reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U Ciebie drzewo,a u mnie dzien przed transferem,nad moim blokiem byla mega sliczna tecza;) a po chwili pokazala sie przy niej i druga :) i sie smiejemy,ze przyniosly nam Dwukropka <3
Mąż mówi domu nie postawie bo mnie nie stać drzewo zasadzilem to teraz syn ;).
Mam pół strychu różowych ciuszków po koleżankach dziwnie chłopiec będzie wyglądał w różowym .....
Ale wszystko jedno byle zdrowe było :D

reklama
Annemarie, w czasie pierwszej ciąży, na krótko przed poronieniem, wyszedl mi cukier na granicy gornej normy. Lekarz zasugerowal, ze latwiej bedzie go opanowac, gdy wyrliminuje produkty maczne. Poczytałam trochę i rzeczywiście węglowodany źle wpływają i na cukier, i na hormony. Ciąża się nie utrzymała, ale stwierdziłam - co mi szkodzi! Wiesz, jak to jest, człowiek już wszystkiego się chwyta. I nie wiem, czy to to pomogło - cukier rzeczywiście teraz dużo niższy. Moja lekarka wielu pacjentom zalecila te dietę, i u kilku rzeczywiście poskutkowało ciąża. Niestety, zboża są teraz bardzo zanieczyszczone i nasze organizmu nie radza sobie z ich metabolizmdm. Szkodliwe zwiazki sie odkladaja i sieją zamęt :/ ja oprócz tego prawie całkowicie wyrliminowalam też słodycze i cukier. Tylko owoce i czasem lody. No i od wielkiego święta jakieś słodkie - oczywiście bezglutenowe. Czuję się dobrze, nawet schudłam. Jestem mniej ociezala, tzn. Mój brzuch ;)

Edit:
Teraz już mój brzuch jest ociezaly, ale to za sprawą Lokatorki ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny macie na poprawę humoru:

Naszło mnie ostatnio na amory. Wykąpałam się, wypachniłam,nabalsamowałam, założyłam najładniejsza bieliznę.

Mój mąż leżał już w łóżku, paliła się mała lampka,na pewno jeszcze nie spał.Zaczęłam się do niego dobierać-odsunęłam kołdrę, pocałowałam go w szyję...Zaczęłam zachęcająco mruczeć i szepczę mu do ucha: "Kochanie, ja wiem,czego chcesz najbardziej..."

On odsunął się lekko i zamroczonym głosem odpowiedział: "Nie wiesz..." Ja, dalej kokietując, otarłam się o niego i powiedziałam: "Dobrze wiem, czego NAJBARDZIEJ..." a rękę zaczęłam kierować w stronę bokserek...

Mój ślubny zerwał się jak oparzony, odwrócił się tyłem, w stronę okna i krzyknął: "Pierdnąć mi się chciało!"

Po czym to zrobił.
Dwa razy.
I zasnął.
Wyznajemy...

Annemarie, w czasie pierwszej ciąży, na krótko przed poronieniem, wyszedl mi cukier na granicy gornej normy. Lekarz zasugerowal, ze latwiej bedzie go opanowac, gdy wyrliminuje produkty maczne. Poczytałam trochę i rzeczywiście węglowodany źle wpływają i na cukier, i na hormony. Ciąża się nie utrzymała, ale stwierdziłam - co mi szkodzi! Wiesz, jak to jest, człowiek już wszystkiego się chwyta. I nie wiem, czy to to pomogło - cukier rzeczywiście teraz dużo niższy. Moja lekarka wielu pacjentom zalecila te dietę, i u kilku rzeczywiście poskutkowało ciąża. Niestety, zboża są teraz bardzo zanieczyszczone i nasze organizmu nie radza sobie z ich metabolizmdm. Szkodliwe zwiazki sie odkladaja i sieją zamęt :/ ja oprócz tego prawie całkowicie wyrliminowalam też słodycze i cukier. Tylko owoce i czasem lody. No i od wielkiego święta jakieś słodkie - oczywiście bezglutenowe. Czuję się dobrze, nawet schudłam. Jestem mniej ociezala, tzn. Mój brzuch ;)

Edit:
Teraz już mój brzuch jest ociezaly, ale to za sprawą Lokatorki ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie przy endometriozie tez zalecał bez glutenu dietę no i cukier zminimalizować.

Z cukrem to ja sie juz dawno pozegnalam bo to pierwsza pozywka dla komorek rakowych,tak naprawde czlowiem by musial jesc wode zeby byc w miare safe

Wlasnie piszemy przez what up z dziewczynami ,ktore mialy ze mna transfer, jedna dostala@@@ a druga czai sie na test.

Z cukrem to ja sie juz dawno pozegnalam bo to pierwsza pozywka dla komorek rakowych,tak naprawde czlowiem by musial jesc wode zeby byc w miare safe
Dlatego nie trzymam się diety w 100% po pierwsze nie umiem a po drugie nie dałam się zwariować . Wierzę w dietę i jej dobroczynny wpływ ale. .....
Jak dieta bezglutenowa zaczęła być modna w sklepie 50% rzeczy jest bez niego .Jest. ? Czy tak napisali. ?
Albo kurczak z wolnego wybiegu za 10 zł kilo chyba tylko tak wolno biegał ze go złapali i taka jego nazwa.
Ale wierzę w słowa jesteś tym co jesz :biggrin2::biggrin2:

Nikaaa ale te globulki takie delikatne, oplywowe, z otoczka, paznokcie mam krotkie, na bank nie moglam sie zadrasnac. Jak to mozliwe?
Możesz planiec od zapalenia porostu dopuki go nie wyleczysz do końca może się to powtarzać . Ja w zleceniach od lekarza potem od następnego po punkcji mam zalecenia .
Zakaz używania aplikatora to skupisko bakterii przed podaniem globulki palcem ręce zdexynfekowsc specjalnym płynem.
Zakaz kąpieli przez 9 miesięcy ( w wannie do której wchodzisz brudna noga w wodzie są bakterie )
Zakaz publicznych basenów a nawet morza. .....
Cipka :D w tym momencie jest strasznie poddatna na bakterie i lepiej dmuchać i chuchac by te bakterie się tam nie dostały.
A jeśli już są wyleczysz je antybiotykiem mam nadzieje szybko i przestaniesz plamic

Możesz planiec od zapalenia porostu dopuki go nie wyleczysz do końca może się to powtarzać . Ja w zleceniach od lekarza potem od następnego po punkcji mam zalecenia .
Zakaz używania aplikatora to skupisko bakterii przed podaniem globulki palcem ręce zdexynfekowsc specjalnym płynem.
Zakaz kąpieli przez 9 miesięcy ( w wannie do której wchodzisz brudna noga w wodzie są bakterie )
Zakaz publicznych basenów a nawet morza. .....
Cipka :D w tym momencie jest strasznie poddatna na bakterie i lepiej dmuchać i chuchac by te bakterie się tam nie dostały.
A jeśli już są wyleczysz je antybiotykiem mam nadzieje szybko i przestaniesz plamic

Jak dla mnie to przesada w druga strone teraz....woda,basen jak nabardziej ciazy sluzy ,nie wpadajmy w paranoje.

reklama
Do góry