reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny.Ja dziś nie poszłam to pracy kiepsko się czuję.Jestem już po scratching u kurde bolało ...Rozmawiam z profesorem o zbadaniu komórek nk tak jak mi radzilyscie i tym bakterii ureaplamy czy mykoplazmy chlamydii i nic nie wskuralam on ma swoje zdanie na ten temat ze to nie udowodniono że komórki zabijają zarodki ze amerykańscy naukowcy tego wcale nie badają i takie tam swoje rację tylko się zdenerwowlam ...Ale jak chce wydać trochę kasy to może to zlecić ale i tak do niczego mu to nie potrzebne... Jak tu nie zwariować w takiej sytuacji co lekarz to inne teorie ...nie wiadomo kogo słuchać. Czasami mam już tego dość...
Kamka powiem Ci tak...jedni lekarze w to wierza inni sie z tego smieja.
Ja duzo czytalam o nk, chyba caly internet przekopalam. Na zachodzie lecza nk intralipidem( byc moze jeszcze czyms innym ale ja szukalam informacji o nk i intralipidzie glownie). W internecie pelno pozytywnych opinii o tym leczeniu nk.
W Angelius Provita, skads jest pelno ciaz na intralipidzie i to dziala, non stop spotykam kobiety ktorym sie udalo jak zaczely leczyc nk intralipidem.
Wiesz...mozesz ufac swojemu lekarzowi, ale ja uwazam ze on nie ma racji. A mozesz sama sobie zrobic to badanie, bo je sie i tak robi prywatnie i bez skierowania mozna. Kazdy jest kowalem swojego losu i postepuje jak uwaza, ja tam wole zrobic o jedno badanie za duzo niz o jedno za malo, zebym wiedziala ze zrobilam wszystko co moglam.
Ile lekarzy tyle opini. Ze mnie tez sie smial jeden lekarz bo powiedzial ze on w teorie z nk nie wierzy, ale ja wierze i dalej biore te wlewy, a najlepszym tego dowodem sa kobiety ktore sa w ciazy dzieki intralipidowi i ktore spotykam co miesiac na wlewach.

reklama
Gdybym ja ufala slepo lekarzom ,to bym nadal podchodzila do 4 stymulacji,tracila kupe kasy i wierzyla w cuda,a moją mamę dawno odwiedzala na cmentarzu.I tyle bym z tej wiary miala.Ale to ja,a kazdy musi sam podejmowac decyzje.
Hess a jak do tej generyki doszli?

Hess na pewno wszystko jest dobrze, bo miałaś niską przeziernosc karkową i kość nosowa była, także pewnie jakis błąd w laboratorium. Tez bym sie nie martwiła.

Anika wpisz mnie kochana na 13.04 na usg połówkowe :szok: (nie wierze że to juz) i na 15.03 (jutro) wizyta u ginekologa. Troche nie wiem czego sie spodziewać na tej wizycie, bo w UK w ciazy nie widzi sie zazwyczaj ginekologa, ale z racji, że to moja 4 ciaza, po 3 poronieniach, i w dodatku z in vitro to chce mnie widzieć ginekolog. Nawet nie wiem co on bedzie mi robił????

annemarie - test pappa z krwi + usg. W wyniku napisane, że : ryzyko wyjściowe jest wyliczone na podstawie wieku matki. Nowe ryzyko jest ryzykiem w dniu badania wyliczonym na podstawie ryzyka wyjściowego, czynników ultrasonograficznych (szerokość przezierności karkowej, czynność serca płodu) i badań biochemicznych z surowicy (Pappa, wolnego Beta HCG).
U mnie przezierność, serce i kość nosowa ok....tzn u dziecka ;). Więc myślę, że będzie ok.
A ryzyko wyliczyli mi na 1:132.

Dziś mamy tu emocji sporo zapewnionych, a to za sprawą westaice, kamki75 i onadlaniego :)) kciuki zaciskamy i nadzieję wielkie mamy!! no i na szybkie relacje czekamy :D

Marzec

14: westaice - wizyta w trakcie stymulacji - podglądanie pęcherzyków
14: kamka75 - scratching endometrium
14: onadlaniego – usg Kropka

15: 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
15: megi - wizyta - rozpiska stymulacji
15: Foote: planowany transfer śnieżynki
15: Nova - planowany transfer
15: aniolkowa.mama - wizyta u ginekologa
16: moniusia - wizyta wyjaśniająca niepowdzenia!
16: Hess: wizyta u genetyka
17: madzionga - usg MAluchów
17: kamka75 - rozpoczęcie stymulacji
17: aniolkowa.mama - słuchanie serduszka u położnej :rofl2:
17: Ewa651 - usg prenatalne
22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg genetyczne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
4: Hess- usg w Novum
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
13: Aniołkowamama: usg połówkowe :)
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

Czy kogoś dopisać? Jakieś chętne? ;)

reklama
Dzięki za wasze opinię.Jeżeli chodzi o chlamydie to jednak ja miałam znalazłam w papierach.Nie wiem czy ma sens robienie tych badań na siłę.Prowadzi mnie profesor Wolczynski z Białegostoku uchodzi w tej dziedzinie za wybitnego specjalistę więc jak tu podważać jego zdanie...

Do góry