reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, w grudniu dostaliśmy cała długa listę suplementów od androloga Po prawie 3 miesiącach powtórzyliśmy wyniki,ale poprawa była minimalna. Teraz bierze juz tylko FertilMan Plus,bo w międzyczasie zdiagnozowano u niego tez wrzody dwunastnicy i źle reaguje na duża ilośc tabletek :(
A u androloga gdzie byliscie w warszawie ??

reklama
Hej dziewczyny
Malutka mnie tez okropnie bolal brzuch po punkcji i byl spuchnięty jak bańka, w dodatku jak jadłam np. obiad to mialam taką okropną kolke, ale w sumie samo przeszło po jakims tygodniu
Marzen nie przejmuj się budową, nie wiem na jakim etapie jestescie, my w zeszłym roku planowaliśmy sie wprowadzić na koniec tego roku, a wprowadzamy sie w ta sobote! Co prawda troszke sie zapozyczylismy u rodziców no i kredyt, ale moze u was tez sie jakos uda i szybciej zamieszkacie, moze nawet z dzidzią :* bedzie dobrze!!!
Beatka moze po prostu mrozaczki nie beda Wam potrzebne, brak objawów to dobry objaw!
Powodzenia dziś dziewczyny
Gosia wpisz mnie na 6.07 wizyta pecherzykowa
Juz jestes wpisana :)

Hej kobietki :*
Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Powiedzcie mi moje drogie jak to jest z L4. Czy to prawda,że może kontrola z ZUSu przyjść i Cię sprawdzić czy jesteś w domu? Pierwszy raz o tym słyszę i nie wiem co mam o tym myśleć
Bratowa z Kielc taką wizytę miała nie było jej w domu dostała wezwanie na komisję z całą dokumentacja "choroby " no bo przecież zwolnienia nie wystawiają na ciążę tylko na zagrożona ciążę.
W Madrycie to wygląda tak też może przyjść komisja do domu ale raczej nie przychodzi za to oprócz do rodzinnego po zwolnienie ( co tydzień ) chodzisz to ich lekarza by sprawdzał Twój stan zdrowia i czy rzeczywiście to zwolnienie jest Ci potrzebne . Ja po operacji " ustawowo " miałam 6-8 tygodni zwolnienia lekarz może zdecydować ze więcej bo każdy goi się inaczej ja po 4 tyg wróciłam do pracy wiec mnie komisjie nie sprawdzały. Mąż jak był na zwolnieniu bo się popazyl w pracy ustawowo miał 3 miesiące ale już po 2 tyg. Wezwała go komisja bo chciała zobaczyć i oszacować kiedy dojdzie do siebie :)
Na zwolnieniu jest zaznaczone jakie to zwolnienie
Leżące w domu
Czy pozwalające na spacer we wsi :D
Takim sposobem nie ma zwolnień w razie czego ....... a tylko dla tych którym naprawdę się należą.

Hej kobietki :*
Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Powiedzcie mi moje drogie jak to jest z L4. Czy to prawda,że może kontrola z ZUSu przyjść i Cię sprawdzić czy jesteś w domu? Pierwszy raz o tym słyszę i nie wiem co mam o tym myśleć
Gdy jesteś w ciąży i masz na ZUS ZLA kod B, to jest bzdura.
W innych przypadkach nie tylko może tak być, ale faktycznie jest - ZUS naprawdę kontroluje zwolnienia. Ważne jest też, co jest zaznaczone na druku (musi leżeć / może chodzić).

reklama
Do góry