reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja tez bym wyprobowala, ale musze sama chleby piec tak? A orkisz ma gluten czy nie? A wedliny/szynki bez ograniczen? Mleko, sery, maslo??

reklama
Możesz planiec od zapalenia porostu dopuki go nie wyleczysz do końca może się to powtarzać . Ja w zleceniach od lekarza potem od następnego po punkcji mam zalecenia .
Zakaz używania aplikatora to skupisko bakterii przed podaniem globulki palcem ręce zdexynfekowsc specjalnym płynem.
Zakaz kąpieli przez 9 miesięcy ( w wannie do której wchodzisz brudna noga w wodzie są bakterie )
Zakaz publicznych basenów a nawet morza. .....
Cipka :D w tym momencie jest strasznie poddatna na bakterie i lepiej dmuchać i chuchac by te bakterie się tam nie dostały.
A jeśli już są wyleczysz je antybiotykiem mam nadzieje szybko i przestaniesz plamic
Guzik prawda z tym leczeniem antybiotykiem. Mi w badaniach, co prawda moczu, ale zawsze wychodza bakterie i ni jak nie moge sie tego pozbyc:( wiem,ze jest to domena ciezarnych no ale bez przesady...

ja bym to chetnie wyprobowala,tylko nie wiem jak to podciagnac pod reszte ,gdzie kazdy je co innego,hm?

ja obiady gotuję dla siebie i męża jednakowe - tylko on ma zwykły makaron albo kaszę inną. Mięsa oczywiscie bez panierek - bo bułka tarta. Zup nigdy nie zabielałam. Naleśniki z kukurydzianej, pierogi też się da ;)
no i mąż nie przeszedł na bezglutenowy chleb - nie smakuje mu. da się!

Ja tez bym wyprobowala, ale musze sama chleby piec tak? A orkisz ma gluten czy nie? A wedliny/szynki bez ograniczen? Mleko, sery, maslo??

Orkisz odpada. mój maz miesza maki - głownie gryczaną z jakąś inną. na wędliny uważaj - mają gluten, ale spokojnie kupisz takie bez. odpadają też gotowe pasty do kanapek, pasztety. Nabiał jest wolny od glutenu, pod warunkiem, że nie jest to np. jogurt z płatkami ;)

agatek, chleby tez mozna kupic gotowe, albo chociaz mieszanki mąk do ich wypieku. U mnie w miescie działąją też piekarnie bezglutenowe

Ja jednak odpuszcze, za duzo zamieszania, tym bardziej, ze teraz sie oszczedzam, gotuje mi albo maz albo mama. Nie bede im tylka zawracala.
Ciebie podziwiam, trzeba miec duzo samozaparcia, cierpliwosci i checi. Brawo Ty! :-)

Ewunka, ja nie dałam się zwariować zadnej diecie. Jem zdrowo, posiłki są urozmiaicone, a ze nie ma w nim glutenu, to tylko lepiej dla mojego organizmu. Krzywdy sobie tym nie robię na pewno, a wręcz chyba pomaga. I nie jest to w moim przypadku żadna kwestia mody, tylko zaleceń lekarza. Ja akurat mam w sobie na tyle silnej woli, ze daje radę.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja Cię podziwiam ze umiesz być na 100 % diecie bez glutenu .Ja nie potrafię chodź bym chciała. .....

reklama
Do góry