reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

U Ciebie drzewo,a u mnie dzien przed transferem,nad moim blokiem byla mega sliczna tecza;) a po chwili pokazala sie przy niej i druga :) i sie smiejemy,ze przyniosly nam Dwukropka <3
Mąż mówi domu nie postawie bo mnie nie stać drzewo zasadzilem to teraz syn ;).
Mam pół strychu różowych ciuszków po koleżankach dziwnie chłopiec będzie wyglądał w różowym .....
Ale wszystko jedno byle zdrowe było :D

reklama
Annemarie, w czasie pierwszej ciąży, na krótko przed poronieniem, wyszedl mi cukier na granicy gornej normy. Lekarz zasugerowal, ze latwiej bedzie go opanowac, gdy wyrliminuje produkty maczne. Poczytałam trochę i rzeczywiście węglowodany źle wpływają i na cukier, i na hormony. Ciąża się nie utrzymała, ale stwierdziłam - co mi szkodzi! Wiesz, jak to jest, człowiek już wszystkiego się chwyta. I nie wiem, czy to to pomogło - cukier rzeczywiście teraz dużo niższy. Moja lekarka wielu pacjentom zalecila te dietę, i u kilku rzeczywiście poskutkowało ciąża. Niestety, zboża są teraz bardzo zanieczyszczone i nasze organizmu nie radza sobie z ich metabolizmdm. Szkodliwe zwiazki sie odkladaja i sieją zamęt :/ ja oprócz tego prawie całkowicie wyrliminowalam też słodycze i cukier. Tylko owoce i czasem lody. No i od wielkiego święta jakieś słodkie - oczywiście bezglutenowe. Czuję się dobrze, nawet schudłam. Jestem mniej ociezala, tzn. Mój brzuch ;)

Edit:
Teraz już mój brzuch jest ociezaly, ale to za sprawą Lokatorki ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny macie na poprawę humoru:

Naszło mnie ostatnio na amory. Wykąpałam się, wypachniłam,nabalsamowałam, założyłam najładniejsza bieliznę.

Mój mąż leżał już w łóżku, paliła się mała lampka,na pewno jeszcze nie spał.Zaczęłam się do niego dobierać-odsunęłam kołdrę, pocałowałam go w szyję...Zaczęłam zachęcająco mruczeć i szepczę mu do ucha: "Kochanie, ja wiem,czego chcesz najbardziej..."

On odsunął się lekko i zamroczonym głosem odpowiedział: "Nie wiesz..." Ja, dalej kokietując, otarłam się o niego i powiedziałam: "Dobrze wiem, czego NAJBARDZIEJ..." a rękę zaczęłam kierować w stronę bokserek...

Mój ślubny zerwał się jak oparzony, odwrócił się tyłem, w stronę okna i krzyknął: "Pierdnąć mi się chciało!"

Po czym to zrobił.
Dwa razy.
I zasnął.
Wyznajemy...

Annemarie, w czasie pierwszej ciąży, na krótko przed poronieniem, wyszedl mi cukier na granicy gornej normy. Lekarz zasugerowal, ze latwiej bedzie go opanowac, gdy wyrliminuje produkty maczne. Poczytałam trochę i rzeczywiście węglowodany źle wpływają i na cukier, i na hormony. Ciąża się nie utrzymała, ale stwierdziłam - co mi szkodzi! Wiesz, jak to jest, człowiek już wszystkiego się chwyta. I nie wiem, czy to to pomogło - cukier rzeczywiście teraz dużo niższy. Moja lekarka wielu pacjentom zalecila te dietę, i u kilku rzeczywiście poskutkowało ciąża. Niestety, zboża są teraz bardzo zanieczyszczone i nasze organizmu nie radza sobie z ich metabolizmdm. Szkodliwe zwiazki sie odkladaja i sieją zamęt :/ ja oprócz tego prawie całkowicie wyrliminowalam też słodycze i cukier. Tylko owoce i czasem lody. No i od wielkiego święta jakieś słodkie - oczywiście bezglutenowe. Czuję się dobrze, nawet schudłam. Jestem mniej ociezala, tzn. Mój brzuch ;)

Edit:
Teraz już mój brzuch jest ociezaly, ale to za sprawą Lokatorki ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie przy endometriozie tez zalecał bez glutenu dietę no i cukier zminimalizować.

Z cukrem to ja sie juz dawno pozegnalam bo to pierwsza pozywka dla komorek rakowych,tak naprawde czlowiem by musial jesc wode zeby byc w miare safe

Wlasnie piszemy przez what up z dziewczynami ,ktore mialy ze mna transfer, jedna dostala@@@ a druga czai sie na test.

Z cukrem to ja sie juz dawno pozegnalam bo to pierwsza pozywka dla komorek rakowych,tak naprawde czlowiem by musial jesc wode zeby byc w miare safe
Dlatego nie trzymam się diety w 100% po pierwsze nie umiem a po drugie nie dałam się zwariować . Wierzę w dietę i jej dobroczynny wpływ ale. .....
Jak dieta bezglutenowa zaczęła być modna w sklepie 50% rzeczy jest bez niego .Jest. ? Czy tak napisali. ?
Albo kurczak z wolnego wybiegu za 10 zł kilo chyba tylko tak wolno biegał ze go złapali i taka jego nazwa.
Ale wierzę w słowa jesteś tym co jesz :biggrin2::biggrin2:

Nikaaa ale te globulki takie delikatne, oplywowe, z otoczka, paznokcie mam krotkie, na bank nie moglam sie zadrasnac. Jak to mozliwe?
Możesz planiec od zapalenia porostu dopuki go nie wyleczysz do końca może się to powtarzać . Ja w zleceniach od lekarza potem od następnego po punkcji mam zalecenia .
Zakaz używania aplikatora to skupisko bakterii przed podaniem globulki palcem ręce zdexynfekowsc specjalnym płynem.
Zakaz kąpieli przez 9 miesięcy ( w wannie do której wchodzisz brudna noga w wodzie są bakterie )
Zakaz publicznych basenów a nawet morza. .....
Cipka :D w tym momencie jest strasznie poddatna na bakterie i lepiej dmuchać i chuchac by te bakterie się tam nie dostały.
A jeśli już są wyleczysz je antybiotykiem mam nadzieje szybko i przestaniesz plamic

Możesz planiec od zapalenia porostu dopuki go nie wyleczysz do końca może się to powtarzać . Ja w zleceniach od lekarza potem od następnego po punkcji mam zalecenia .
Zakaz używania aplikatora to skupisko bakterii przed podaniem globulki palcem ręce zdexynfekowsc specjalnym płynem.
Zakaz kąpieli przez 9 miesięcy ( w wannie do której wchodzisz brudna noga w wodzie są bakterie )
Zakaz publicznych basenów a nawet morza. .....
Cipka :D w tym momencie jest strasznie poddatna na bakterie i lepiej dmuchać i chuchac by te bakterie się tam nie dostały.
A jeśli już są wyleczysz je antybiotykiem mam nadzieje szybko i przestaniesz plamic

Jak dla mnie to przesada w druga strone teraz....woda,basen jak nabardziej ciazy sluzy ,nie wpadajmy w paranoje.

reklama
Do góry