reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ewunka, ja nie dałam się zwariować zadnej diecie. Jem zdrowo, posiłki są urozmiaicone, a ze nie ma w nim glutenu, to tylko lepiej dla mojego organizmu. Krzywdy sobie tym nie robię na pewno, a wręcz chyba pomaga. I nie jest to w moim przypadku żadna kwestia mody, tylko zaleceń lekarza. Ja akurat mam w sobie na tyle silnej woli, ze daje radę.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ewa bardzo mi przykro z powodu siostry :( Dużo sił Ci życzę
Cieszę się jednak, że wróciłaś i że z córcią wszystko w porządku - gratuluję!

Westi uff..pierwsze co, to weszłam rano na forum żeby sprawdzić, czy u Ciebie wszystko OK.
Mam nadzieję, że to plamienie było jednorazowe i że progesteron wyjdzie OK...i że w końcu będziesz mogła odsapnąć i cieszyć się swoim szczęściem <3
O której wynik?

Pytanie do dziewczyn, które miały pick up i odroczony transfer - ta pierwsza miesiączka po punkcji, była u Was "normalna"? Moja trwa od 6 maja...ponad tydzień. Długo, długo bolał mnie brzuch, gdzie przy zwykłej miesiączce, boli maksymalnie pierwsze dwa, i wciąż krawię (nie plamię) i lecą ze mnie spor skrzepy...przepraszam za taki opis, ale że tak powiem końca nie widać...
rolleyes.gif

Aniczko a moglabys napisac jak wyglada dieta bez glutenu, szczerze to ja jestem zielona w tym temacie...

Ja niestety tak czy siak kapieli nie biore, bo mam prysznic. Na basen w pierwszej ciazy smigalam, teraz tez bym chciala, ale narazie to niemozliwe. Zreszto pewnie do konca ciazy bede sie bala i ostatecznie odpuszcze.

Aniczko a moglabys napisac jak wyglada dieta bez glutenu, szczerze to ja jestem zielona w tym temacie...

Tak w wielkim skrócie, to dieta ta polega na wyeliminowaniu zbóż i produktów, które je zawierają, tak więc tradycyjne chleby, ciasta, makarony, słodycze odpadają. Możesz jesć produkty na bazie mąki gryczanej, kukurydzianej, jaglanej, kokosowej, ziemniaczanej. Absolutnie zakazana pszenica, żyto, jęczmień, owies (chyba ze ekologiczny).
Chleb pieczemy sami, makarony są ogólnie dostępne. Ponadto można ryż.
Trzeba też uważać na przyprawy - mieszanki odradzam, bo tam jest gluten. Postawić na jednoskładnikowe i świeże zioła.

Tak naprawdę nie jest to trudna - tylko początkowo może się tak wydawac ;)

Mąż mówi domu nie postawie bo mnie nie stać drzewo zasadzilem to teraz syn ;).
Mam pół strychu różowych ciuszków po koleżankach dziwnie chłopiec będzie wyglądał w różowym .....
Ale wszystko jedno byle zdrowe było :D
Nie dramatyzuj:p u mnie jeden tez bedzie zpaczony:p
Chcielismy zeby sie udalo,po ciuchu wierzylam,ze bedzie jedna dziewczynka;) to kupilam rozowe spioszki,to wpadl mi w rece rozowy pajacyk,kumpele tez cos przytargaly i tym sposobem mam pudlo rozowych slicznosci ;)
A apropos drzewa, w tamtym roku maz wsadzil 4 tuje,dwie sie utrzymaly;) wczoraj przytargal kolejne dwie...strach sie bac.

Ja tez jak bylam w ciazy ,co tydzien na basenie.
U mnie jest tak ,ze juz moje ubezpieczenie zdrowotne wysla mnie na basen,"gimastyke dla ciezarnych" i jeszcze na konto przysyla 100 Euro jaki male podziekowanie,ze ja cos dla siebie zrobilam i oni beda mieli ze mna mniej klopotow.
Z drugiej strony ,jezeli ktos jest podatny na infekcje grzybicze czy bakteryjne to bedzie je tak czy siak mial,bez wzgledu na wode,wanne czy cos innego.Bo zmienia sie folora bakteryjna i odczyn z kwasnego na zasadowy ,ktory temu sprzyja.Woda ,plywanie to najlepsze co mozna dla swojego kregoslupa w ciazy zrobic,dziecku tez to sluzy..Ciaza to nie jest choroba,to stan fizjologiczny .Moje osobiste zdanie :):):)

Tak w wielkim skrócie, to dieta ta polega na wyeliminowaniu zbóż i produktów, które je zawierają, tak więc tradycyjne chleby, ciasta, makarony, słodycze odpadają. Możesz jesć produkty na bazie mąki gryczanej, kukurydzianej, jaglanej, kokosowej, ziemniaczanej. Absolutnie zakazana pszenica, żyto, jęczmień, owies (chyba ze ekologiczny).
Chleb pieczemy sami, makarony są ogólnie dostępne. Ponadto można ryż.
Trzeba też uważać na przyprawy - mieszanki odradzam, bo tam jest gluten. Postawić na jednoskładnikowe i świeże zioła.

Tak naprawdę nie jest to trudna - tylko początkowo może się tak wydawac ;)

ja bym to chetnie wyprobowala,tylko nie wiem jak to podciagnac pod reszte ,gdzie kazdy je co innego,hm?

reklama
Do góry