalam kroplowke no i ku naszemu zdziwieniu beta wyszla 6.5 .....
Pojechalismy do domu z mieszanymi uczuciami ( bo rano mialam brazowe plamienie jak zawsze przed okresem dzis 28 dc wiec dzien okresu )
Mowi ze beta powyzej 5 swiadczy o ciazy ale ........ mam intensywne krwawienie i ......raczej duzych nadziei mam sobie nie robic ( raczej wywnioskowalam ze zadnych ) Jak robila usg .
Ewunka moze jeszcze
Ewunka ,i jak sie czujesz???

Kochana a moze mimo ciazy masz poprostu okres czesto sie tak zdarza ze kobiety miesuaczkuja normalnie bedac w ciazy i dlatego dowiaduja sie o niej w 3 miesiacu. Tak czasami jest :) oczywiscie zycze ci zeby beta rosla i zeby kolejbe usg moze nie te z poniedzialku bo raczej za wczesnie pokazalo piekny zarodeczek :*
znaczy ze przestajesz byc beznadziejnym przypadkiem i masz duze szanse na naturalsa
Suuuper
Hej dziewczyny prostuje wypowiedz bo okres w czasie ciąży- po prostu nie jest możliwy ;) jeżeli do zapłodnienia dojdzie, ciałko żółte (przekształca się w nie pęcherzyk Graffa, który uwalnia się z komórki jajowej do jajowodu) zaczyna wydzielać progesteron (hormon umożliwiający zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki w macicy, a następnie utrzymanie ciąży)oraz estrogeny. Progesteron stymuluje konieczne zmiany w budowie macicy - ściana jej staje się grubsza oraz pokrywa się większą ilością naczyń włosowatych, których istnienie ułatwia przyjęcie zarodka. Krwawienie w ciązy może to byc krwawienie implantacyjne lub w początkowym okresie ciąży, w terminach, kiedy zgodnie z cyklem powinna nastąpić miesiączka, może się pojawić lekkie krwawienie, zwane wczesnym krwawieniem ciążowym. Może mieć podobny charakter do krwawienia miesiączkowego, ale z pewnością nie jest identyczne, jak dotychczasowe menstruacje (obfitość, barwa). Jego powodem są zmiany hormonalne, zachodzące w ciele kobiety w związku z rozpoczynającą się ciążą.Oczywiście sa tez inne powody krwawienia w tym ciaża pozamaciczna. Pozdrawiam wszystkie staraczki powodzenia:)

Trzymamy kciuki za dobre wiesci na wizycie:)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

17:husan- kontrola przed criotransferem

18: natula - betowanie 1
18:katherina203- kontrola w trakcie stymulacji
18:misiakiii - betowanie 1
19: kilosierra- betowanie 1
20:nieagatka - betowanie 1
21: eve87- betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
23:jagodaaga- betowanie 1
25: lile- kontrola w trakcie stymulacji
25:koralik83 - wizyta kontrlna przed stymulacja
25: Natalii5- wizyta u nowego gin
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
27: marzen88- betowanie 1
Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;):D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
Trzymamy kciuki za dobre wiesci na wizycie:)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

17:husan- kontrola przed criotransferem

18: natula - betowanie 1
18:katherina203- kontrola w trakcie stymulacji
19: kilosierra- betowanie 1
20:nieagatka - betowanie 1
21: eve87- betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
23:jagodaaga- betowanie 1
25: lile- kontrola w trakcie stymulacji
25:koralik83 - wizyta kontrlna przed stymulacja
25: Natalii5- wizyta u nowego gin
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
27: marzen88- betowanie 1
Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;):D
♡♡♡♡♡

Kochana dopisz mnie proszę jutro na pierwsza betę..

Witam czuje si " dobrze " normalnie .
Ja nie mam jakiegos plamienia tylko normalny nawet troche bardziej obfity niz zawsze okres na usg kolorowym ona nie szykala tam ciazy tylko sprrawdzala macice endometrium i nie wiem co jeszcze i szans ze z tego bedzie ciaza nie dała żadnych beta byla raczej juz na spadku. Ale tak zaskoczyłam naturalnie z 1 jajowodem ktory prowadzi do jajnika ktory pol roku po operacji spał w 19 dc w tym miesiacy to prawy jajnik (ten spiacy pol roku )mial owulacjie .Ale jeszcze to nie bylo to jajko. ........
Nieagatka nie biore zadnych lekow jakbys chciala sie skusic na test to kazala mi lekarz kupic taki elektroniczny czuły mozna go robic 5 dni przed spodziewana @ pokazuje czy jest ciaza i ktory tydzień

Ewunka, przykro mi, że tak się to skończyło, ale skoro coś się zadziało, to mimo wszystko to jest bardzo dobra wiadomość. Trzymam kciuki i wierzę, że niedługo będziesz mamą :-*

reklama
Hej dziewczyny prostuje wypowiedz bo okres w czasie ciąży- po prostu nie jest możliwy ;) jeżeli do zapłodnienia dojdzie, ciałko żółte (przekształca się w nie pęcherzyk Graffa, który uwalnia się z komórki jajowej do jajowodu) zaczyna wydzielać progesteron (hormon umożliwiający zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki w macicy, a następnie utrzymanie ciąży)oraz estrogeny. Progesteron stymuluje konieczne zmiany w budowie macicy - ściana jej staje się grubsza oraz pokrywa się większą ilością naczyń włosowatych, których istnienie ułatwia przyjęcie zarodka. Krwawienie w ciązy może to byc krwawienie implantacyjne lub w początkowym okresie ciąży, w terminach, kiedy zgodnie z cyklem powinna nastąpić miesiączka, może się pojawić lekkie krwawienie, zwane wczesnym krwawieniem ciążowym. Może mieć podobny charakter do krwawienia miesiączkowego, ale z pewnością nie jest identyczne, jak dotychczasowe menstruacje (obfitość, barwa). Jego powodem są zmiany hormonalne, zachodzące w ciele kobiety w związku z rozpoczynającą się ciążą.Oczywiście sa tez inne powody krwawienia w tym ciaża pozamaciczna. Pozdrawiam wszystkie staraczki powodzenia:)
Wiem ze nie jest to prawdziwy okres ale ktos kto nie wie ze jest w ciazy uwaza ze to okres

Do góry