reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To była moja trzecia stymulacja, wcześniej 4 nieudane transfery, wtedy mogą zapładniać wszystkie (mogli do czerwca, nie wiem jak dalej). Leki w sumie miałam te same, moim zdaniem trochę za długo je brałam, czułam się jak ryba z ikrą jak widziałam usg :) Przy takiej ilości komórek one są po prostu gorszej jakości, ładnie rozwijalo się 19 a później dupa, tylko dwie przetrwały. Tez liczyłam chociaż na 4. @po punkcji i czas po niej potraktowany byl jako odpoczynek, zreszta uwierzcie ze wyglądałam jak do porodu i czułam się fatalnie, wiec dwa cykle były mi potrzebne zeby sie zregenerować
I z tych 2 teraz w brzuchu siedzi Rysio a a klinice czeka jego siostra ☺

reklama
Tak, w grudniu dostaliśmy cała długa listę suplementów od androloga Po prawie 3 miesiącach powtórzyliśmy wyniki,ale poprawa była minimalna. Teraz bierze juz tylko FertilMan Plus,bo w międzyczasie zdiagnozowano u niego tez wrzody dwunastnicy i źle reaguje na duża ilośc tabletek :(
Eve, a co konkretnie brał Twój mąż? Jest nas tu więcej z problemami po stronie męskiej - może coś się którejś przyda :)

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
Trzymam kciuki za wysokie bety!

Słyszałam dzisiaj w radiu,że sąd najwyższy nie zgodzi się na nową ustawę PiS-u dotyczącą in vitro, bo będzie ona godziła w życie dzieci nienarodzonych z in vitro. Nie chcą też się zgodzić na zniesienie tego, że po 35 roku życia można zapłodnić wszystkie komórki. Być może to tylko takie gadanie, ale może jeszcze nie wszystko stracone...

Dziewczyny a ja mam 31 lat i to bedzie moje pierwsze podejscie do in vitro i powiedzieli ze zaplodnia wszystkie co beda...ciesze się ale dlaczego wlasnie moj gin tak zdecydowal?

Dziewczyny a ja mam 31 lat i to bedzie moje pierwsze podejscie do in vitro i powiedzieli ze zaplodnia wszystkie co beda...ciesze się ale dlaczego wlasnie moj gin tak zdecydowal?
Bo masz pco i jesteś przypadkiem trudniejszym i Twój lekarz jest człowiekiem który zdaje sobie z tego sprawę i może w takich przypadkach przeskoczyć ustawę . Wszyscy mogą ale nie wszyscy chcą. .....

Hej dziewczyny
Malutka mnie tez okropnie bolal brzuch po punkcji i byl spuchnięty jak bańka, w dodatku jak jadłam np. obiad to mialam taką okropną kolke, ale w sumie samo przeszło po jakims tygodniu
Marzen nie przejmuj się budową, nie wiem na jakim etapie jestescie, my w zeszłym roku planowaliśmy sie wprowadzić na koniec tego roku, a wprowadzamy sie w ta sobote! Co prawda troszke sie zapozyczylismy u rodziców no i kredyt, ale moze u was tez sie jakos uda i szybciej zamieszkacie, moze nawet z dzidzią :* bedzie dobrze!!!
Beatka moze po prostu mrozaczki nie beda Wam potrzebne, brak objawów to dobry objaw!
Powodzenia dziś dziewczyny
Gosia wpisz mnie na 6.07 wizyta pecherzykowa

Hej kobietki :*
Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Powiedzcie mi moje drogie jak to jest z L4. Czy to prawda,że może kontrola z ZUSu przyjść i Cię sprawdzić czy jesteś w domu? Pierwszy raz o tym słyszę i nie wiem co mam o tym myśleć

reklama
To była moja trzecia stymulacja, wcześniej 4 nieudane transfery, wtedy mogą zapładniać wszystkie (mogli do czerwca, nie wiem jak dalej). Leki w sumie miałam te same, moim zdaniem trochę za długo je brałam, czułam się jak ryba z ikrą jak widziałam usg :) Przy takiej ilości komórek one są po prostu gorszej jakości, ładnie rozwijalo się 19 a później dupa, tylko dwie przetrwały. Tez liczyłam chociaż na 4. @po punkcji i czas po niej potraktowany byl jako odpoczynek, zreszta uwierzcie ze wyglądałam jak do porodu i czułam się fatalnie, wiec dwa cykle były mi potrzebne zeby sie zregenerować
No tak to teraz to rozumiem. Hehe ja jak pamietam obraz mojego ostarniego usg to tez mialam chyba z 25 jajeczek przy punkcji nie kazdy byl z komorka ale lekarka az za glowe sie zlapala jak to zobaczyla:)
Ja tez teraz wygladam jakbym miala ciazowy brzuch masakra :) ludzie w pracy sie patrza i widac ze chcieliby spytacale sie powstrzymuja :)
Na dzczescie wczoraj juz zaczelam znowu zajecia wiec mam nadzieje ze szybko sie pozbede tej opuchlizny :)

Do góry