reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny,
Do tej pory się nie udzielalam tu.Jestem obecnie po transferze, w drugim podejściu in vitro. Przy pierwszym embriolog podjął decyzję o odwołaniu transferu że względu na zarodki słabe. Zastosowano długi protokol.Obexenie był krotki menopur +cetrotide. 8 komórek, zapłodniono 6, z czego podano 2 : 8 komórek i 6 w 3 dobie.Reszte zamrożono. Martwię się bo była fragmentacje, ale lekarz powiedział że dają te które są poniżej 20% pofragmentowane. Ogólnie wyniki moje bardzo dobre, strona męska też. Jednak lekarz powiedział że coś nie tak z moimi komórkami. Sama nie wiem co mam myśleć.

U mnie gin powiedzial ze jezeli tylko cos wyprodukuje :) to zaplodnia wszystkie nawet jak bedzie wiecej niz 6
Strasznie podoba mi się podejście Twojego lekarza i martki .
Jednak można podjąć taka decyzjie jeśli sytuacja jest bardziej jak ciężka zapladniaja wszystkie ( macie wielkie szczęście bo wiele lekarzy idzie standardem 6 i koniec ) ja mam to szczęście ze zawsze zapladniaja wszystkie a to nieszczęście ze nie mogę wyprodukować :( .

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty betowania tloczno dzis samych dobrych wiesci :)

Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

28:Nikaaa- wizyta u gin prowadzącej ciążę

29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
29:husann -wizyta w klinice
29:malina_29 - betowanie/ wizyta w klinice
29:malinuś - betowanie podejscie 1
29: nieagatka -kontrola w trakcie stymulacji
29:kasiaaisak- kontrola w trakcie stymulacji
29:natula- kontrol w trakcie stymulacji

30:KasiaAnna - usg serduszkowe

Lipiec
1:marzen88 - wizyta w trakcie stymulacji
1:Kajka89 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
1:malinuś - betowanie podejscie 2
1:nieagatka - kontrola w trakcie stymulacji
1:ema51 - wizyta w klinice przed crio
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:BeataWarszawa- betowanie 1
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6:BeataWarszawa- betowanie 2
6:Truskawka89 - wizyta pęcherzykowa
7: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
7: mavi - wizyta u gin prowadzacego ciążę
7:kamka75 - betowanie 1
8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
11:katharina203 - wizyta w klinice poczatek stymulacji
14: koralik83 - wizyta kontrolna w klinice
14: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:butterfly1331-wizyta w klinice przed stymulacja
15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
Sierpień
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Wrzesień
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :) ;):D
♡♡♡♡♡[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
Jak to mozliwe ze zaplodnili ci wszystkie komorki mi mowili ze moga tylko 6
To była moja trzecia stymulacja, wcześniej 4 nieudane transfery, wtedy mogą zapładniać wszystkie (mogli do czerwca, nie wiem jak dalej). Leki w sumie miałam te same, moim zdaniem trochę za długo je brałam, czułam się jak ryba z ikrą jak widziałam usg :) Przy takiej ilości komórek one są po prostu gorszej jakości, ładnie rozwijalo się 19 a później dupa, tylko dwie przetrwały. Tez liczyłam chociaż na 4. @po punkcji i czas po niej potraktowany byl jako odpoczynek, zreszta uwierzcie ze wyglądałam jak do porodu i czułam się fatalnie, wiec dwa cykle były mi potrzebne zeby sie zregenerować

To tak jak u nas chociaz z iloscia juz sobie poradzilismy suplementami ale ruch dalej kiepski. Cos lyka twoj m na poprawe?
Tak, w grudniu dostaliśmy cała długa listę suplementów od androloga Po prawie 3 miesiącach powtórzyliśmy wyniki,ale poprawa była minimalna. Teraz bierze juz tylko FertilMan Plus,bo w międzyczasie zdiagnozowano u niego tez wrzody dwunastnicy i źle reaguje na duża ilośc tabletek :(

reklama
Hej dziewczyny,
Do tej pory się nie udzielalam tu.Jestem obecnie po transferze, w drugim podejściu in vitro. Przy pierwszym embriolog podjął decyzję o odwołaniu transferu że względu na zarodki słabe. Zastosowano długi protokol.Obexenie był krotki menopur +cetrotide. 8 komórek, zapłodniono 6, z czego podano 2 : 8 komórek i 6 w 3 dobie.Reszte zamrożono. Martwię się bo była fragmentacje, ale lekarz powiedział że dają te które są poniżej 20% pofragmentowane. Ogólnie wyniki moje bardzo dobre, strona męska też. Jednak lekarz powiedział że coś nie tak z moimi komórkami. Sama nie wiem co mam myśleć.
Myśl że jest szansa ze te 2 podane zostaną z Tobą w brzuszku przez 9 miesięcy

Do góry