reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wczoraj byliśmy u Pana dr. z myślą, że w tym tygodniu rozpoczniemy stymulację, bo lada dzień powinnam dostac okresu...Okazało się jednak, ze mam torbiel na jajniku i dostałąm leki na 10 dni, potem powinnam dostac okresu i między 2-3 dniem cyklu mam się zgłosić do kliniki....Moje torbiele zwykle wchłaniają się podczas miesiączki i nie wiem czy Pan doktor "sztucznie" nie chce nas wyeliminować z ostatniej szansy na rządówkę...Dziewczyny macie jakies doświadczenia w tej kwestii?Podobno nie można zacząc stymulacji z torbielą ale pewnie w 2 dniu cyklu już by jej nie było...

Co z tego skoro beta słabo urosła ;/ myślisz ze jest szansa ze jutro bedzie wyższa?

Na twoim miejscu przestalabym juz szukac bo albo urosla ,albo nie bo np.zarodek byl wadliwy.Beta jest niska,ale i z takiej bety byly juz dzieci.Wiem,ze latwo sie mowi,ale pozostaje ci tylko "nerwy w konserwy" i czekac.Sprobuj troche ostudzic emocje i pamietaj,ze masz jeszcze sliczne 3 mrozaczki.Jak sie teraz nie uda,to z tej 3 cos bedzie.:):):)
Nie chce ci dawac falszywych nadzieji.Uwazam ,ze to nie fair.

Wczoraj byliśmy u Pana dr. z myślą, że w tym tygodniu rozpoczniemy stymulację, bo lada dzień powinnam dostac okresu...Okazało się jednak, ze mam torbiel na jajniku i dostałąm leki na 10 dni, potem powinnam dostac okresu i między 2-3 dniem cyklu mam się zgłosić do kliniki....Moje torbiele zwykle wchłaniają się podczas miesiączki i nie wiem czy Pan doktor "sztucznie" nie chce nas wyeliminować z ostatniej szansy na rządówkę...Dziewczyny macie jakies doświadczenia w tej kwestii?Podobno nie można zacząc stymulacji z torbielą ale pewnie w 2 dniu cyklu już by jej nie było...

Nie pomoge bo nie wiem,Ewunka jest expertem od torbieli,pewno sie odezwie:)

Na twoim miejscu przestalabym juz szukac bo albo urosla ,albo nie bo np.zarodek byl wadliwy.Beta jest niska,ale i z takiej bety byly juz dzieci.Wiem,ze latwo sie mowi,ale pozostaje ci tylko "nerwy w konserwy" i czekac.Sprobuj troche ostudzic emocje i pamietaj,ze masz jeszcze sliczne 3 mrozaczki.Jak sie teraz nie uda,to z tej 3 cos bedzie.:):):)
Nie chce ci dawac falszywych nadzieji.Uwazam ,ze to nie fair.
Wiem ;( ja uparcie szukam jakiejś nadzieji bo czas mi sie dzisiaj dłuży strasznie w tej niepewności ;(

U mnie jej niestety nie znajdziesz,nie wiem dlaczego chcesz porownywac wyniki.Ja mam za soba 6 transferow,1 poronienie z Beta poczatkowa 39.

Dziewczyny miałam badanie. Wzięli krew i milimetr sikow bo tyke wycisnelam z siebie. Widzialam dzieciaczki ale.tak się odbijaly że nie dało się ich dobrze zmierzyć i wyszły gowniane pomiary ale jeden złapali na 4,30 drugi na 3.76 cm więc mam sobie usrednic hahah bo zmierzyli ich ja szybko na oko... Ale przynajmniej popatrzylam jak się bawią w środku :) to pewnie te zelki :) ale na usg wskazywało na 11 tydzien więc gonią maleństwa. A i wogole mam.podobno olbrzymią nadzerke a to.dziwne bo w klinice 27 mnie badali... Nadzerke miałam zawsze ale mała być może teraz się cośpowiększyła. Ciekawe co dalej.

reklama
Do góry