reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak, w grudniu dostaliśmy cała długa listę suplementów od androloga Po prawie 3 miesiącach powtórzyliśmy wyniki,ale poprawa była minimalna. Teraz bierze juz tylko FertilMan Plus,bo w międzyczasie zdiagnozowano u niego tez wrzody dwunastnicy i źle reaguje na duża ilośc tabletek :(
A u androloga gdzie byliscie w warszawie ??

reklama
Hej dziewczyny
Malutka mnie tez okropnie bolal brzuch po punkcji i byl spuchnięty jak bańka, w dodatku jak jadłam np. obiad to mialam taką okropną kolke, ale w sumie samo przeszło po jakims tygodniu
Marzen nie przejmuj się budową, nie wiem na jakim etapie jestescie, my w zeszłym roku planowaliśmy sie wprowadzić na koniec tego roku, a wprowadzamy sie w ta sobote! Co prawda troszke sie zapozyczylismy u rodziców no i kredyt, ale moze u was tez sie jakos uda i szybciej zamieszkacie, moze nawet z dzidzią :* bedzie dobrze!!!
Beatka moze po prostu mrozaczki nie beda Wam potrzebne, brak objawów to dobry objaw!
Powodzenia dziś dziewczyny
Gosia wpisz mnie na 6.07 wizyta pecherzykowa
Juz jestes wpisana :)

Hej kobietki :*
Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Powiedzcie mi moje drogie jak to jest z L4. Czy to prawda,że może kontrola z ZUSu przyjść i Cię sprawdzić czy jesteś w domu? Pierwszy raz o tym słyszę i nie wiem co mam o tym myśleć
Bratowa z Kielc taką wizytę miała nie było jej w domu dostała wezwanie na komisję z całą dokumentacja "choroby " no bo przecież zwolnienia nie wystawiają na ciążę tylko na zagrożona ciążę.
W Madrycie to wygląda tak też może przyjść komisja do domu ale raczej nie przychodzi za to oprócz do rodzinnego po zwolnienie ( co tydzień ) chodzisz to ich lekarza by sprawdzał Twój stan zdrowia i czy rzeczywiście to zwolnienie jest Ci potrzebne . Ja po operacji " ustawowo " miałam 6-8 tygodni zwolnienia lekarz może zdecydować ze więcej bo każdy goi się inaczej ja po 4 tyg wróciłam do pracy wiec mnie komisjie nie sprawdzały. Mąż jak był na zwolnieniu bo się popazyl w pracy ustawowo miał 3 miesiące ale już po 2 tyg. Wezwała go komisja bo chciała zobaczyć i oszacować kiedy dojdzie do siebie :)
Na zwolnieniu jest zaznaczone jakie to zwolnienie
Leżące w domu
Czy pozwalające na spacer we wsi :D
Takim sposobem nie ma zwolnień w razie czego ....... a tylko dla tych którym naprawdę się należą.

Hej kobietki :*
Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Powiedzcie mi moje drogie jak to jest z L4. Czy to prawda,że może kontrola z ZUSu przyjść i Cię sprawdzić czy jesteś w domu? Pierwszy raz o tym słyszę i nie wiem co mam o tym myśleć
Gdy jesteś w ciąży i masz na ZUS ZLA kod B, to jest bzdura.
W innych przypadkach nie tylko może tak być, ale faktycznie jest - ZUS naprawdę kontroluje zwolnienia. Ważne jest też, co jest zaznaczone na druku (musi leżeć / może chodzić).

reklama
Do góry